Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
Her er KL's nyvalgte bestyrelse for 2022 til 2026. I midten forrest ses ny formand Martin Damm (V) (t.h.) og næstformand Jacob Bundsgaard (S).

Så er posterne i KL fordelt – se dem her

Ny formand for KL bliver som ventet Martin Damm (V), og Jacob Bundsgaard (S) bliver næstformand. Som noget nyt bliver der oprettet et udvalg om klimasamarbejde.
Den 59-årige kommunaldirektør i Solrød Kommune Henrik Winther Nielsen blev mandag aften fritaget for tjeneste og indstillet til afskedigelse af Økonomiudvalget.

Endnu en kommunaldirektør bliver fyret

Fyringssæsonen for kommunaldirektører er nu. Denne gang har et enstemmigt økonomiudvalg i Solrød Kommune indstillet kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen til afskedigelse.
Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.
Willy Feddersen står til at blive gået som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Han kom dertil i 2019.

Kommunaldirektør indstillet til fyring

Økonomiudvalget i Middelfart har indstillet kommunaldirektør Willy Feddersen til fyring. Vi har 'behov for en anden profil i spidsen for organisationen for at kunne løfte den fremadrettede opgave,' lyder det fra borgmesteren.
Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune.

Upassende opførsel: Direktør fyret

Dårlig adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård i Nyborg er blevet fyret af et enigt byråd. Skidt opførsel under en julefrokost forrige uge kan være årsagen.
Andreas Jegstrup bliver nu konstitueret kommunaldirektør i Sorø Kommune.

Ny konstitueret kommunaldirektør

Sorø Kommune får nu en ny konstitueret kommunaldirektør, Andreas Jegstrup. Han overtager efter Søren S. Kjær, som netop er blevet politianmeldt. Jegstrup har tidligere været direktør i Ringsted Kommune.
Henrik Harder bliver 1. august ny kommunaldirektør i Albertslund Kommune.

Ny kommunaldirektør i Albertslund

Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør i stedet for Jette Runchel. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune.
Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet fyret.

Kommunaldirektør står til fyring

Kommunaldirektøren i Greve Kommune Claus Thykjær står til at blive fyret. Byrådet indleder en personalesag, fordi tilliden er væk. En anden er udpeget til fungerende kommunaldirektør.
Peter Sinding Poulsen bliver ny koncerndirektør i Silkeborg Kommune og forlader dermed sit job som kommunaldirektør i Horsens.

To kommuner får ny topchef

Både Silkeborg og Horsens får ny chef for forvaltningen. Peter Sinding Poulsen forlader sit job som kommunaldirektør i Horsens for at blive koncerndirektør i Silkeborg.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.

Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.