Stor forskel på andelen af ældre i plejeboliger i de enkelte kommuner

Mens Vallensbæk Kommune blot har fire procent af de 85-89 årige i plejebolig, er tallet 17,3 procent i København. Se de nye tal for alle kommuner her.

Store fald i andel i plejeboliger siden 2010

Andelen af ældre, som bor i plejeboliger, er faldet markant siden 2010. Se tallene for alle kommuner her.

Nye tal for sygedagpenge flytter store millionbeløb for de enkelte kommuner

Der er stor forskel på, hvor meget antallet af sygedagpengemodtagere er steget i hver kommune. Men den statslige kompensation er den samme for alle, og derfor rammes kommunernes økonomi vidt forskelligt.

Corona-effekt? Flere end nogensinde før flytter fra København

Historisk mange flytter fra København, mens både Odense, Aarhus og Aalborg oplever en øget tilflytning under coronapandemien. Se her, hvordan corona har påvirket nettotilflytningen i alle kommuner.

10.000 flere danskere det seneste år – sådan fordeler de sig

Det seneste år er der kommet knapt 10.000 flere danskere. Det ses i overvejende grad i de store byer, men få yderkommuner har også haft stigende indbyggertal. Se udviklingen i folketallet for alle landets kommuner her.

En ud af ti kommuner ramte mere end 25 procent forbi budgettet på SFO’er i 2019

Efter BUPL igår udsendte en pressemeddelelse, hvor de kritiserer kommunernes bogføring på SFO-området, viser en opgørelse foretaget af NB-Økonomi, at mange kommuner har haft et voldsomt over- eller underforbrug på SFO'erne i 2019.

Kommunernes likviditet er på det højeste niveau siden kommunalreformen

Efter en indbringende midtvejsregulering, er kommunernes samlede likviditet på det højeste niveau siden kommunesammenlægningen i 2007. I alt havde kommunerne i 3. kvartal i år likvide beholdninger for over 46 milliarder kroner.
Det kommunale udligningssystem straffer de kommuner, som får flere børn og ældre, og derfor får kommunerne reelt ikke den kompensation, som regeringen har lovet kommunerne. Til gengæld bliver kommuner med en faldende andel af børn og ældre overkompensation. Læs om bagggrunden her.

Forstå på fem minutter: Derfor taber kommuner udligning på flere børn og ældre

Kommuner med stigende andel af børn og ældre får ikke fuld demografisk kompensation. En del af pengene fra regeringen bliver nemlig omfordelt til kommuner med et faldende andel af børn og ældre. Læs forklaringen her.

En ud af fem kommuner har oplevet stigende turisme i 2020

19 kommuner haft et stigende antal overnatninger i år på trods af coronakrisen og det efterfølgende fald i udenlandske turister. Det samlede billede viser dog et fald i turismen på 28 procent. Se tal for alle kommuner her.

Velhavende kommuner tjener relativt mest på gunstig midtvejsregulering

Kommunernes potentielle milliardgevinst fra midtvejsreguleringen til ikke-forsikrede ledige og sygedagpenge tilfalder i væsentligt højere grad de mest velhavende kommuner. Se tal for alle kommuner her.
Selvom KL's formandsskab Jacob Bundsgaard og Martin Damm med stor sandsynlighed har sikret kommunerne en milliardgevinst ved økonomiforhandlingerne, så må kommunerne ikke bruge penge til bedre service. Få forklaringen her.

Forstå på 3 minutter: Derfor kan sparet kontanthjælp ikke bruges til bedre service

En ventet milliardgevinst til kommunerne skal pænt lægges ned i kommunekassen, og må ikke bruges til bedre velfærd. Få forklaringen her.

Efter udligningsreform: Stadig stor forskel på rige og fattige kommuner

Kommuner med de rigeste borgere kan som en konsekvens af udligningsreformen have en skatteprocent, der er tre procent lavere end kommunerne med de fattigste borgere. Se tallene for alle kommuner her.