Anlægspriser stiger hurtigere end forventet i kommuneaftale

Prisen på en række anlægsopgaver steg i 2017 hurtigere end de 1,8 procent, som var forudsætningen i aftalen om kommunernes økonomi for 2017. Se tallene for de enkelte områder her.

Flugten til de store byer er vendt

Danskernes flyttemønstre har ændret sig radikalt de seneste tre år, viser analyse; flugten fra udkant til metropol er flere steder vendt. Mange hovedstadskommuner har fået nettoudflytning, men tilflyttere strømmer til byer på Sjælland og uden for Aarhus.

FAKTA: Boligejere i disse kommuner får højere grundskyld i 2020

Boligejere i 48 kommuner kan se frem til en stigning i grundskylden næste år.

IT-problemer forsinker data bag kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet

Det nye Landspatientregister LP3 har siden maj været ramt af dataproblemer, som betyder, at der stadig ikke er komplette data til at beregne den kommunale medfinansiering af Sundhedsvæsenet. Sagen skaber problemer hos både kommunerne og i forhandlingerne om kommunal udligning.

Senterpartiet står til nye borgmesterkæder efter gårsdagens norske kommunalvalg

De norske socialdemokrater i Arbeiderpartiet bliver kommunalvalgets tabere, men beholder rollen som største parti. Samtidig får regeringspartierne sammenlagt under 40 procent af stemmerne.

Her er tallene om kommunernes velfærd, som kommer i fokus i valgkampen

Den kommunale pleje og omsorg er allerede en central del af valgkampen til Folketinget. I dag kom der nye tal for antallet af kommunale medarbejdere indenfor pleje og omsorg - og de afslører meget store forskelle i udviklingen fra 2016 til 2018 mellem kommunerne. Se tal for alle kommuner her.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var torsdag formiddag gæst ved Landdistrikternes Fællesråds årsmøde i Billund.

Løkke advarer yderområder mod gyldne løfter i valgkampen

Statsminister Lars Løkke rasmussen (V) havde ikke meget valgflæsk med til årsmøde i Landdistrikternes Fællesråd, men henviste til sine politiske resultater.

Her er vinderne og taberne på KMF-garanti – se tallene for alle kommuner

Budgetgarantien i kølvandet på datakaos ved udregning af den kommunale medfinansiering på sundhed rammer kommuner vidt forskelligt. De kommuner, der har budgetteret forsigtigt, taber - de kommuner, der har budgetteret optimistisk, vinder. Se tallene for alle kommuner her.

Så meget vinder og taber kommunerne på KMF i forhold til det forventede

De kaotiske forhold omkring den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet påvirker kommunernes økonomi kraftigt. Nogle kommuner skal betale op mod 500 kroner mere pr. borger end ventet, da den nuværende ordning blev indført - andre får en tilsvarende gevinst. Se tallene for alle kommuner her.

Kommuner taber første runde til staten i retssag om udligning

De 18 kommuner bag en retssag om udligning mod staten har tabt den førte runde til staten. Folketingets Ombudsmand giver ministerium ret i, at dokumenter i sagen ikke skal udleveres i en aktindsigt.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) afviser kritik af budgetgaranti på KMF-området. Hun mener blot, athun har opfyldt KL's ønsker.. (

Minister om KMF-kritik: Jeg har opfyldt KL’s ønsker

Sundhedsministeren afviser en række borgmestres kritik af den budgetgaranti, som hun har indført for den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet. Ifølge ministeren har hun blot fulgt KL's ønsker. KL havde ingen bemærkninger til den tekniske udformning af budgetgrantien, fremgår det af høringssvar.
Det var kun Libetal Alliance og en enkelt konservativ, der talte imod en vedtagelse om store forventninger om flere penge til kommunerne ved Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg Kongres og Kulturcenter. (

Analyse: Tårnhøje forventninger til flere penge kan især give V-regering problemer

Der var bred opbakning - også fra Venstrefolkene - til en vedtagelse på KL topmødet med meget høje forventninger til en lempelse af de økonomiske rammer for kommunerne. Det kan især give finansminister Kristian Jensen problemer, hvis han kommer til at stå i spidsen for kommuneforhandlingerne, som i år bliver forsinkede på grund af valget.