Pengene i Venstres økonomiske 2030-plan skal gå til blandt andet at give skattelettelser for 8,7 milliarder kroner, 4,5 milliarder til psykiatri og sundhed og 5,5 milliarder kroner til klima.

Venstre vil spare syv milliarder kroner i kommunerne

Venstres økonomiske 2030-plan anviser kommunale besparelser for syv milliarder kroner. De 5,5 milliarder kroner er de samme besparelser, som Socialdemokratiet vil gennemføre.
Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
Blå blok præsenterer tirsdag et nyt udspil om frit valg, som de samlet vil gå til valg på. Et af dem er, at hver kommune skal have minimum ét plejehjem.

Blå blok vil fordoble antallet af friplejehjem

En samlet blå blok har tirsdag fremlagt et udspil om mere frit valg mellem offentlige og private tilbud. Hvis det står til dem, skal der være minimum ét privat plejehjem i hver kommune.
Da Søren Pape (K) var borgmester i Viborg, kunne han ikke levere så lave administrationsudgifter, som han nu kræver af landets borgmestre.

Pape kunne ikke selv leve op til sparekrav

K-leder vil have kommuner til at spare 8,4 mia. på administration. Men han var som borgmester selv langt fra målet.