Sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, vil ligesom Socialdemokratiet og Venstre gerne flytte sundhedshjælpen tættere på borgerne.

De Konservative bakker op om sundhedsklynger og sundhedshuse

Nyt sundhedsudspil fra Konservative lægger sig op ad Venstre og Socialdemokratiets tanker om sundhedsklynger og flere sundhedshuse.
Venstre fremlagde søndag et nyt sundhedsudspil med Sophie Løhde (t.v., politisk ordfører), Jakob Ellemann-Jensen (Formand), Stephanie Lose (Regionrådsformand i region Syddanmark) og Martin Geertsen (sundhedsorfører), som alle er politikere for V.

Få overblik over Venstres sundhedsudspil

Venstre har lanceret et sundhedsudspil i weekenden, som ligner det sundhedsudspil, de fremlagde som en del af VLAK-regeringen. Venstre holder fast i 35 sundhedshuse.
Venstre har droppet et løfte fra 2019 til kommunerne om, at den økonomiske effekt af en sundhedsreform skulle analyseres af det særlige Finansieringsudvalg, som har til opgave at komme med forslag til justeringer af den kommunale udligning. Fotoet er fra Venstres pressemøde i går, søndag.

Sundhedsreform: Venstre dropper løfte om udlignings-tjek

Venstres sundhedsudspil skaber usikkerhed om den økonomisk effekt af sundhedsreform for kommunerne. Partiet har droppet centralt løfte fra VLAK-regeringens forslag til en sundhedsreform.
Pengene i Venstres udspil til en sundhedsreform skal primært gå til 35 nye sundhedshuse, og dermed kommer de oven i de sundhedshuse, som allerede er etableret.

Sådan vil Venstre fordele 4,9 milliarder kroner til sundhed

Venstre vil ikke støtte allerede etablerede sundhedshuse med tilbagevirkende kraft, men de kan få støtte til ud- eller ombygning.

Professor: Landkommuner får svært ved at finansiere nært sundhedsvæsen

Landkommunerne er længst bagud med at etablere nært sundhedsvæsen, og det er ofte fordi de mangler pengene, siger sundhedsprofessor.
Helsingør Sundhedshus er helt magen til det, som regeringen i dag lancerede som en nyskabelse under navnet "nærhospital".

Regeringens “nærhospitaler” er kopier af kommunale “sundhedshuse”

De rå fakta viser, at regeringens 'nærhospitaler' er en direkte kopi af de sundhedshuse, som tre kommuner allerede har taget i brug eller er i gang med at bygge.