Egedal Kommune er kåret til Danmarks bedste. Borgmester Karsten Søndergaard (V) fremhæver, at Egedal Kommune satser meget på at give borgerne "verdens bedste hverdag".

Nyt site sammenligner kommuner

Hvordan er din kommune sammenlignet med andre? Det kan man blive klogere på via en ny, gratis dataplatform. Her bliver kommunerne målt op mod hinanden på 9 forskellige parametre og 28 målepunkter. Egedal, Favrskov og Roskilde ligger i top. Se din kommune på Danmarkskort.
Københavns Kommune kan som følge af en varig overfinansiering få Danmarks laveste udskrivningsprocent, uden det vil ramme hverken likviditeten eller kommunens serviceniveau.

29 kommuner kan sænke skatten uden at ramme servicen

Hvis kommunernes stigende likviditet blev omsat til skattenedsættelser, ville 29 kommuner kunne sænke skatten uden at skære i kassen eller servicen, og stadig have en likviditet over 5.000 kroner per indbygger.
Hvis kommunerne begynder at give store skattelettelser, så vil det reducere det beløb, som partierne kan bruge ved finansloven.

Forstå på tre minutter: Derfor presser kommunale skattelettelser råderummet

Hvis en række kommuner beslutter sig for at sænke skatten, vil det give hovedbrud ved de årlige finanslovsforhandlinger. Få forklaringen her.

Provinskommuner får markant større tilskud til normeringer

Billund får 60 procent mere pr. barn i daginstitution til at øge minimumsnormeringer end Gentofte. Se tallene for alle kommuner her - og få forklaringen på den skæve fordeling.
”Det er ingen hemmelighed, at regeringen ønskede at sætte en stopper for, at private tilbud kan trække en masse penge ud til private ejere. Det ønsker vi stadig, " siger Socialminister Astrid Krag.

Astrid Krag ærgrer sig – profitforbud skrevet ud af politisk aftale

Regeringens felttog mod profit hos private sociale tilbud er tabt. Det fremgår af en politisk aftale om et styrket socialtilsyn. 'Det er utrolig ærgerligt,' siger minister Astrid Krag (S). Hos Dansk Erhverv er man lettet.
I 2016 blev politistationen på Kamillevej på Amager lukket. Nu får øen igen en politistation.

Se hvor de nye nærpolitistationer skal ligge

Se her hvor de kommende 20 nærpolitistationer skal ligge. Nærpolitistationer i sig selv er ikke afgørende for, om borgerne føler sig mere trygge, vurderer forsker.
Tommy Abildgaard.

Økonomichef stopper efter borgmestersag i Fredericia

Økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard stopper i kølvandet på skandalesagen i Fredericia Kommune.
De kommunale byrødder - som her er samlet til økonomisk topmøde - bør ifølge fire økonomer indse, at overfinansieringen af kommunerne en uholdbar konstruktion.

Økonomer enige: Kommunernes stigende likviditet er uholdbar

En række økonomer er enige om, at den stigende likviditet i kommunerne ikke er hensigtsmæssig for samfundsøkonomien, og advarer om, at den nuværende situation ikke kan fortsætte.
Per Nikolaj Bukh (tv.) og Niels Jørgen Mau Pedersen (th.) mener begge, at det er svært at gøre noget ved kommunernes stigende likviditet. De forsøger alligevel at give deres forsigtige bud på, hvordan udviklingen kan bremses i artiklen her.

Her er redskaberne til at bremse den stigende likviditet

Per Nikolaj Bukh og Niels Jørgen Mau Pedersen er enige om, at det ikke er nemt at bremse likviditetsudviklingen i kommunerne. Læs her, hvordan de foreslår, at man skal gribe det an - både set fra statens og kommunens perspektiv.
Indenrigs- og boligminister er nu under pres fra SF, Venstre og De Radikale i sagen om en ændring i udligningssystemet, som giver kommunerne økonomisk incitament til at placere borgere på institutioner indenfor kommunegrænsen.

Tre partier presser minister i sag om udligning

Tre partier presser nu minister i sag om en ændring i den kommunale udligning, som gør det dyrere for kommunerne at vælge institutioner uden for kommunegrænsen.
Uanset at den automatiske dyrtidsregulering og de store offentlige underskud rent rationelt umuligt kunne fortsætte, så blev det i halvfjerdserne anset for nærmest umuligt at ændre på - lige indtil Poul Schlüter (K) trådte ind på banen. Den historie bør man huske, når man ser på overfinaneringen af kommunerne, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommentar: Kloge kommuner forbereder sig på likviditetsindgreb

De kloge byråd forbereder sig på det utænkelige: At Folketinget griber ind over for den stigende likviditet i kommunerne. Det skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar, hvor han drager paralleller til andre store politisk-økonomiske indgreb de seneste fyrre år.
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)

Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.