Kommunerne og offentligheden har fortsat ikke fået et præcist billede af, hvor meget de enkelte kommuner vil få mere eller mindre i udligning med regeringens reform sammenlignet med den faktiske udligning i 2020.

Pas på tallene: Der er stadig skjulte korrektioner

Kommunerne skal fortsat tage de nyeste, offentliggjorte tal for effekten af udligningsreform med store forbehold. Se listen med øvrige korrektioner og den sandsynlige effekt.
Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen (V) forlader sættemødet om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet i København.

Borgmestre ser skattestigninger efter udligningsudspil

Ifølge Jyllands-Posten forventer en række borgmestre at hæve skatten, hvis udspil bliver til konkret reform.
Reageringen har af ukendte årsager i over en uge hemmeligholdt en vigtig korrektion i tallene for effekten af udligningsreformen for de enkelte kommuner. Den betyder, at borgmestre i 33 kommuner har kommenteret på de forkerte tal.

Skjult korrektion har ændret effekt af udligningsreform for 33 kommuner

Regeringen har hemmeligholdt vigtig korrektion i skema for de kommunefordelte effekter af forslag til udligningsreform. 16 kommuner vinder eller taber 20 mio. kr. mere end forventet. Se tallene for de berørte 33 kommuner her.
(Arkivfoto)

Sådan er 33 kommuners tal påvirket af hemmeligholdt korrektion

Borgmestre og offentlighed har fået misvisende tal for effekten af udligningsreform. Se tallene for de 33 kommuner, som er påvirket af hemmeligholdt korrektion af tallene i kommunefordelt tabel.
(Arkivfoto)

Kommentar: Hemmelighedskræmmeri er gift for tillid til udligningsforhandlinger

Med hemmeligholdelsen af korrektioner i de kommunefordelte tabeller over effekterne af udligningsudspillet har regeringen handlet usædvanligt dumt, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han opfordrer regeringen til at lytte mere til embedsmændene.
Gentofte Rådhus (Arkivfoto)

De rigeste kommuner skal betale tæt på 100 procent i udligning fra ekstra indkomst

Nye oplysninger om udligningsreform viser, at udligning af ekstra indtægt kan komme tæt på 100 procent.
Hjørrings borgmester Arne Boelt truer med at trække sig, hvis regeringens udspil til en udligningsreform bliver til virkelighed. (Arkivfoto)

S-borgmester truer med afgang efter udligningsskuffelse

Hjørring-borgmester siger til Avisen Danmark, at han stopper, hvis regeringens udligningsreform går igennem.
Regeringens udspil til udligningsreformen er blevet kritiseret for at tilgodese socialdemokratiske kommuner (Arkivfoto)

Nyt tilskud skal sende 400 millioner til udsatte hovedstadskommuner

Regeringen har fremlagt flere detaljer for udspillet til den komplicerede og kritiserede udligningsreform.
Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er utilfreds med, at partiet fortsat ikke har adgang til informationer om indholdet i den udligningsreform, som regeringen lancerede for to uger siden. (Arkivfoto)

Hemmelighedskræmmeri på vej til at udløse krise i udligningsforhandlinger

Venstres topforhandler har 'svært ved at se, at vi kan forhandle fredag'. Dermed er forhandlingerne på vej ud i sin første krise, inden de er gået i gang.
Mere end 11.000 primært udlændinge har været fejlagtigt registeret i det danske folkeregister og dermed optrådt som en slags spøgelsesborgere. (Arkivfoto)

Kommuner har fundet over 11.000 spøgelsesborgere

Mere end 11.000 primært udlændinge har uretmæssigt haft gratis sygesikring, fået grøn check og udløst trecifrede milliontilskud til kommunerne.
Københavns Kommune har fundet 1.746 spøgelsesborgere, som har været i registreret i kommunens folketal uden at bo i Danmark.

Stor forskel på antal fundne spøgelsesborgere

Nogle kommuner har fundet over seks procent spøgelsesborgere - andre ingen. Se tallene for alle kommuner her.
Alt tyder på, at regeringen kun kan indgå forlig om den kommunale udligning uden om Venstre, hvis De Radikale accepterer det. Læs her hvorfor.

Analyse: Derfor bliver De Radikale afgørende for udligningsreform

Alt tegner til, at De Radikale bliver afgørende for, om udligningsreform bliver med Venstre eller rød blok.