Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.

Hovedstaden har fortsat klart færrest idrætsfaciliteter pr. indbygger

Mens enkelte vestjyske kommuner har op mod 100 idrætshaller pr. 100.000 indbygger, har Københavns Kommune blot 15,6. Generelt sakker de store byer langt efter yderkommunerne.
Fremtrædende folk på Fanø får debat om kommunesammenlægning med Esbjerg til at blusse op igen.

Tidligere kommunaldirektør ønsker at lægge kommuner sammen

Der er nu igen debat om at lægge kommunerne Fanø og Esbjerg sammen. Debatten er blusset op efter et brev fra en tidligere kommunaldirektør og andre fannikkere, der mener, at især et stigende antal ældre borgere på øen gør en kommunesammenlægning påtrængende.
Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (t.v.) skal holde taler ved gratis hyldestkoncerter for afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre.

Kritik af borgmester for skattebetalte koncerter midt i valgkamp

Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (K) vil midt i valgkamp bruge en halv million kroner på koncerter og blødt brød til 1.500 ældre. Det lugter af valgkamp, mener oppositionen i byrådet.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) skal nu finde besparelser på den administration, han selv har bygget op. Det sker efter pres fra Socialdemokratiets nye spidskandidat Merete Amdisen.

Byråd bryder budget-tradition og vil skære på rådhuset

Politikerne skal have et bredere beslutningsgrundlag i forhold til budget 2022. Og der skal bruges færre penge på administration. Det har et flertal i byrådet i Ishøj Kommune besluttet. Borgmesteren kalder det en 'straffeekspedition'.
Frederiksbergs konservative borgmester Simon Aggesen er en af de udfordrede borgerlige borgmestre, som kan håbe på, at dagens meningsmåling markerer et vendepunkt for vælgernes opbakning til Socialdemokratiet.

Analyse: Ny måling skaber tvivl om S-fremgang ved KV-21

Ny meningsmåling, strejke blandt sygeplejersker og protester mod manglende penge til handicappede skaber tvivl om forventet fremgang for Socialdemokratiet ved KV21.
Jan E. Jørgensen (V) vil være den næste borgmester i det konservative Frederiksberg. (Arkivfoto)

Venstres Jan E. Jørgensen vil være borgmester på Frederiksberg

Selv om Venstre blot har et mandat i Frederiksberg Kommune, ønsker partiet borgmesterposten til november.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Udspil skal sikre Socialdemokratiet stemmer fra DF og Venstre

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
Morten Messerschmidt (DF) får afgjort sin sag om mulig svindel med EU-midler til august. Det sker over syv dage ved Retten i Lyngby.

Dom i sag mod Messerschmidt falder midt i kommunalvalgkamp

Dansk Folkepartis skæbne ved kommunalvalget kan i høj grad blive afgjort af byrettens dom i den såkaldte Messerschmidt-sag. Sagen afsluttes midt i august, og alt peger på, at dommen falder omkring 10. september.
Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.
Valgkampen er allerede i fuld gang på Frederiksberg, hvor borgmester Simon Aggesen objektivt set er på en meget vanskelig mission med at fastholde byen på konservative hænder.

Her er de 22 kommuner, som du især skal holde øje med ved KV21

Chefredaktør for NB-Medier Arne Ullum giver her sit bud på, hvilke kommuner, som han især vil holde øje med ved KV21.
De her seks socialdemokratiske spidskandidater har en reel chance for at vippe den siddende borgmester af pinden ved KV21. Øverst fra venstre ses: Claus Christoffersen (Helsingør), Henrik Rønnow (Haderslev), Tina Tving Stauning (Frederikssund), Michael Vindfeldt (Frederiksberg), Kasper Damsgaard (Glostrup) og Martin Sikær Kristensen (Vejle).

Analyse: S kan nå rekord med 50 borgmestre ved KV21

Kommunalvalget kan blive en fest for Socialdemokratiet. Måske sætter partiet rekord og vinder 50 borgmesterposter. Her får du indblik i, hvor S står til at vinde og tabe borgmesterkæder. Og du kan se nogle af de nye talenter, som S har på vej i byrådene.