Kommunens medarbejdere skal op i tid

Kim Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og borgmester i Høje-Taastrup Kommune. (Arkivfoto)
KL og Forhandlingsfællesskabet er enige om, at langt flere kommunale medarbejdere skal op i tid eller ansættes på fuldtid.
(Arkiv) Sagsbehandlere fra beskæftigelsesområdet tager i flere kommuner fat i sygemeldte, når de er i genoptræning. Det gør overgangen hurtigere til job.

Samarbejde mellem forvaltninger får syge hurtigere i arbejde

Ti kommuner i den gode ende af nyt benchmark arbejder tæt sammen på tværs af sundheds- og beskæftigelsesområdet. Et inspirationskatalog til kommunerne viser hvordan.
Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke imponeret over Skatteministeriets departementschef, men freder ham. (Arkivfoto)

Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.
Rødovres borgmester, Erik Nielsen, er kendt som "Smeden fra Rødovre", men det bliver formentlig frivilligt arbejde, der vil være i fokus, når han 31. marts træder tilbage fra borgmesterposten i Rødovre.

Rødovre-borgmester Erik Nielsen træder tilbage efter 25 år

Gennem 25 år har Erik Nielsen været borgmester i Rødovre, men 31. marts er det slut, oplyser Rødovre Kommune.
To medarbejdere er bortvist fra Skat. Den ene sag drejede sig om svindel for knap 3 millioner kroner, mens den anden drejede sig om et beløb på mellem 1 og 1,2 millioner kroner. (Arkivfoto)

To medarbejdere i Skat politianmeldt for svindel

Medarbejdere er blevet bortvist efter mistanke om misbrug af statens midler, og samtidig retter Rigsrevisionen hård kritik af Skatteministeriet for mangelfuld kontrol.
Statsrevisor Frank Aaen frygter, at der tegner sig et mønster, efter at en gennemgang har afsløret dårlig kontrol med udbetaling af offentlige midler i syv styrelser. (Arkivfoto)

Rigsrevision har påpeget risiko for misbrug i syv styrelser

Gennemgang af revisioner siden 2012 viser adskillige tilfælde af dårlig kontrol med udbetaling af milliarder. Frank Aaen er ikke overrasket.
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder sag om muligt svindel mod Forsvarets Ejendomsstyrelse "meget alvorlig". (Arkivfoto)

To medarbejdere er anholdt for svindel i Forsvaret

To ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse er anholdt for svindel. Det minder om Britta-sagen, mener professor.

Mest læste

Debat

Seneste udgave af nyhedsbrev

I dag kan der identificeres mindst syv styringsparadigmer, som på denne måde ligger i lag. Styringsparadigmer er således både konkurrerende og sameksisterende. Skriver professor Jacob Torfing i denne artikel.

Vi kan skabe styringsparadigmernes all-star hold

Tanke-eksperiment: Hvis vi tager de bedste elementer fra syv forskellige styringsparadigmer og sætter dem sammen til et all-star hold, kan vi måske skabe en endnu bedre offentlig sektor. Lad os gøre forsøget.

Kommentar: Kunsten at balancere mellem den gode offentlige ledelse og styring

Et debatmøde i Forum for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring satte gang i refleksionerne, fordi forskellige indfaldsvinkler skaber forskellige koblinger imellem ledelse og styring. Vi ved godt, hvorfor vi er her, men ikke altid, hvordan vi er det bedst muligt.

Ledelse