På rådhuset i Slagelse har man aftalt et budget for 2021, som SFs byrådsmedlem, Jørgen Grüner, mener er helt misvisende for kommunens faktiske økonomiske situation. Derfor har han klaget til ankestyrelsen.

Optimistisk budget fra Slagelse ender i Ankestyrelsen: Kan påvirke budgetlægning i alle kommuner

Ankestyrelsen skal nu afgøre, hvor meget et politisk flertal i et byråd må skrue på udgifter og indtægter gennem nye skøn i budgetprocessen. En sag fra Slagelse kan dermed komme til at påvirke alle kommuner.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) får nu opbakning fra 10 borgmesterkolleger i hovedstaden til sit krav om, at kommunerne skal have frit lejde til at hæve skatten for at opveje tab på både udligningsreform og bortfald af kompensationsordninger.

Gentofte vedtager ‘historisk’ skattestigning

Gentofte Kommune vedtager en 'historisk' skattestigning fra næste år og beklager samtidig, at kommunen er tvunget til stigningen på grund af udligningsreformen og den følgende ekstraregning.
KL's formandsskab med Jacob Bundsgaard i spidsen har skrevet til social- og indenrigsminister Astrid Krag for at få ministeren til at lempe skattesanktionerne overfor kommunerne.

Massivt pres på minister for skattehjælp til kommuner

KL øger nu presset på social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) for at lempe sanktionerne over for kommuner med udligningstab.
Regeringen giver i 2021 kommunerne mere end seks milliarder kroner mere end de må bruge. Det er på vej til at udløse splid både i KL og i de lokale byråd.

Udligningseffekt fritager de fleste kommuner fra skattesanktion

Umiddelbart står kommunerne til at miste 260 millioner om året på grund af brud på skatteramme. Men skjult udligningseffekt flytter størstedelen af regningen til få nordsjællandske kommuner.
Sophie Løhde (V) mener det er en del af den politiske aftale, at Martin Damm (th) skal have tildelt restsammen for skattelettelser sammen med tre andre kommuner.

V kræver at regeringen overholder udligningsaftale og giver flere støtte til skattelettelser

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er ifølge Venstre forpligtet til at give Kalundborg, Viborg, Guldborgsund og Faxe ekstra tilskud til at sænke skatten.
Den konservative leder Søren Pape fortsætter forberedelserne til et markant opgør med Venstre og De Radikale ved kommunevalget i Nordsjælland.

Analyse: Konservative gør klar til opgør med Venstre og De Radikale i Nordsjælland

De Konservative forbereder med dagens to beslutningsforslag et benhårdt opgør med især Venstre og De Radikale ved kommunevalget i Nordsjælland. Læs mere om planen her.
Regeringen giver i 2021 kommunerne mere end seks milliarder kroner mere end de må bruge. Det er på vej til at udløse splid både i KL og i de lokale byråd.

Skattestigninger rammer kassen i alle kommuner

Kommunerne er på vej til under ét at lave skatteforhøjelser for cirka 250 millioner. Det vil på sigt koste gennemsnitskommunen 2,5 milllioner kroner i finansiering - hvert år.
Det ser ud til, at Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), ender med at få tilskud til den fulde skattenedsættelse, han gerne vil lave. Nu venter han bare på svar fra ministeren.

Spillet om skattenedsættelser på vej til at gå op

Fire kommuner gennemfører sandsynligvis ikke den fulde skattenedsættelse, som de har fået tilskud til. Dermed kan alle kommuner få den skattenedsættelse de vil have, hvis Astrid Krag (S) laver en ny tildelingsrunde.
Der er opstået stor debat om budgetforliget på rådhuset i Slagelse, efter SF er gået sammen med V og RV om at foreslå nedskæringer i servicen. Byrådsmedlem fra SF kalder det en nødvendighed med den økonomiske situation, som kommunen står i.

SF vil skære i service og advarer mod fallit i Slagelse

Det politiske landskab i Slagelse er vendt på hovedet. Liberal Alliance støtter velfærdsbudget med stort underskud, og SF går sammen med Venstre og kræver økonomisk ansvarlighed.
Borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), var sammen med et større flertal med til at nedstemme Venstre og Konservatives forslag om at sætte skatten ned i Ballerup Kommune til næste år.

Damm går efter ledig skatteramme fra Ballerup og Slagelse

I Ballerup Kommune har et flertal besluttet at droppe den skattenedsættelse, som man har fået tilskud til. Alt tyder på, at det samme sker i Slagelse.

Analyse: Sådan udvikler kommunernes serviceudgifter sig i 2021

Seks V-kommuner ligger langt under servicerammen i budgettet for 2021, mens alle S-kommuner ligger over rammen eller cirka på rammen. Få et overblik over serviceudgifterne i 47 af landets kommuner her.

Så blev det Sørens tur til at udvide servicen mens Ulrik sparer

Søren Steen Andersen i Assens er uden sammenligning den borgmester, der udvider servicerammen mest i 2021. Partikollegaen i Viborg, Ulrik Wilbek, er foreløbigt den mest sparsommelige.