Statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde kunne fortælle, at regeringen i morgen præsenterer et udspil til en grøn skattereform.

Grøn skattereform med mere ensartet beskatning præsenteres onsdag

Onsdag vil regeringen præsentere sit udspil til en grøn skattereform med en mere ensartet beskatning af C02.
De danske fjernvarmeselskaber skal ifølge regeringen igang med en massiv udbygning.

Kommuner skal udbygge fjernvarme massivt her og nu

Regeringen vil have 400.000 huse væk fra gasfyr så hurtigt som muligt. Det kræver massiv udbygning af fjernvarmen.

CO2-beskatning rammer job i yderkommuner

Ifølge vismændene vil en ensartet CO2-beskatning især ramme job i yderkommuner, mens bykommunerne vil have en fremgang i beskæftigelsen.
Fire ministre var på plads i Hafnia-Hallen i København onsdag for at præsentere regeringens udspil "Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling". En del af udspillet er, at København og Frederiksberg kommuner skal have en milliard kroner frem mod 2030 til at bygge flere idrætsfaciliteter.

Regeringen vil give én mia. til flere idrætsfaciliteter i København og Frederiksberg

Som en del af et nyt udspil vil regeringen afsætte én milliard kroner til at København og Frederiksberg kommuner kan bygge nye idrætsfaciliteter fra 2022 til 2030.
Danskerne skal til at sortere mere affald, men mange af landets 98 kommuner er ikke klar til at gennemføre affaldsplan, som Folketinget aftalte sidste år. (Arkivfoto)

KL og affaldsforening: Affaldsplan bliver dyrere end lovet

Mange kommuner når ikke at blive klar til 1. juli med at gennemføre affaldsplan, Folketinget lavede sidste år.
"Det er en gammeldags måde at se det på, hvis man tror, at grønne biler ikke kan køre på vejene, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Venstre satser på flere grønne biler i infrastrukturudspil

Venstre vil afsætte 110 milliarder kroner til motorveje og en grøn omstilling af den tunge trafik.
Finansminister Nicolai Wammen (t.h.) og skatteminister Morten Bødskov fik tirsdag en aftale om en grøn skattereform på plads med et bredt forlig. 6 milliarder i finansiering til aftalen betyder, at fremtidige grønne initiativer sandsynligvis kommer til at koste på enten velfærden eller skattebilletten.

Analyse: Regeringen får svært ved at være både rød og grøn

Med en samlet pris på seks milliarder kroner betyder den nye, grønne skattereform, at regeringen bevæger sig tættere på valget mellem velfærd og grøn omstilling.
Trods store armbevægelser lykkedes det ikke klimaminister Dan Jørgensen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S), på pressemødet mandag at overbevise interesseorganisationer og Folketingets øvrige partier om, at tiden ikke er moden til en ensartet CO2 afgift.

Regeringen vil bruge halvdelen af det grønne råderum på skattelettelser til erhvervslivet

Skatteministeren og klimaministeren præsenterede mandag et forslag til en skattereform, som samlet giver skattelettelser til erhvervslivet på 5,2 milliarder. Samtidig øges de grønne afgifter med under en procent.
Danske kommuner tripper for at gøre en indsats mod klimaforandringerne, som blandt andet betyder lokale oversvømmelser. (Arkivfoto)

Kommunerne står i kø for at blive klimafrontløbere

Pilotprojekt med 20 kommuner som klimaspydspidser vokser nu med yderligere 46 kommuner landet over.