Ekstra udgifter til blandt andet nye ledige efter coronakrisen kommer ikke til at vælte rådhuset i Horsens - der er kompensation i vente fra staten til at dække udgifterne.

120 millioner i budgetoverskridelse ryster ikke Horsens Kommune

Heftige overskridelser på forsørgelsesbudgettet får ikke byrådspolitikere i Horsens til at frygte for fremtiden. De forventer sågar overkompensation fra staten.

Hovedstaden blev hårdest ramt af turiststop

Det bratte stop for turister ramte Region Hovedstaden hårdest af alle regioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Statsminister Mette Frederiksen (S) var med, da Stolpedalsskolen i Aalborg genåbnede for de ældste elever 18. maj i år. Nu vil kommunerne kortlægge erfaringerne med den coronaramte undervisning. (Arkivfoto).

Kommuner vil lære af nødundervisning under coronakrisen

KL vil indsamle erfaringer med holdinddeling, kortere skoledage og udendørs undervisning.

Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.
EU-Kommisisonen har onsdag og torsdag i denne uge præsenteret sit udspil til, hvordan genopretningen efter coronakrisen kan se ud. Men det er op til EU-landene - med godkendelse fra EU-Parlamentet - at nå frem til en endelig aftale.

Kun et land får mindre end Danmark fra EU’s coronafond

Ifølge et udspil, der skal forhandles, står Grækenland til at få mest per borger - Danmark seks gange mindre.

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

De hjælpepakker, som har set dagens lys i coronakrisen, står til at udløbe 8. juli. Og de bør som planlagt slutte den dato. Det anbefaler en økonomisk ekspertgruppe.

Bemærk: Så mange får lønkompensation i dit område

Hovedstaden og Midtjylland er de to regioner, hvor den største andel af lønmodtagere er sendt hjem med lønkompensation. Tallene siger noget om, hvor ledigheden kan stige voldsomt.
Københavns Kommune vil bl.a. bruge penge på at få øget gang i servering udendørs. Det sker for at hjælpe cafeer og restauranter, når de genåbner for udendørs-servering på mandag.

København bruger 580 mio. kr. på corona-hjælpepakker

Københavns Kommune uddeler nu 580 mio. kr., hvoraf hovedparten er fordelt på tre hjælpepakker til afbødning af coronakrisen. 'Jeg er glad og stolt,' siger overborgmester Frank Jensen.
Ikast/Brande rådhus. (Arkiv)

17 kommuner får et plaster på coronasåret

Social- og indenrigsministeriet fordeler 500 millioner kroner i ekstraordinære lån til 17 udvalgte kommuner. Se hvilke kommuner, der får penge, her.
Bestyrelsesformanden for Fynbus, borgmester Morten Andersen, forventer et tab i 2020-indtægter i størrelsesordenen fra 60 til 100 millioner kroner. Nu skal passagererne vindes tilbage. (Arkiv)

Trafikselskaber i frit fald regner med stor hjælp fra staten

Stærkt faldende antal passagerer hos offentligt ejede trafikselskaber udløser millionregning, som selskaberne regner med at få dækket af staten. Selskaberne frygter, at kunderne ikke vender tilbage.
Tårnby Kommune er dybt afhængig af Københavns Lufthavn i Kastrup, som kan blive hårdt ramt af arbejdsløshed under coronakrisen. Sker det, er der ifølge professor ingen hjælp at hente i det nye udligningssystem. (Arkiv)

Eksperter om ny udligning: Hjælper ikke, hvis kommunen kommer i krise

Uanset om en kommunes økonomiske situation ændrer sig, er pengene fordelt, vurderer eksperter.
Hos både Nordjysk Trafikselskab og andre kommunalt ejede selskaber har busserne holdt stille under nedlukningen. Nu frygter de for, om passagererne vender tilbage. (Arkivfoto)

Kommuner må betale ekstra ind til trafikselskaber i knæ

Trafikselskaber står foran kæmpe store underskud og må bede om ekstra indbetalinger fra kommunerne. Samtidig frygter selskaberne, at passagererne ikke vender tilbage efter krisen.