Kommuner med stor vækst i antal ældre har også de fattigste ældre

Selvom forsørgerbyrden stiger på tværs af alle kommuner, så er der stor forskel på den type ældre, der skal forsørges. I nogle kommuner har ældre borgere en indkomst, der er tre gange så høj som i andre kommuner.
Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen kritiserede under Folketingets afslutningsdebat kommunerne for at udvise for stor kreativitet for at finde besparelser på handicappede.

S-ordfører: Kommunernes kreative sparetiltag har ikke været kønt at se på

Dagen inden regeringen skal forhandle økonomiaftale med kommunerne, gav Socialdemokratiets politiske ordfører kommunerne hård kritik ved afslutningsdebat.
Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad (S) vil give en stor del af den såkaldte paragraf 16 pulje til to eller tre kommuner, som har særligt store problemer.

Regeringen lover stor del af særtilskudspulje til to-tre kommuner

To-tre kommuner får store tilskud i såkaldte udviklingsaftaler. Lolland og Langeland anses for sikre, mens Ishøj kan være den tredje.
Finansminister Nicolai Wammen (S) afviser at kritisere kommunernes mindreforbrug på service i 2020, fordi han mener, at det skyldes de særlige omstændigheder af især nedlukningerne i årets andet kvartal.

Wammen afviser at kritisere kommunernes mindreforbrug på service

På et spørgsmål fra Venstres Jane Heitmann afviser finansministeren, at kommunernes mindreforbrug på service har påvirket velfærden i 2020, og henfører mindreforbruget til lavere aktivitet under nedlukning.
KL-formand Jacob Bundsgaard truer med at undsige regeringens velfærdsløfter, hvis ikke regeringen enten giver kommunerne flere penge eller tager medansvar for de hårde prioriteringer på socialområdet.

KL-formand: Regeringen tvinger kommuner til at skære i velfærden

KL-formand truer med offentligt at undsige regeringens velfærdsløfter til vælgerne, hvis regeringen hverken vil bevilge flere penge til socialområdet eller tage ansvar for kommunernes daglige "svære prioriteringer" på socialområdet .
Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.
Den ændrede befolkningsfremskrivning er især godt nyt for mindre bykommuner og yderkommuner, viser en beregning foretaget af konsulentfirmaet Dataproces.

Alle undtagen byerne får mere udligning med ny befolkningsprognose

Den nye befolkningsfremskrivning giver på både kort og lang sigt en samlet stigning i tilskud og udligning til alle kommunetyper pånær bykommuner.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) afviser kritik af, at hun skulle have udstedt ufinansierede velfærdsløfter på kommunernes vegne.

Krag afviser kritik af ufinansierede velfærdsløfter

Kommunerne har fået penge til de løfter om bedre hjælp til handicappede, som er kommet fra regeringen, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S).

Upræcist skøn for udligningsfolketal flytter trecifret millionbeløb

Coronakrisen har gjort det sværere at forudsige befolkningens udvikling. Derfor har et upræcist folketal i den kommunale udligning for 2021 flyttet flere hundrede millioner.

Kommunernes likviditet slår rekord igen

Med nye udligningskroner slår kommunernes likviditet rekord igen. I alt har kommunerne ni milliarder kroner mere i kassen end for blot et år siden.
Der har været voldsomme protester mod byggeriet på den del af Amager Fælled, som hedder lossepladsgrunden eller lærkesletten, alt efter hvem man spørger. Men diskussionen foregår på et fejlagtigt økonomisk grundlag, mener tidligere chef i Københavns Kommune.

Tidligere chef: København giver et fejlagtigt billede af likviditeten

En tidligere chef i Københavns Kommune, som nu sidder i borgerrepræsentationen, rejser tvivl ved Københavns Kommunes metode til at opgøre likviditeten.
Bag rådhusmurene i Københavns Kommune opgør man likviditeten som den "reelle kasse", hvilket får kommunens frie midler til at se væsentligt mindre ud, end de reelt er.

Sådan bliver 16,3 mia. til i 700 mio. i København

Selvom København har landets markant højeste likviditet pr. indbygger, så er der stort set aldrig fri likviditet, når kommunen opgør tallene til borgerrepræsentationen. Forstå her, hvordan det hænger sammen.