Ifølge finansminister Nicolai Wammen har kommunerne ønsket at bruge 21,6 milliarder på anlægsområdet, og "det er præcis, hvad regeringen har aftalt med kommunerne, at de får lov til at bruge."

Anlægsrammen hæves til 21,6 milliarder i 2021

Med dagens offentliggjorte økonomiaftale mellem Regeringen og KL hæves anlægsrammen til 21,6 milliarder kroner i 2021.
Fra præsentationen af økonomiaftalen.

Læs hele økonomiaftalen her

Her kan du læse den netop indgåede aftale mellem KL og regeringen.
Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) styrer direkte mod at blive sat under administration af sin partifælle social- og indenrigsminister Astrid Krag, fordi pengene fosser ud af kassen i Lolland.

Lollands kommunekasse er tom ved årets udgang

Lolland Kommune styrer direkte mod at blive sat under administration af Social-og Indenrigsministeriet. Det vil formentligt ske tidligt i 2021, hvor kassen ganske enkelt er tømt.
Formand for KL Jacob Bundsgaard (tv) og næstformand Martin Damm (i døråbningen) sidder fredag middag og forhandler de sidste brikker på plads i økonomiaftalen med finansminister Nicolai Wammen og regeringen.

Økonomiaftale ventes i eftermiddag

KL-bestyrelse fik forelagt udkast til økonomiaftale i morges. Mindre knaster betyder, at der tidligst kommer et resultat fredag eftermiddag.
(Arkiv)

Ny aftale: Slut med betalt orlov til lokalpolitikere på ferie

Reglerne bliver mere rimelige, når lokalpolitikere fratages retten til fuld løn under orlov, siger partier.
Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S), kan risikere at få store bekymringer, når regningen på ledighedsområdet skal gøres op i kølvandet på coronakrisen. Den kan nemlig stige til over en milliard kroner alene på ledighedsområdet i Københavns Kommune.

Stigende ledighed kan give alvorlige smæk til kommunekasserne

Selvom kommunerne kun har haft stigende ledighedsudgifter under coronakrisen på 400 millioner, kan dette tal eksplodere, hvis ledigheden holder et højt niveau. Forstå her hvorfor.

Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.

Ny analyse: Større udsving end ventet på udligning i 2021

Ny analyse fra Dataproces viser, hvor meget kommunerne rent faktisk taber eller vinder i udligning i 2021 sammenlignet med 2020.
Gentoftes borgmester Hans Toft kan se frem til et markant større stigning i kommunens betaling til den kommunale udligning end det hidtil har fremgået.

Ny analyse: Se tallene for udligning 2021 her

Udligningseksperterne hos Dataproces har idag offentliggjort deres bud på en udregning af den faktiske udligning i 2021 med den nye reform og de nye reviderede data. Se tallene for alle kommuner her.

Coronaledighed kan flytte 650 millioner kroner mellem kommunerne

Mange kommuner bliver voldsomt overkompenseret, mens andre taber millionbeløb, når tilskuddet til stigende ledighedsudgifter skal fordeles i 2021.
Borgmesteren i Hedensted, Kasper Glyngø (S), må have en træls dag på kontoret. Lovteksten til den nye udligningsreform slår nemlig fast, at hans kommune til evig tid ikke vil få del i den ekstra milliard, som går til kommuner med et lavt beskatningsgrundlag. Hedensted ligger 36 kroner over grænsen på 183.900 kroner.

Kommuner er dømt varigt ude eller inde i forhold til ekstra finansieringstilskud

Lovforslag afslører, at også finanseringstilskuddet låses fast, så kommunerne nu er dømt varigt ude eller inde i forhold til fordelingen af to ud af de 3,5 mio. kroner, som går til den fattigste halvdel af kommunerne.
EU-Kommisisonen har onsdag og torsdag i denne uge præsenteret sit udspil til, hvordan genopretningen efter coronakrisen kan se ud. Men det er op til EU-landene - med godkendelse fra EU-Parlamentet - at nå frem til en endelig aftale.

Kun et land får mindre end Danmark fra EU’s coronafond

Ifølge et udspil, der skal forhandles, står Grækenland til at få mest per borger - Danmark seks gange mindre.