Så gode er kommunerne til at få indvandrerkvinder i uddannelse eller job

Ny benchmarkinganalyse viser, at der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ikke-vestlige indvandrerkvinder i beskæftigelse eller uddannelse. Se tallene for alle kommuner her.

Andelen af indvandrerkvinder, som ikke er i uddannelse eller job, er klart højest i de store byer

Kommunerne København, Odense og Aarhus har med afstand de største andele af ikke-vestlige kvinder, der ikke er i hverken job eller uddannelse.

Benchmarkanalyse: Antallet af børn og unge med psykiske lidelser stiger voldsomt

En ny benchmarkanalyse viser, at andelen af 0-17-årige, som er diagnosticeret med en psykisk lidelse, er steget med 52,3 procent fra 2009 til 2019. Analysen viser store kommunale forskelle.
Rasmus Duus fra BDO Advice giver her seks gode råd til, hvordan man skal læse det store benchmark om kommunernes administrationsomkostninger, som Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed offentliggjorde i sidste uge.

Ekspertens råd: Sådan skal du læse benchmark om administration

En erfaren ekspert i kommuneøkonomi giver dig her seks væsentlige ting, som du skal tage højde for, når du læser benchmark om administration.
Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden for landets kommuner blev offentliggjort i går. En gennemgang af analysen viser, at den ikke siger meget om rammevilkårene for virksomheder generelt, men er i stedet specifikt fokuseret på byggebranchen.

Analyse: Opgørelse over kommuners erhvervsvenlighed er skræddersyet til byggebranchen

En gennemgang af ny rapport fra Dansk Byggeri over kommunernes erhvervsvenlighed viser, at parametrene er udvalgt, så de beskriver rammevilkårene for byggebranchen, og ikke vilkårene på tværs af erhvervslivet.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

LA: Skær i bloktilskuddet

Kommunerne kunne spare 7,9 milliarder kroner på overflødig administration. Det bør regeringen tage op i kommuneforhandlingerne, siger LA's medlem af Social- og Indenrigsudvalget, Ole Birk Olesen.
Nyt studie fra Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed viser, at manglende systematik i offentlige registre om folkeskolen gør det svært at benchmarke udgifterne i forhold til skolernes evne til at løfte elevernes indlæring.

Rod i data gør det svært at afsløre ineffektivitet i folkeskolen

Manglende systematik i offentlige data gør det svært at lave benchmark af folkeskoler - men data tyder på et milliardpotentiale.