Kasper Ejsing Olesen (S), der er borgmester i Kerteminde Kommune, mener ikke, at blå bloks krav om private friplejehjem vil give mere frit valg. Ikke uden at få langt større udgifter på plejehjemsområdet. Det er valgbluf, siger han.

Borgmester: Blå bloks krav om friplejehjem er valgbluf eller bombe under kommuneøkonomi

Blå bloks nye udspil om at garantere frit valg mellem friplejehjem og kommunale plejehjem er i bedste fald valgbluf og i værste fald en bombe under kommuneøkonomien. Så hård er meldingen fra borgmester.
Blå blok præsenterer tirsdag et nyt udspil om frit valg, som de samlet vil gå til valg på. Et af dem er, at hver kommune skal have minimum ét plejehjem.

Blå blok vil fordoble antallet af friplejehjem

En samlet blå blok har tirsdag fremlagt et udspil om mere frit valg mellem offentlige og private tilbud. Hvis det står til dem, skal der være minimum ét privat plejehjem i hver kommune.
Mette Frederiksen (S) havde et nytårsønske i sin nytårstale i starten af året. Hun ville have en ældrelov. Det ønske har hun dog ikke fået opfyldt, da regeringen efter ni måneder og en ekspertrapport ikke har fremlagt et udspil endnu.

Regeringen har ingen løsning på ældrelov i ny 2030-plan

Ny 2030 plan fra regeringen vil omprioritere i den offentlige sektor. Ikke mindst på ældreområdet. Her skal ældreloven spille en rolle. Men regeringen har ikke fremlagt et udspil om ældrelov endnu, selvom de har haft ønsket i ni måneder.
Social- og Ældreminister Astrid Krag (S) er glad for den nye rapport, der kommer med konkrete løsningsforslag til en ny ældrelov. Hun vil ikke gå ind i de enkelte forslag, men ønsker selv, at en ny lov bygger området op fra bunden.

Ny ældrelov kan minimere retssikkerheden og det frie valg

En ny ældrelov med fokus på langt mindre bureaukrati kan ikke fastholde de nuværende forventninger til både retssikkerheden og det frie valg for den enkelte ældre. Det dilemma tager ny rapport fra Social- og Ældreministeriet hul på.