Politikere vil løfte anlægsloft, men ikke alle har penge at bruge

Mange kommuner har dårlig likviditet og derfor ingen glæde af et højere anlægsloft. 'Vi har ikke 30 mio. at sætte byggeri i gang for,' siger Lollands borgmester.
Tysk politi har lukket grænsen til Danmark.

Virus kan give voldsom økonomisk krise

IMF venter verdensomspændende recession i 2020, og i Tyskland forudsiger en tænketank ligeledes recession, mens en anden venter kraftig tilbagegang. Blot én uges lock-down kan koste 1,6 procent BNP, siger Ifo München.
Helge J. Pedersen, Nordea. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Helge Pedersen: Dramatisk udvikling i ledighedstal

En tredobling i antallet af nyledige viser, at coronaepidemien får meget store økonomiske konsekvenser, siger Nordea nordiske cheføkonom.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): Loven skal følges, ikke ændres. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

STAR-krav udløser it-regning på en kvart mia. kr.

En praksisændring fra STARs side udløser en regning på op mod 250 mio kr. hos Udbetaling Danmark, men praksisændringen har kun betydning for 1.000 pensionisters pension.
Arne Boelt (S), Hjørring, er en af de 40 borgmestre bag udspillet. foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sådan vil 40 borgmestres krav til udligning flytte penge fra by til land

Mere kompensation for ældreudgifter, mere udligning af selskabsskat, væk med hovedstadstilskuddet - 40 borgmestre fra både små og større provinskommuner går sammen om en række krav til udligningsreformen.
Thomas Gyldal Petersen (S), Herlevs borgmester, kalder de 40 borgmestres udspil usagligt og uden social forståelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Gyldal: Forargeligt udspil fra de 40 borgmestre

Voldsom kritik af Balance Danmarks udspil fra to hovedstadsborgmestre. Det er 'grotesk', 'forargeligt' og 'dybt asocialt' at ville svække de hovedstadskommuner, som løfter en stor integrationsopgave, siger de.

Danmark vokser stadig mere skævt

Væksten er nu i nogle få geografiske knudepunkter - se de enkelte kommuners placering her. Kommunerne tæt på København står for en stadig større del af Danmarks BNP.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Endnu ingen virus i dansk økonomi

Konjunkturbarometret for februar viser stigende tillid til fremtiden i erhvervslivet. Det går faktisk markant frem med eksportordrerne især i virksomheder, som fremstiller investeringsgoder - og ikke-varige forbrugsgoder.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hans Toft vil have udligningsreform til folkeafstemning

Venstre bør love at få udligningsreformen sendt til folkeafstemning, hvis ikke den får et bredt flertal bag sig. Det mener Gentoftes borgmester. K's gruppeformand 'står helt på Hans Tofts side'.
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kommunerne regner med finansieringstilskuddet

To ud af tre borgmestre siger, at de regner med finansieringskuddet i deres budgetoverslag for 2021, i hvert fald delvist - det viser NB-Økonomis rundspørge blandt landets borgmestre. Regeringen vil ikke tage tilskuddet med i udligningsreformen.
Tre ud af fire borgmestre i rundspørget synes, de har fået mangelfuld information af regeringen om udspillet til ny udligning.

Borgmestre kritiserer regeringen skarpt for ringe information

Borgmestre kritiserer i ny måling skarpt regeringen for at være for dårlig til at informere om sit udspil til udligningsreform. Kritikken lyder også fra regeringens eget socialdemokratiske bagland af borgmestre.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Indvandrere fordeler sig stadig mere skævt

De store byer, og især København, tager imod en stadig større del af den ikkevestlige indvandring.