Partier mødes om millionbesparelser på jobcentre

Jobcentre skal ifølge aftale om den såkaldte 'Arne-pension' spare 300 millioner kroner i 2022. Forhandlinger om besparelserne går først i gang flere måneder efter økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.

Bykommuner har markant færre udsatte unge

Nye tal viser store forskelle mellem kommunerne i andelen af unge mellem 16 og 24 år, som hverken er i job, uddannelse eller aktivering.

Flere yderkommuner har et fald i andelen af udsatte unge

Flere yderkommuner har fra 2018 til 2019 nedbragt andelen af ikke-aktive unge, og dermed formået at vende en negativ udvikling.

Kommunerne brugte 1,3 milliard mindre på beskæftigelsesindsats i 2020

Coronakrisen har givet kommunerne store besparelser på beskæftigelsesområdet. Se her, hvor meget de enkelte kommuner har sparet i 2020.

Flere førtidspensionister rammer kommuner meget forskelligt

Enkelte kommuner taber op til 1.000 kroner om året pr. indbygger på stigende antal førtidspensionister - andre vinder et tilsvarende beløb.

Stor forskel mellem kommunerne i antallet af seniorpensionister

Mellem kommunerne er der meget stor forskel på, hvor mange personer, der blev tilknyttet den nye ordning om seniorpension i 2020. Se din kommune her.

Antallet af sygedagpengemodtagere er steget i 97 kommuner

Næsten alle kommuner havde en stigning i sygedagpengemodtagere på over 25 procent i 2020, men der er alligevel stor forskel mellem stigningerne. Se tallene for alle kommuner, her.
Det var en gunstig aftale om midtvejsregulering af overførselsudgifterne, som KL-formand og næstformand, Jacob Bundsgaard og Martin Damm fik forhandlet med finansminister, Nicolai Wammen, ved økonomiaftalen fra maj 2020.

Kommunerne blev overfinansieret med 2,27 milliarder til overførsler i 2020

Kommunerne endte i 2020 ifølge de foreløbige regnskaber med at blive overfinansieret på overførselsområdet med 2,27 milliarder kroner efter en fordelagtig midtvejsregulering.

Flest modtagere af midlertidigt børnetilskud i yderkommuner

Mellem kommunerne er der stor forskel på, hvor mange personer, der modtager det midlertidige børnetilskud. Se tallene for din kommune her.

Stor forskel på udviklingen i kontanthjælpsmodtagere mellem kommunerne i 2020

Store forskelle i udviklingen i antallet af kontanthjælpsmodtagere i kommunerne. Enkelte oplevede fald på over ti procent. Se tallene for alle kommuner her.

Trods corona: Antallet af kontanthjælpsmodtagere faldt i 2020

Selvom 2020 var hårdt præget af covid-19 og de medfølgende økonomiske konsekvenser, faldt antallet af kontanthjælpsmodtagere i 2020 med knap 4.000 personer.

Langtidsledigheden er steget i 97 kommuner

Antallet af langtidsledige er steget i næsten hele landet siden før coronakrisen, men der er stor forskel på, hvor meget den er steget i de forskellige kommuner. Se udviklingen i alle kommuner her.