Mediekommentar: Pinlig uvidenhed fra TV2-vært om parlamentarisme

Spørgsmålet om dannelsen af en kommende regering endte i perspektivløst pjat, fordi TV2's vært på det første valgprogram afslørede en pinlig uvidenhed om den danske parlementariske, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne mediekommentar.

Debat: Skal en kontanthjælpsmodtager betale mere i marginalskat end topskatteyder i Gentofte

"Hvis man går tilbage til udligningsbeløbet fra 2007 vil det betyde en voldsom reduktion i den effektive udligning af ulighed i det danske samfund. De fattige vil blive fattigere og de rige vil blive rigere," skriver to provinsborgmestre på vegne af BedreBalance i dette debatindlæg.
Jyske kommuner præsterer bedre i benchmark på grund af "jordbundethed", skriver Henrik Christoffersen, forskningschef i CEPOS. Her fotograferet i sit hjem i Holte. (

Kommuneforsker: Benchmark beviser, at penge ikke giver bedre resultater

De første ni benchmark fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkenhed afkræfter, at "det er udgifternes størrelse, som afgør hvor god lokal service borgerne får fra deres kommune." Det skriver forskningschef Henrik Christoffersen fra Cepos, der roser "jysk jordbundethed."

Bedre Balance har kun et mål: Nedlæggelse af hovedstadsudligningen

Provinskommunerne i Bedre Balance har i følge dette debatindlæg kun et ønske til de aktuelle forhandlinger om udligning, og det er at få nedlagt den særlige hovedstadsudligning. Bedre Balance uddyber her baggrunden.

Østjyske kommuner vil have ændret tilskud til børn og ældre i udligning

De seks østjyske kommuner i Rimeligudligning.nu vil have ændret udregningen af de alderbestemte kriterier, så der ikke længere bliver taget flere penge fra børn og ældre end fra de 20-64 årige til sociale opgaver.

TEST – Hummelgaard gør op med mål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal fremover måles på, om de opkvalificerer de ledige og giver dem en værdig behandling. Borte er måltal for andelen på offentlig forsørgelse og jobcentrenes fokus på at sikre virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Provinsen: Mere service og lavere skat i hovedstadsområdet

"Skævhederne er stigende og indfanges ikke af det nuværende udligningssystem. Systemfejlene udgør en alvorlig udfordring for den måde vi har skruet vores velfærdssystem sammen på," skriver Bedre Balance i dette debatindlæg om udviklingen i de kommunale nøgletal.

Hovedstaden: Vores serviceudgifter er faldet endnu mere siden 2007

"Kommunerne i hovedstadsområdet har reduceret deres serviceudgifter i faste priser med ca. 10 procent pr. indbygger, mens kommunerne i det øvrige land kun har reduceret deres serviceudgifter med ca. 5 procent," påpeger hovedstaden i dette debatindlæg.

Mediekommentar: Store regionale medier går ind i udligningsdebat

Berlingske er nu trådt ind i debatten om den kommunale udligning som hovedstadens regionale medie. Det kan godt være, at journalistikken er lidt ukritisk og tendentiøs, men det skaber balance efter provinsens tre stærke mediehuse længe succesfuldt har kæmpet for provinsens interesser.

Se pressemeddelserne i fejden mellem provinsen og hovedstaden

Først kom de 34 hovedstadskommuner med en annoncekampagne og en pressemeddelse, og få timer efter kom svaret fra Bedre Balance. Se pressemeddelelserne i fuld længde her.

Kommentar: Mediernes upartiskhed røg med flytning af arbejdspladser

Dækningen af flytningen af at statslige arbejdspladser afslørede, at de landsdækkende medier er farvet af, at de fleste redaktører bor i hovedstaden og omgås de mennesker, som bliver ramt af planen.

Debat: Er der blevet mindre behov for kommunal udligning?

To borgmestre kræver i dette debatindlæg på vegne af Bedre Balance, at Folketinget fjerner eller reducerer hovedstadsudligningen. Samtidig går de to borgmestre i rette med flere af de oplysninger, som hovedstadskommunerne har sendt til Folketinget.