Tårnby Kommune skal betale mere end 600.000 kroner tilbage.

Afgørelse: Tårnby skal betale over 600.000 kr. tilbage

Skandalen i Tårnby udvikler sig. Kommunen skal nu betale mere end 600.000 kroner tilbage for uberettiget refusion til mentorer.
DR's Detektor opfordrer Berlingske til berigtigelse i deres historie om henvisninger.

DR’s Detektor retter Berlingskes historie om henvisninger

Detektor korrigerer Berlingske efter historien om henvisninger i Københavns Kommune, der fik store personalemæssige konsekvenser. 
Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der kommet flere offentlige ansatte.

Antallet af offentlige ansatte vokser fortsat

Der er kommet flere offentlige ansatte det seneste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Sammenligner man tredje kvartal 2020 med tredje kvartal i år er antallet af offentlige ansatte vokset med fire procent.
København kan ikke beslutte at nedlægge jobcentrene. Der skal lovgivning til, lyder det fra professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

Københavns politikere får ikke lov til at lukke jobcentre, vurderer professor

Mens kommunerne godt kan flytte dele af beskæftigelsesindsatsen til en anden forvaltning, kan de ikke komme uden om lovgivningen, lyder det fra Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet.
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen

DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

'Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,' siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.
(Arkiv) Regeringens forslag om nytteindsats risikerer at få færre i job, når alt tages i betragtning. Det fremgår af dagens vismandsrapport. Her fremlægger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard detaljerne i den foreslåede nytteindsats på pressemøde i september.

Vismænd dumper nytteindsats

Regeringens forslag om nytteindsats til 20.000 indvandrere vil ikke få flere i arbejde, vurderer vismændene. Kun hvis der satses på mere danskundervisning, er der en mulighed for at øge beskæftigelsen med initiativet.
Peter Hummelgaard (S), beskæftigelsesminister, har præsenteret et udspil om 20.000 nyttejob til 200 mio. kroner pr. år, men de regner kun med at få 250 i arbejde, hvilket vil give en stykpris på to mio. kr. for at få én i arbejde.

Nye tal: Hummelgaards nyttejob kan slet ikke matche eksisterende indsatser

Regeringens forslag til nyttejob dumper med et brag, hvis man sammenligner effekten med et projekt, som allerede kører i 15 kommuner. Det koster cirka to mio. at få en indvandrer i job via nyttejob, mens det i de kommunale projekter kun koster en brøkdel.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard (V) fra Københavns Kommune nægter at stå på mål for dyr aktivering i kommunen.

Borgmester vil ikke stå på mål for dyr aktivering i Københavns Kommune

Københavns Kommune er tre gange så dyr som Odense, når det kommer til at sætte folk i aktivering. Men beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) fra Københavns Kommune vil ikke stå på mål for den dyre ordning.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.
Kurt Holm-Nielsen, netværkschef i Dansk Handicap Forbund.

Kommuner har større fokus på at få handicappede i arbejde

Dansk Handicap Forbund samarbejder med 16 kommuner om en kulturændring, der skal få flere mennesker med handicap i job. Mød netværkschef Kurt Holm-Nielsen og to af kommunerne.
Det vil give store samfundsmæssige gevinster, hvis flere ufaglærte får en faguddannelse. Faktisk kan det på lang sigt øge beskæftigelsen med hele 28.000 personer, hvis andelen af ufaglærte falder til det svenske niveau, ifølge ny analyse.

AE-rådet: 5,4 procent færre ufaglærte vil løfte BNP med 25,7 milliarder

Danmark kunne få 28.000 flere i beskæftigelse samt øge BNP med 25,7 milliarder, hvis man havde samme niveau af ufaglærte som de har i Sverige, viser analyse.
Der var højt humør hos regeringen og forligspartierne, da de med beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), i front kunne præsentere ny ret til tidlig pension. Nu ser det ud til, at en stor andel af finansieringen er baseret på kreativ finansiering.

Ny finte: Fiktive besparelser på beskæftigelse finansierer skattelettelser og Arne-pension

Usikre besparelser på kommunernes aktiveringsindsats er blevet en gratis finansieringsmodel for Folketingets partier, der kan tage af råderummet, uden at det fremgår af den politiske aftale.