Morten Messerschmidt (DF) får afgjort sin sag om mulig svindel med EU-midler til august. Det sker over syv dage ved Retten i Lyngby.

Dom i sag mod Messerschmidt falder midt i kommunalvalgkamp

Dansk Folkepartis skæbne ved kommunalvalget kan i høj grad blive afgjort af byrettens dom i den såkaldte Messerschmidt-sag. Sagen afsluttes midt i august, og alt peger på, at dommen falder omkring 10. september.
Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.
Valgkampen er allerede i fuld gang på Frederiksberg, hvor borgmester Simon Aggesen objektivt set er på en meget vanskelig mission med at fastholde byen på konservative hænder.

Her er de 22 kommuner, som du især skal holde øje med ved KV21

Chefredaktør for NB-Medier Arne Ullum giver her sit bud på, hvilke kommuner, som han især vil holde øje med ved KV21.
De her seks socialdemokratiske spidskandidater har en reel chance for at vippe den siddende borgmester af pinden ved KV21. Øverst fra venstre ses: Claus Christoffersen (Helsingør), Henrik Rønnow (Haderslev), Tina Tving Stauning (Frederikssund), Michael Vindfeldt (Frederiksberg), Kasper Damsgaard (Glostrup) og Martin Sikær Kristensen (Vejle).

Analyse: S kan nå rekord med 50 borgmestre ved KV21

Kommunalvalget kan blive en fest for Socialdemokratiet. Måske sætter partiet rekord og vinder 50 borgmesterposter. Her får du indblik i, hvor S står til at vinde og tabe borgmesterkæder. Og du kan se nogle af de nye talenter, som S har på vej i byrådene.
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)

Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.
Byrådet i Lejre vil samle bl.a. fagudvalgs- og byrådsmøder på én og samme ugedag. Der er flere gevinster ved det, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) (høj mand med briller forrest i midten).

Lettelse for lokalpolitikere: Alle møder samles på én ugedag

Det skal være nemmere at være kommunalpolitiker, og derfor skal alle møder i udvalg og byråd samles på én ugedag. Det er byrådet enige om i Lejre Kommune. 'Vi har jo fyldte kalendere, og det vil være godt, hvis vi kan undgå nogle af alle de her sammenstød mellem vores politiker-, arbejds- og privatliv,' siger borgmester.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan med bekymret mine se mod kommunalvalget i november. Her risikerer Venstre at miste flere borgmesterposter.

Analyse: Fire grunde til, at V står foran svært KV21

Problemerne hober sig op for Venstre op til KV21. Meget tyder på, at partiet mister mellem tre og seks borgmesterposter. Læs om Venstres udfordringer og muligheder i kommuner på vippen - og hvorfor Ellemann-Jensen har arvet de fleste problemer.
Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp møder kritik Socialdemokratiets spidskandidat, Merete Amdisen.

Ishøjs borgmester melder sig ud af S og laver ny liste

Ishøj Kommunes borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet for at stifte ny lokalliste sammen med flere af partiets andre byrådsmedlemmer. Udmelding skyldes primært 'personfnidder', forklarer Bjørstorp til NB-Kommune.
Venstre giver sit forslag om frikommuneforsøg tyngde ved at forslagsstillerne udover partiets kommunalordfører Anni Matthiesen (V) også tæller politisk ordfører Sophie Løhde (V), finansordfører Troels Lund Poulsen (V), Hans Andersen (V), Marlene Ambo-Rasmussen (V) og Stén Knuth (V)

Venstre fremsætter vidtgående frikommuneforslag

Venstre vil give alle kommunerne adgang til at blive fritaget fra stort set alle regler på et eller flere områder som led i det mest vidtgående frikommuneforsøg i nyere tid.

Radikal kommunalordfører opstiller til byrådet

Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag stiller op til byrådet i Vordingborg Kommune.
Formand Jakob Ellemann-Jensen og Venstre er i en række kommuner afhængige af, at Pernille Vermund og Nye Borgerlige kan samle mange tabte DF-stemmer ved KV21 op, hvis der fortsat skal være en Venstre-borgmester.

Venstreborgmestre afhængige af succes for Nye Borgerlige ved KV21

Seks Venstre-borgmestres skæbne kan blive afgjort af, om Nye Borgerlige er i stand til at samle de mange vælgere op, som forlader Dansk Folkeparti. Sker det ikke, kan Socialdemokratiet vinde en stribe borgmesterposter.