Langt de fleste kvindelige ukrainere er ansat i landbruget. Agri Nord forventer derfor, at de kommende kvindelige flygtninge fra Ukraine hurtigt kan få job i den branche. Også selvom de er ufaglært.

60 procent ukrainske kvinder er i arbejde – de kan hurtigt få arbejde i Danmark

Over 60 procent af de ukrainske kvinder mellem 15 og 64 år er vant til at være på arbejdsmarkedet i Ukraine. Det er mindre end i Danmark og OECD, men langt højere end tidligere flygtninge fra Syrien og Bosnien.

Fakta: Knap 8.500 ukrainere arbejder i Danmark – de fleste i landbruget

De fleste ukrainere arbejder i landbruget, og de fleste i Vestjylland. Se her en kortlægning af antal og andel ukrainske lønmodtagere i kommunerne og hvilke brancher, de arbejder i.
Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune (i midten) ønsker at starte et kommunalt vikarbureau, som kan honorere sosu'er, der vil op i tid.

Borgmestres svar til FOA: Vi tager de medarbejdere, vi kan få

FOA rejser kritik af kommunerne, fordi de slår for få sosu-stillinger op som fuldtid. Borgmestrene svarer, at de vil have alle de medarbejdere, de kan få.

Nu har 40 kommuner en ledighed under to procent

Ledigheden falder dramatisk, og nu har hele 40 kommuner en ledighed på to procent eller under. 10 kommuner på Vestegnen og i yderområder er nye ledighedsøer.

Formand for HK Kommunal: Borgmester har en ‘besynderlig’ ledelsesstil

2000 medarbejdere under beskæftigelsesforvaltningen i København er 'oprørte' og 'bekymrede' over deres borgmesters 'besynderlige' form for ledelse. Det fortæller formanden for HK Kommunal Hovedstaden.

Se kortet: Så mange kan gå på Arne-pension i 2022 i din kommune

Andelen af borgere i alderen 63-66 år, der indtil nu har fået bevilget Arne-pension i 2022 er størst i Vest- og Nordjylland. Det kan presse manglen på arbejdskraft yderligere.
Dorte West (V) er borgmester i Herning Kommune. Hun er sammen med andre vestjyske kommuner dybt bekymret for, at manglende arbejdskraft i ældreplejen kan betyde mindre hjælp til praktisk gøremål som rengøring i nær fremtid.

Vestjyske kommuner: Rengøring til ældre kan blive droppet

Rengøringen i ældreplejen er i fare for at blive udskudt eller fjernet i flere kommuner. Rekrutteringsudfordringerne er den store synder, fortæller flere vestjyske borgmestre.
SOSU'er og sygeplejesker er i høj kurs i ældreplejen, hvor rekrutteringsudfordringerne er enorme. På tværs af brancher har virksomhederne over det seneste halve år har det højeste antal forgæves rekrutteringer siden 2008.

158.000 forgæves rekrutteringer det seneste halve år

Nye tal viser, at 158.000 opslåede stillinger ikke kunne besættes over det seneste halve år. Det er det højeste tal siden foråret 2008.
Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg kommune har arbejdet målrettet med at forbedre erhvervsvenligheden i kommunen. Det har resulteret, at de er gået fra en 87. plads til en anden plads på ti år. Nu oplever de både jobskabelse og vækst i befolkningstal.

DI: Erhvervsvenlighed giver vækst i beskæftigelsen

Jo mere erhvervsvenlighed, jo mere vækst i den private beskæftigelse, viser ny analyse fra Dansk Industri. Den tendens gælder også, hvis man kun sammenligner med nabokommuner.
Lars Lindskov (K) fra Roskilde Kommune vil sammen med borgmestre i Tønder og Syddjurs gerne have flere nuancer ind i debatten om erhvervsvenlighed, som Dansk Industri har fokus på.

Flere kommuner er kritiske over for ny DI-undersøgelse

Ny DI-undersøgelse overser kommuner, der vil satse på andet end tung industri, fortæller tre kommuner til NB-Økonomi.

Få kommuner har særlig stor stigning i tidlig tilbagetrækning

Ni kommuner har over det seneste år haft en stigning i andelen på førtidspension og seniorpension, der er over dobbelt så høj som landsgennemsnittet.
En glad forligskreds blev for halvandet år enige om en reform af den den kommunale udligning. Men i systemet er der ikke taget højde for den skæve fordeling af førtidspensionister og seniorpensionister.

Forstå på fem minutter: Derfor kompenserer udligning ikke for tidlig tilbagetrækning

Udligningssystemet er en ringe trøst for de kommuner, der har en høj vækst i antallet af førtidspensionister og seniorpensionister. Forstå her hvorfor.