Endelig har vi de rigtige tal: Se hvad din kommune får i tilskud og udligning i 2021

Efter Social- og Indenrigsministeriet torsdag eftermiddag trak meddelelsen om tilskud og udligning for kommunerne tilbage, har de nu genudgivet tallene. Se her, hvad den samlede effekt er for alle kommuner.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag trak i dag for første gang nogensinde en hel tilskuds- og udligningsmeddelese tilbage på grund af alvorlige fejl i tallene.

Minister erkender historisk fejl og trækker tilskudsudmelding tilbage

Social- og Indenrigsministeriet undgår politisk skandale efter ministeriet har oplyst, at der er tale om en menneskelig fejl ved udregning af den kommunale udligning. Men det skader udligningssystemets troværdighed, siger kommunalordfører.

Nye tal understøtter ministeriums forklaring på fejl

Se de aldersbestemte udgiftsbehov efter ministeriet har rettet de fejl, som betød at hele meddelelse om tilskud og udligning blev trukket tilbage.
På grund af en teknisk fejl må Social- og Indenrigsministeriet her tilbagetrække sin udmelding fra i går om udligning.

Ministerium erkender fejl: Tilskudsudmelding trækkes tilbage

Grundet en teknisk fejl i tallene, som NB-Økonomi afdækkede i aftes, trækker Social- og Indenrigsministeriet nu sin meddelelse om tilskud og udligning for 2021 tilbage.

BDO bakker op: Ændret enhedsværdi flytter trecifrede millionbeløb fra land til by

Også udligningseksperterne hos rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO regner sig frem til, at den ændrede enhedsværdi flytter store millionbeløb.
Social- og Indenrigsministeriet kommer til at tække udligningstal tilbage, erfarer NB-Økonomi.

Stor datafejl: Ministerium trækker udmelding om udligning tilbage

Den kommunale udligning er ramt af en stor datafejl. Social- og Indenrigsministeriet er ifølge NB-Økonomis oplysninger på vej til at trække hele udmeldingen tilbage.

Her er effekten af de mystiske ændringer for alle kommuner

Udligningseksperterne hos Dataproces har beregnet effekterne af ministeriets tilsyneladende uforklarlige ændring i de aldersbestemte enhedsværdier. Se tallene for din kommune her.
Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag kræver en redegørelse for den store administrative ændring af de aldersbestemte udgiftsbehov, som hun meget bestemt afviser, at forhandlerne er blevet oplyst om.

Forhandler: Det ligner ikke den reform vi indgik forlig om

En administrativ ændring af udligningsreformens effekter er på vej til at udvikle sig til en politisk skandale. Radikal forhandler oplyser, at partierne bag reformen ikke har fået information om, at effekten af reformen bliver dramatisk anderledes, end forligspartierne fik oplyst i sin tid.
Social- og Indenrigsministeriet offentliggjorde i dag meddelelsen om tilskud og udligning for kommunerne i 2021. Det er første gang de nye socioøkonomiske kriterier fra forårets udligningsreform tages i brug.

Se dokumentationen: Centralt grundlag for udligningsreform ændret efter politiske forhandlinger

Social- og Indenrigsministeriet ændrede en helt central forudsætning i udligningssystemet fra den 14. februar til den 1. juli. Det ændrer effekten af udligningsreformen dramatisk.
Astrid Krag og resten af Social- og Indenrigsministeriet står med et voldsomt forklaringsproblem efter NB-Økonomi kunne afsløre, at enhedsværdierne for de såkaldte aldersbestemte kriterier flytter effekterne af udligningsreformen drastisk.

Analyse: På vej mod stor udligningsskandale

Ministerium kan ikke forklare administrativ ændring af effekten af den udligningsaftale, som netop er indgået. Sagen er på vej til at udvikle sig til en sand skandale, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.

Webinar om administrativ ændring af udligningsreform i dag kl. 14.30

NB-Økonomi afholder webinar om de dramatiske ændringer af udligningsreform gennem administrativ ændring af aldersbestemte udgiftsbehov

Ny udregning ændrer resultatet af udligningsreformen dramatisk

En for offentligheden hidtil ukendt ændring i de såkaldte alderbestemte udgiftsbehov medfører markante ændringer af udligningsreformen. Taberne bliver typisk udkantskommuner - vinderne er bykommunerne og især Vestegnen.