Thomas Kastrup-Larsen, formand for KLs arbejdsmarkedsudvalg: Hvorfor straffe kommunerne for ikke at aktivere, hvis aktivering ikke virker? Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aktivering var virkningsløst

Det havde stort set ingen virkning på beskæftigelsen, at kommunerne efter 2011 skar kraftigt ned på den mest udbredte aktiveringsform, 'Vejledning og opkvalificering'. Virksomhedspraktik har derimod en vis virkning.
Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Hovedstadsborgmestre vil have ‘nuancer’ med

Husk ældrebyrde og borgernes rådighedsbeløb, siger hovedstadsborgmestre om udligningsreform. Rudersdal vil gene deles om selskabsskatterne.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Krag aner ikke, hvad reform vil koste

Pas: Det er 'desværre ikke muligt' at beregne omkostningerne ved at forhøje refusionen til kommunerne i anbringelsessager, skriver social- og indenrigsministeren i svar til Folketinget.
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

2020-budgetter: Socialområdet og administration sluger pengene

Kommunernes budgetter stiger med godt seks milliarder kroner i år - renset for pris- og lønudvikling. Socialområdet og fællesudgifter og administration står for halvdelen af stigningen.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kjeld Møller Pedersen: Send sundhedsaftalen i udvalg

Regeringen udskyder sundhedsaftale i op til fire år. Tiden bør bruges til at indsamle erfaringer, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Analyse: EU-landene snydes årligt for mindst 30 mia. euro i moms

De europæiske udenrigshandelsstatistikker afslører voldsom svindel med moms, viser en analyse fra to førende tyske tænketanke.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere banker siger ja til KL’s nye anti-hvidvaskkrav

Gladsaxe er langt fra alene om at stille skrappe krav til bankerne. Tre andre kommuner har gennemført udbud af bankforretninger med de nye KL-krav.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Gladsaxe appellerer til regeringen og KL

Det er et samfundsmæssigt problem, at bankerne ikke vil leve op til vores leverandørkrav, siger Gladsaxes borgmester. Hun beder KL og regeringen tage dialogen med bankerne.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Mediekommentar: Da Gladsaxe blev statist i kampen for det frie marked

Store medier fortæller i dag fortrinsvis om kommuner, når der i virkeligheden er noget helt andet, de vil fortælle.
Statsminister Mette Frederiksen (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Udligning: Regeringen vil hjælpe de fattigste kommuner

Enkelthed og retfærdighed - den kommunale udligning skal forenkles, og den skal hjælpe udkantsområderne, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) mandag.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Danmarks socialudgifter kun sjettehøjest i EU

Det er en myte, at vi har Europas højeste udgifter til social- og sundhedsvæsen. Renset for skat overhales vi af en håndfuld EU-lande, viser analyse fra Danmarks Statistik.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ingen kender antallet af lukkede plejehjem

Når social- og indenrigsministeren ønsker, at små plejehjem bevares, åbner hun en diskussion, hvor ingen har overblikket; der findes ingen tal.