Økonomiprofessor: Udlicitering kan løse en del af arbejdskraftmanglen

Del artiklen:
Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder, i midten af billedet, mener at kommunerne kan hente produktivitetsforbedringer ved at konkurrenceudsætte en del af deres services gennem udlicitering.
Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder, i midten af billedet, mener at kommunerne kan hente produktivitetsforbedringer ved at konkurrenceudsætte en del af deres services gennem udlicitering. - Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Økonomiprofessor: De eksisterende medarbejdere kan arbejde mere effektivt, og en del af det potentiale kan frigives gennem udlicitering.

Af Peter Risager, peter@nb-medier.dk

Manglen på konkurrence i det offentlige betyder, at produktivitetsvæksten er lav, og derfor kan konkurrenceudsættelse effektivisere de offentlige services, så behovet for arbejdskraft bliver mindre end det er i dag.

Sådan lyder budskabet fra professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder ved Kommunaløkonomisk Forum (KØF) torsdag:

“Sandheden er jo, at vi kan tappe ind i det her produktivitetspotentiale, blandt andet med fy-ordet udlicitering. Fordi i det øjeblik man markedsudsætter – altså alle samfund skal jo indrette sig, men det er ingen naturlov, at den offentlige sektor både skal være den planlæggende, den organiserende, den betalende og den producerende. Og hvis vi tager det med at producere ud, og lægger det via udlicitering og konkurrenceudsættelse – delvist i den private sektor – så har vi en god chance for, at vi kan finde nogle af de produktivitetspotentialer, som unægteligt må være derude”.

Hovedpointen fra hans tale var, at historiske produktivitetsforbedringer har øget den service og det output til økonomien, som hver enkelt medarbejder kan levere.

Men fordi det offentlige ikke er konkurrenceudsat på samme måde som private virksomheder er det, så har det offentlige historisk set ikke haft samme økonomiske incitament til at innovere og komme med løsninger der sikrer, at tingene kan gøres bedre og billigere, som private virksomheder har haft.

Derfor har man heller ikke nedbragt behovet for arbejdskraft til at løse en opgave i samme omfang som private virksomheder er lykkedes med at gøre det.

Hvis man derfor konkurrenceudsætter nogle af de offentlige tjenester, så vil man ifølge økonomiprofessoren i højere grad kunne høste produktivitetsforbedringerne, der blandt andet kommer fra bedre brug af ny teknologi. Dermed vil de offentlige arbejdspladser ikke have samme behov for arbejdskraft. 

Ledelse og arbejdsmiljø er også vigtige parametre

Samtidig understregede Philipp Schröder, at offentlig service er den sektor, hvor effektiviseringspotentialet ved ny teknologi er mindst, fordi det offentlige løser mange opgaver, som ganske enkelt kræver hænder. 

Derfor pegede han på, at kommunerne også kan løse en del af arbejdskraftudfordringen ved at fokusere på at skabe attraktive arbejdspladser og forbedre ledelsen.

“Et samfund som Danmark er kendetegnet ved at folk ikke kun kigger på løn. Der er mange andre parametre, der gør det attraktivt at være det ene eller det andet sted,” sagde Philipp Schröder.

Det vil samtidig kunne øge produktiviteten i kommunerne, mener økonomiprofessoren:
“Der er en ting vi ved fra forskning: Det er at ledelsen og ledelse er et af de parametre, der faktisk ikke kun påvirker trivslen, men også produktivitetsperformance i allerhøjeste grad.”

Desuden mener han, at kommunerne kan blive bedre til at lære af hinanden.
“Vi ser et enormt potentiale. Hvis vi flyttede alle vores kommuner til benchmark – til topperformeren – så kunne vi allerede høste en enorm produktivitetsgevinst,” siger Philipp Schröder.

Reformer er stadig det helt store håndtag:

Selvom kommunerne kan gøre meget for at styrke produktiviteten, og dermed hjælpe på at mindske behovet for arbejdskraft over de kommende år, så mener Philipp Schröder, at reformer er den vigtigste vej til at løse udfordringen med manglende arbejdskraft.

“Der er ingen anden der kan gøre det for os end reformer. Hvis I tænker på det måske vigtigste politiske tiltag vi har haft i Danmark i de seneste årtier, så er det tilbagetrækningsreformen. Grunden til at vi står så stærkt som økonomi som vi gør i dag, er fordi vi har besluttet at reformere for eksempel vores pensionsalder,” sagde Philipp Schröder. 

Derfor afsluttede professoren da også med at sige, at Arne-pensionen passer dårligt sammen med hans anbefalinger om at øge produktiviteten og sikre arbejdskraft. I stedet mener han, at man skal blive bedre til at fastholde de ældre på arbejdsmarkedet. 

“Vi skal tænke meget mere i baner omkring deltidspension. Hvis du kigger på de private pensionsopsparinger, så er der mange mennesker der ikke venter til folkepensionsalderen med at gå på pension. Så som arbejdsgiver – både offentlig og privat – så skal man tænke over deltidspensionering, efteruddannelse og generelt gøre det attraktivt og sørge for, at medarbejderne har lyst til at komme på arbejde, også når de bliver ældre.”

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her