Om os

NB-Økonomi er Danmarks førende nicheportal inden for økonomisk politik. Portalens formål er at sikre aktørerne i den økonomiske politik substantiel information om finanspolitik, offentlig økonomi, pengepolitik samt overordnet skatte- og erhvervspolitik. Vi tror på, at substans har betydning i den politiske proces, og derfor fokuserer vi på indholdet frem for analyser af spin.

Virkeligheden i Danmark foregår ikke kun på Slotsholmen, men derimod ude i kommunerne, regionerne, virksomhederne, institutionerne og civilsamfundet. Vi fortæller læserne, hvilke konflikter der handler om substans og flytter noget ude i virkeligheden.

Vi er ikke bange for at gå ind i substansen, selv om den er kompliceret. Vi ser på både det korte og det lange perspektiv. Derfor dækker NB-Økonomi eksempelvis de ændrede forudsætninger i form af revidering af ADAM-regnemodellen, effekterne af ændret opkrævning af grundskyld fra 2021 og forsyningsstrategiens effekt på økonomien både i makro- og mikro-perspektiv.

NB-Økonomi er uafhængig af  politiske og økonomiske interesser. Sitet er ejet af chefredaktør Arne Ullum via selskabet Ullum & Vind Media aps. Selskabet  samt de ultimative ejere er alle fuldt skattepligtige i Danmark.

Arne Ullum har gennem mere end 25 år har indtaget en række ledende funktioner i dansk presse – senest som chefredaktør for Søndagsavisen og koncerndirektør for avisdivisionen i North Media.

I den politiske sæson udsender vi et dagligt nyhedsbrev tirsdag til fredag og ekstra nyhedsbreve, når der pludseligt sker store nyheder på den økonomiskpolitiske front.

Mission

At give aktørerne i den offentlige forvaltning og i den politiske debat faktuel og substantiel information, som kan kvalificere den enkeltes stillingtagen til politisk-økonomiske emner og dermed bidrage til at sikre kvalificerede politiske beslutninger til gavn for vækst og velstand i Danmark.

Vision

NB-Økonomi skal i 2020 være målgruppens foretrukne kilde til kvalificeret information om de store områder i den offentlige økonomisk-politiske debat.

Profiler

Arne Ullum

Ansv. chefredaktør, arne@nb-medier.dk, tlf.: 21 63 22 27

Arne Ullum var fra 1984 til 1993 politisk-økonomisk medarbejder på en række førende danske medier og dækkede her de områder (skat, arbejdsmarkedsreformer, finanspolitik, pengepolitik), som forudsatte stor indsigt i og forståelse for substansen.

Han afdækkede den svindel med bogføringen i Skatteministeriet, som senere tvang Anders Fogh Rasmussen til at gå af.

Arne Ullum har desuden desuden i en årrække arbejdet som blandt andet redaktionschef på TV/Midt-Vest, redaktionschef på Børsens Nyhedsmagasin, chef for DR-Dokumentar, programchef i DR, ansv. chefredaktør samt adm. dir. for BT samt medlem af Berlingske Medias koncernledelse. Arne Ullum stiftede NB-Medier i 2017 med ønsket om at styrke substansen i den politiske debat.

Christina Yoon Petersen

Journalist, christina@nb-medier.dk, tlf.: 29 24 21 12

Christina Yoon er politisk nørd med stor interesse for substans. Hun nyuddannet journalist med lokal erfaring fra Herning Folkeblad, Sjællandske medier i Odsherred og fra streamingtjenesten SpeakerBee og Den Uafhængige. Hun er også uddannet revisor, hvor hun som tidligere selvstændig fokuserede på rådgivning vedrørende regnskaber til EU-fonde. Altså et rigtig NB-Medier DNA.

Peter Risager

Journalist, peter@nb-medier.dk, tlf.: 29 10 49 11

Peter Risager er journalist ved NB-Økonomi.

Med en bachelor i International Business and Politics fra Copenhagen Business School, er Peter en ægte talnørd, og han lægger derfor stor vægt på analyser og økonomisk research, og han er glad for at få regnearket til at stemme.

Derfor er de fleste af hans artikler også databetonede, men han forsøger altid at fremlægge sit arbejde på en forståelig måde, ved at præsentere sine analyser i tabeller, kort og grafer, som er nemme at gå til.

Man er altid meget velkommen til at skrive til Peter med spørgsmål eller kommentarer til hans artikler.

Bianca Karitas Jensen

Kunde & IT supporter, bianca@nb-medier.dk, tlf.: 81 40 96 79

Bianca er med til at sætte niveauet til at vi har en god kundeservice, samt hun er en kæmpe IT-nørd.

Hun er uddannet kontorassistent med speciale i administration, hvor hun har erfaret sig i alle afdelinger i kontor-branchen.
Efter endt uddannelse, har hun fået erfaring som webudvikler og nu er med til at sætte brugerfladen hos NB-Medier.