Se kortet: Så mange kan gå på Arne-pension i 2022 i din kommune

Andelen af borgere i alderen 63-66 år, der indtil nu har fået bevilget Arne-pension i 2022 er størst i Vest- og Nordjylland. Det kan presse manglen på arbejdskraft yderligere.
I Skive skal man have alle ledige i job, hvis det skal kompensere for tabet af arbejdskraft på grund af tidlig pension

17 kommuner er akut truet af massiv mangel på arbejdskraft

Kombinationen af lav ledighed og stor søgning til tidlig pension truer med at kaste 17 kommuner ud i massiv mangel på arbejdskraft.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) understreger over for NB-Økonomi, at det først er i 2024 de godt og vel 1.000 nye medarbejdere er fuldt indfaset i ældreplejen.

Venstre beskylder Astrid Krag for falsk varebetegnelse på ældreområdet

Venstres ældreordfører kritiserer minister Astrid Krag (S) for falsk varebetegnelse, fordi Krag flere gange udtaler, at der kommer 1.000 nye ansatte i ældreplejen uden at nævne, at det først er fuldt indfaset i 2024. Uenigheden mellem V og S stikker dybere end som så.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) erkender noget usædvanligt, at en lovtekst kan være så mangelfuld, at den ikke stopper refusionskaos i kommunerne, og at der derfor kan være brug for endnu en lovændring.

Minister erkender, at lovændring om refusionskaos kan være mangelfuld

En henvendelse fra det private konsulentfirma Dataproces betyder, at der er opstået så alvorlig tvivl om kvaliteten af en lovændring vedtaget torsdag formiddag, at ministeren nu sætter sine embedsmænd til at undersøge sagen nærmere.
(Arkiv)

Sosu’er, sygeplejersker og pædagoger i spil til bedre adgang til tidligere pension

Skal SU-betalt praktik tælle med i arbejdsår, så flere sygeplejersker kan få tidlig pension? Det forhandler regeringen nu med partierne om, fortæller kilder tæt på forhandlingsforløbet til NB-Beskæftigelse.
Professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Philipp Schröder, i midten af billedet, mener ikke, at finansieringen af tidlig pension gennem råderummet vil gå i karambolage med budgetloven. Til gengæld vil det sænke partiernes forhandlingsreserve til finansloven.

Professor: Tidlig pension begrænser råderum for nye initiativer på finanslov

Ifølge økonomiprofessor Philipp Schröder, vil det begrænse partiernes forhandlingsreserve, at regeringen i 2021 og 2022 vil finansiere tidlig pension via det økonomiske råderum.