De Konservative spås at blive kommunalvalgets store vinder. Billedet er fra valgfesten ved KV17. (Arkiv)

Sådan er udsigten for partierne til KV21

Konservative står til at blive de store vindere ved KV21. Læs her, hvordan udsigten er for alle partier med de aktuelle meningsmålinger.
Køerne til stemmeboksene var lange ved KV17. Valgforskning viser, hvordan vælgerne stemmer i de enkelte kommuner. (Arkiv)

KV21: Derfor bliver partierne påvirket forskelligt af landstendensen

Se her, hvorfor de enkelte partier i de enkelte kommuner bliver påvirket meget forskelligt om partiet har fremgang eller tilbagegang på landsplan.
Sagerne om mulig svig med offentlige midler i Meld og Feld kan ramme ikke bare sagens hovedperson, Morten Messerschmidt, men kan også koste stemmer for hele Dansk Folkeparti.

Udskydelse af Messerschmidt-sag kan koste DF dyrt ved KV21

Det er dårligt nyt for DFs kandidater ved KV21, at bagmandspolitiets afgørelse om en tiltale mod Morten Messerschmidt rykker tættere på efterårets valg.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Tre fynske byrådsmedlemmer og frafaldne DF'ereer gået sammen i partiet De Lokalnationale. Det er fra venstre Carsten Kudsk, Nyborg, Christel Gall, Odense, og Betina S. Christiansen, Assens.

Frafaldne DF’ere stifter partiet De Lokalnationale

Et nyt parti bestående af frafaldne DF'ere er ved at blive etableret. Foreløbig er fire lokalpolitikere fra Fyn gået over til De Lokalnationale. Tvivlsomt om partiet vinder byrådspladser ved KV21, vurderer professor.

Kan du spå om kommunerne i 2021?

NYTÅRSQUIZ - Hvor mange borgmesterposter erobres af kvinder ved KV21? Kommer ansatte i kommunerne til at strejke? Hvor mange kommuner får lavet en klimahandlingsplan? Kom med dine bud i NB-Kommunes nytårsquiz om det kommunale Danmark i 2021.

Konservative åbner KV21 med frontalt angreb på Venstre

Konservative indleder KV21 med en helsides annonce i Berlingske, hvor de giver parterne bag udligningsreformen skylden for, at en sygeplejerske i Gentofte Kommune skal betale 5.780 kroner mere i skat om året.
En sygeplejerske, som bor i Gentofte Kommune, vil ganske rigtigt have en skattestigning på 5.780 kroner i 2025, når Gentoftes skattestigning er fuldt indfaset.

Den er god nok: En sygeplejerske i Gentofte får en skattestigning på 5.780 kroner

Det er rigtigt når Konservative i en annonce i Berlingske siger, at skatten vil stige med 5.780 kroner om året for en sygeplejerske eller skolelærer bosat i Gentofte Kommune. Se her, hvor meget skatten stiger for en sygeplejerske i alle kommuner, der hæver skatten i 2021.
De Konservative lancerer i dag en kampagne om kommunal udligning, som er rettet direkte mod Venstre i Nordsjælland.

Analyse: Konservative starter hårdt KV21-opgør om udligning mod Venstre

De Konservative har planlagt et hårdt opgør mod Venstre i Nordsjælland til kommunevalget i efteråret.
Der bygges på livet løs i 2020 - som det her ses i Odense - og der har flere steder været stor mangel på håndværkere. Derfor har kommunerne fået mulighed for at bruge deres ekstraordinære anlægslån i 2021 i stedet for 2020.

Kommunernes lånedispensation forlænges til 2021

Som en del af aftalen om corona-kompensation mellem regeringen og KL forlænger man kommunernes mulighed for at bruge fremrykkede anlægslån til 2021. Det frigiver stort beløb til finansiering af kommunernes byggeri i 2021.
Jacob Bjerregaard (t.v.), der er S-borgmester i Fredericia, stopper som borgmester med udgangen af januar, oplyser han på Facebook. Jacob Bjerregaard, der blev borgmester i januar 2014, har fået et nyt job i kommunikationsbureauet Advice. (Arkivfoto).

Stemmesluger kvitter borgmesterpost

Borgmesteren i Fredericia Jacob Bjerregaard (S) kvitter posten og begynder 1. februar hos et kommunikationsbureau. 'Min efterfølger får næsten et år til at blive dus med jobbet,' siger borgmesteren.
Laila Sortland fra Syddjurs Kommune er som det seneste byrådsmedlem gået fra Dansk Folkeparti. Generelt har DF'erne lokalt svært ved at finde optimismen frem forud for KV21.

DF’ere gruer for KV21

Der er udbredt pessimisme blandt Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer før kommunalvalget næste år. Det viser rundspørge. Lokalpolitikerne må håbe på, at partiet på Christiansborg 'kan få skuden rettet op,' siger valgforsker.