Byggebranchen nærmer sig rekord i beskæftigelsen

Del artiklen:

Byggebranchen brager direkte mod at overgå beskæftigelsen i 2007, da dansk økonomi blev overophedet. Men andre data peger ikke på, at vi står foran overophedning. Se de tre centrale data her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Bygge- og anlægsbranchen er blot 3.362 beskæftigede fra at slå den hidtidige rekord, som blev sat under den massive overophedning, som var med til at sende Danmark ind i finanskrisen.

Tallene skaber igen fokus på, om bygge- og anlægsbranchen er på vej ind i en overophedning, som bør få regeringen til at sætte foden på bremsen ved at begrænse kommunernes, regionernes og statens anlægsrammer eller ved nedlægge eller reducere boligjobordningen.

Der findes tre mål for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen: Beskæftigelsen, andelen af virksomheder der angiver mangel på arbejdskraft som største hindring for vækst, samt omsætningen.

Som det fremgår af nedenstående grafer, så er beskæftigelsen tæt på rekord, omsætningen slår måned efter måned rekord, men manglen på arbejdskraft ligger nok på et højt niveau, men den er stadig lavere end i 2018.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her