A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
Kurt Holm-Nielsen, netværkschef i Dansk Handicap Forbund.

Kommuner har større fokus på at få handicappede i arbejde

Dansk Handicap Forbund samarbejder med 16 kommuner om en kulturændring, der skal få flere mennesker med handicap i job. Mød netværkschef Kurt Holm-Nielsen og to af kommunerne.
Det vil give store samfundsmæssige gevinster, hvis flere ufaglærte får en faguddannelse. Faktisk kan det på lang sigt øge beskæftigelsen med hele 28.000 personer, hvis andelen af ufaglærte falder til det svenske niveau, ifølge ny analyse.

AE-rådet: 5,4 procent færre ufaglærte vil løfte BNP med 25,7 milliarder

Danmark kunne få 28.000 flere i beskæftigelse samt øge BNP med 25,7 milliarder, hvis man havde samme niveau af ufaglærte som de har i Sverige, viser analyse.
Der var højt humør hos regeringen og forligspartierne, da de med beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), i front kunne præsentere ny ret til tidlig pension. Nu ser det ud til, at en stor andel af finansieringen er baseret på kreativ finansiering.

Ny finte: Fiktive besparelser på beskæftigelse finansierer skattelettelser og Arne-pension

Usikre besparelser på kommunernes aktiveringsindsats er blevet en gratis finansieringsmodel for Folketingets partier, der kan tage af råderummet, uden at det fremgår af den politiske aftale.
Tre stolte ministre fra henholdsvis Konservative, Liberal Alliance og Venstre kunne i 2017 præsentere en erhvervs- og iværksætteraftale, som skabte grobund for den kreative finansiering på kommunernes aktivering af ledige.

Vækstpakkens besparelser blev aldrig en realitet

De 870 millioner kroner, som kommunerne skulle spare på aktiveringsindsatsen ifølge erhvervs- og vækstpakken fra 2017, bliver nu taget fra statens råderum ad bagvejen.
Forligspartierne bag den tidlige pension havde hverken analyser eller antagelser om, hvordan kommunerne skal spare 1,1 milliard kroner på beskæftigelsesindsatsen. Det fremgår af et svar til Folketinget.

Regeringen ved endnu ikke, hvordan kommuner skal spare 1,1 milliard kroner

Svar til Folketinget dokumenterer, at sparekrav på beskæftigelsesindsatsen blot er baseret på en formodning frem for analyser. Derfor skal regeringen først nu igang med at forberede udarbejdelsen af et idékatalog til, hvordan besparelserne kan udmøntes.

Kritik af 2. generationsreformer: Det diametralt modsatte af udviklingen i jobcentrene

Arbejdsmarkedsprofessor Flemming Larsen roser regeringens oplæg til kommissionsarbejdet for fokus på uddannelse. Ellers er det mere af det samme, blot mere sofistikeret, vurderer han.

Så gode er kommunerne til at få indvandrerkvinder i uddannelse eller job

Ny benchmarkinganalyse viser, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse eller uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.

Bedre beskæftigelsesindsats for indvandrerkvinder kan spare halv milliard

Hvis alle kommuner var lige så dygtige som de ti bedste til at få indvandrerkvinder i beskæftigelse, så ville det spare samfundet for en halv milliard kroner.

Andelen af indvandrerkvinder, som ikke er i uddannelse eller job, er klart højest i de store byer

Kommunerne København, Odense og Aarhus har med afstand de største andele af ikke-vestlige kvinder, der ikke er i hverken job eller uddannelse.
Med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i spidsen vil regeringen gøre op med 25 års arbejdsmarkedspolitik. Nu skal man i mindre grad svinge med pisken overfor de arbejdsløse, og i stedet fokusere på tiltag såsom opkvalificering, uddannelse og nedbringelse af sygefravær.

Regeringen gør op med 25 års reformpolitik

Regeringen vil med andengenerationsreformerne på arbejdsmarkedet tage helt andre værktøjer i brug, end man har gjort med 00'erne og 10'ernes arbejdsmarkedsreformer. Minister mener, at 'de lavthængende frugter er plukket'.

Arne-pension: Kommuner skal skære op til 40 procent af ansatte på jobcentre

De hårdest ramte kommuner risikerer at skulle skære fire ud af ti ansatte på jobcentrene, hvis hele besparelsen på 1,1 milliarder skal ske på administration. Se baggrunden for de dramatiske tal her.