Byrådet i Lejre vil samle bl.a. fagudvalgs- og byrådsmøder på én og samme ugedag. Der er flere gevinster ved det, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) (høj mand med briller forrest i midten).

Lettelse for lokalpolitikere: Alle møder samles på én ugedag

Det skal være nemmere at være kommunalpolitiker, og derfor skal alle møder i udvalg og byråd samles på én ugedag. Det er byrådet enige om i Lejre Kommune. 'Vi har jo fyldte kalendere, og det vil være godt, hvis vi kan undgå nogle af alle de her sammenstød mellem vores politiker-, arbejds- og privatliv,' siger borgmester.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan med bekymret mine se mod kommunalvalget i november. Her risikerer Venstre at miste flere borgmesterposter.

Analyse: Fire grunde til, at V står foran svært KV21

Problemerne hober sig op for Venstre op til KV21. Meget tyder på, at partiet mister mellem tre og seks borgmesterposter. Læs om Venstres udfordringer og muligheder i kommuner på vippen - og hvorfor Ellemann-Jensen har arvet de fleste problemer.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp møder kritik Socialdemokratiets spidskandidat, Merete Amdisen.

Ishøjs borgmester melder sig ud af S og laver ny liste

Ishøj Kommunes borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet for at stifte ny lokalliste sammen med flere af partiets andre byrådsmedlemmer. Udmelding skyldes primært 'personfnidder', forklarer Bjørstorp til NB-Kommune.
Venstre giver sit forslag om frikommuneforsøg tyngde ved at forslagsstillerne udover partiets kommunalordfører Anni Matthiesen (V) også tæller politisk ordfører Sophie Løhde (V), finansordfører Troels Lund Poulsen (V), Hans Andersen (V), Marlene Ambo-Rasmussen (V) og Stén Knuth (V)

Venstre fremsætter vidtgående frikommuneforslag

Venstre vil give alle kommunerne adgang til at blive fritaget fra stort set alle regler på et eller flere områder som led i det mest vidtgående frikommuneforsøg i nyere tid.

Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.
Formand Jakob Ellemann-Jensen og Venstre er i en række kommuner afhængige af, at Pernille Vermund og Nye Borgerlige kan samle mange tabte DF-stemmer ved KV21 op, hvis der fortsat skal være en Venstre-borgmester.

Venstreborgmestre afhængige af succes for Nye Borgerlige ved KV21

Seks Venstre-borgmestres skæbne kan blive afgjort af, om Nye Borgerlige er i stand til at samle de mange vælgere op, som forlader Dansk Folkeparti. Sker det ikke, kan Socialdemokratiet vinde en stribe borgmesterposter.
De Konservative spås at blive kommunalvalgets store vinder. Billedet er fra valgfesten ved KV17. (Arkiv)

Sådan er udsigten for partierne til KV21

Konservative står til at blive de store vindere ved KV21. Læs her, hvordan udsigten er for alle partier med de aktuelle meningsmålinger.
Køerne til stemmeboksene var lange ved KV17. Valgforskning viser, hvordan vælgerne stemmer i de enkelte kommuner. (Arkiv)

KV21: Derfor bliver partierne påvirket forskelligt af landstendensen

Se her, hvorfor de enkelte partier i de enkelte kommuner bliver påvirket meget forskelligt om partiet har fremgang eller tilbagegang på landsplan.
Sagerne om mulig svig med offentlige midler i Meld og Feld kan ramme ikke bare sagens hovedperson, Morten Messerschmidt, men kan også koste stemmer for hele Dansk Folkeparti.

Udskydelse af Messerschmidt-sag kan koste DF dyrt ved KV21

Det er dårligt nyt for DFs kandidater ved KV21, at bagmandspolitiets afgørelse om en tiltale mod Morten Messerschmidt rykker tættere på efterårets valg.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.