Operacyklen er et mobilt format, som har spillet rundt i Danmark fra 2016-2019 i parker, ved events og i indkøbscentre.

Sådan præsenteres kulturen fra en cykel

Hvordan præsenteres kultur i et gadeformat, så flest muligt får glæde af f.eks. opera leveret fra en cykel? Det ved Copenhagen Opera Festival, og her er deres erfaringer.
Naturkraft bliver en oplevelsesarena, hvor naturens kræfter sættes i spil gennem leg og læring.

Stor oplevelsesarena til naturglade turister

Turisterne vil gerne lære mere, når de besøger naturen, derfor etableres vestkystens nye oplevelsesarena 'Naturkraft' nu i Ringkøbing Fjord-området, og finansieringen er på plads.

Bibliotekarforbundet vil skifte navn

Fagforbundet skal favne en bredere gruppe af medlemmer og ikke kun bibliotekarer, derfor ender et nyt navn nu med urafstemning blandt medlemmerne.
Idræt er overordnet set det største frivilligområde i Danmark.

Vestjyderne er Danmarksmestre i frivilligt arbejde

Især vestjydernes forkærlighed for det frivillige idrætsarbejde bringer dem til tops i statistikken over frivilligt arbejde.
Børn og unge er storforbrugere af digitale platforme og derfor ønsker regeringen at de kommende medieforhandlinger fokuserer på forbruget og indholdet.

Forhandlinger med fokus på børnenes medieforbrug

Regeringen har formuleret sine mediepolitiske prioriteringer forud for de kommende forhandlinger, og fokus er sammenhængskraft og børnenes forbrug.
SJM får topkarakterer i kvalitetsvurderingsrapporten fra SLKS. Magasinforholdene i Esbjerg er det eneste, som halter lidt.

Vores museer får gode karakterer

Der er topkarakterer til Sydvestjyske Museer og Moesgaard Museum, mens Museum Jorn og Museum Mors får ’tilfredsstillende’ i de seneste kvalitetsvurderinger fra SLKS.
Nivaagaards Malerisamling prioriterer at lave mange forskellige aktiviteter på museet og de nyeste initiativer er især for børn og børnefamilier.

Museum er også lokalt kulturhus

Besøgstallene på flere museer er steget i 2019. På det lille museum Nivaagaards Malerisamling er stigningen knap 50 procent, og her er det lokale gæster, som kommer igen og igen.
På Ellebjerg Skole udvikles der flag til egne fantasilande – bl.a. til et Larsland, hvor veganere og kødelskere lever side om side.

Undervisning i kunstnerisk passion

Kunstnere og kommuner knyttes sammen i en ny huskunstnerordning, hvor børn og unge lærer om den kunstneriske proces fra en professionel kunstner.
Fregatten Jylland er blandt de museer, der får eftergivet 90 procent af et lån hos Arbejdsmarkedets Feriefond. (Arkivfoto)

Institutioner får afskrevet trecifret millionbeløb

En række låntagere får helt eller delvist eftergivet lån, som de har optaget i Arbejdsmarkedets Feriefond. Se listen over institutionerne her.
REGAN Vest er den bedst bevarede koldkrigsbunker i Danmark. Den skal nu medvirke til at formidle historien om danskerne under Den Kolde Krig.

Historien om Den Kolde Krig skal fortælles nu

Danskernes koldkrigsmuseum bliver nu realiseret, og den hemmelige bunker REGAN Vest åbner for publikum.
Jo flere store idrætshaller og græsbaner en kommune har i forhold til indbyggertal, jo flere foreningsaktive borgere har kommunen.

Idrættens medlemstal følger antallet af kommunale idrætsfaciliteter

Antallet af faciliteter i de danske kommuner hænger positivt sammen med antallet af medlemmer i idrætsforeningerne, viser ny forskning fra SDU.
Flere af regeringens samarbejdspartnere ser gerne at sparekravene til DR tages op, når der skal forhandles ny kontrakt i 2020.

Kulturpolitik i 2020

Er kulturpolitikken helt død og er der ingen politikere, som kæmper for vores kulturliv? Det mener i hvert fald tidligere kulturminister Brian Mikkelsen og således startede 2020 op med debat om kulturen.