Birgit Roswall (V), formand for Udvalget for for ældre, social og sundhed, er irriteret over, at forvaltningen nu skal bruge tid på at tilbagebetale en fejlagtig opkrævet moms til ældre på plejehjem.

Momsfejl: Ældre har betalt for meget for måltiderne

80 kroner om måneden. Så meget har de ældre på plejecentre i Gribskov Kommune betalt for meget for deres måltider i halvandet år på grund af en fejl i forvaltningen. Nu skal kommunen i gang med et større arbejde med tilbagebetaling.
Gratis helbredstjek til ansatte i kommunen og i private virksomheder giver godt afkast i Mariagerfjord Kommune.

Gratis helbredstjek i kommune har nedbragt sygefraværet op til 175 procent

Mariagerfjord Kommune tilbyder gratis helbredstjek til kommunale og private arbejdspladser i kommunen. Indsatsen har betydet lavere sygefravær og stærkere økonomisk bundlinje. I hjemmeplejen blev sygefraværet nedbragt markant på bare ét år.
En nærhedsreform kan flytte mere selvstyre ud til lokalområderne. En ny rapport fra VIVE peger på, at det kan føre til bedre offentlig service.

VIVE: Øget lokal autonomi kan skabe bedre velfærd

Tillid til medarbejderne og lokalt selvstyre kan give bedre offentlig service. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, som er udarbejdet for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Rapporten indgår i arbejdet med en nærhedsreform.
KL-formand Jacob Bundsgaard kæmpede på et møde med landets borgmestre i dag ifølge flere kilder en forgæves kamp for få især en række nordsjællandske kommuner til at dæmpe deres ønsker om skattestigninger.

Samlet sanktion på næsten 300 mio. kroner på vej til kommunerne

Det lykkedes ikke KL-formand Jacob Bundsgaard at overbevise især en gruppe nordsjællandske kommuner om, at de skal reducere deres skattestigninger. Dermed er kommunerne på vej mod skattesanktion fra staten.
Der bliver bygget på livet løs i landets kommuner, efter regeringen valgte at ophæve kommunernes anlægsramme for 2020. Kommunerne tager den store byggelyst med ind i 2021, hvor de trods en forøgelse af anlægsrammen på 2,6 milliarder kun efter stort pres overholder anlægsrammen i budgetterne.

Borgmestre skærer 300 millioner i anlæg og undgår sanktion

Kommunerne vil samlet overholde anlægsrammen i 2021, erfarer NB-Kommune. Dermed undgår kommunerne en sanktion på op imod een milliard kroner.
DI's branchedirektør for service Jakob Scharff kritiserer kommunerne efter analyse har vist, at der er påfaldende store forskelle i de timepriser, som kommunerne tilbyder private leverandører.

DI: Kommuner sætter frit valg ud af kraft

Nogen kommuner tilbyder private leverandører af hjemmehjælp under 300 kroner i timen, mens andre tilbyder over 450. Det udløser kritik fra DI, som mistænker kommuner for bevidst at blokere for frit valg.
Anført af borgmester Morten Slotved (K), kunne forligspartierne i Hørsholm præsentere det budgetforlig, som 13 ud af 19 byrådsmedlemmer står bag. Budgetforliget inkluderer mest bemærkelsesværdigt en skattestigning på 0,5 procent.

Endnu en nordsjællandsk kommune vedtager skattestigninger

Hørsholm Kommune er den nyeste i rækken af de nordsjællandske lavskattekommuner, som hæver skatten grundet tab på udligningsreformen.
Borgmesteren i Gentofte, Hans Toft (K), bliver næppe en populær mand, når borgmestrene i morgen mødes til den faseopdelte budgetlægning. Det ser nemlig ud til, at det bliver svært for kommunerne at undgå en samlet sanktion som følge af skattestigninger, efter Gentofte har indgået et budgetforlig, hvor man går langt over skatterammen.

Gentofte smadrer skatterammen – samlet sanktion bliver svær at undgå

Med Gentoftes netop indgåede budgetforlig ser det ud til, at kommunerne under et ligger cirka en kvart milliard over rammen til skattestigninger. Dermed tyder det på, at en samlet sanktion er på vej.

Knapt halvdelen af alle kommuner lever op til minimumsnormeringer seks år før lovkrav

Nye tal viser, at knapt halvdelen af kommunerne levede op til minimumsnormeringerne i 2019. Men det er kun hvis regeringen og støttepartierne vælger at følge opgørelse fra Danmarks Statistik.
Et bredt flertal i Gentofte Kommune har indgået et budgetforlig for 2021. Udover en stor skattestigning, vil man bygge 224 nye boliger og udvide en af kommunens svømmehaller.

Gentofte Kommune indgår budgetforlig med stor skattestigning

18 ud af 19 byrådsmedlemmer har indgået en budgetaftale for Gentofte Kommune, hvor man hæver skatten med 1,24 procent i 2021.

Store kommunale forskelle i ændringen i normeringer

Normeringen for de 0-2 årige blev målbart dårligere fra 2018 til 2019 i 26 kommuner, og bedre i 43. Se tallene for alle kommuner her.
KL er utilfreds med, at beskæftigelsesministeren vil tage penge fra kommunen for at finansiere nye udgifter til ressourceforløb, siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Økonomi i forslag til ressourceforløb hænger ikke sammen

Beskæftigelsesministeren vil tage 65 millioner fra kommunerne til at finansiere ændringer. Men det hænger ikke sammen at spare på indsatsen og samtidig give en indsatsgaranti, lyder det fra KL.