Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

‘Urealistisk’ lav kompensation til kommunerne for at lukke forbrændingsanlæg

Med den nye politiske aftale om håndtering af affald er der blevet afsat 200 mio. kr. til at kompensere kommunerne for deres tab ved nedlukning af forbrændingsanlæg. Beløbet er 'ikke realistisk', siger KL's næstformand, Martin Damm.
Overvismand Carl-Johan Dalgaard, professor i økonomi ved Københavns Universitet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Vismænd: Regningen for corona bliver behersket

Der er klar opbakning fra Vismændene til aftalen om feriepenge og tilskud til folk på overførselsindkomst. Der er også et par advarsler om, hvad man ikke skal gøre som næste skridt.
Borgmester Hans Toft (K), Gentofte. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Gentofte fik et løfte om udlændingetab

Den foregående regering lovede Genftofte, at tab på udlændingeudligning skulle indgå i en ny udligningsreform. det bekræfter daværende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Nye tal: Børnefamilier flytter til Fyn og Nordjylland

Fyn og Nordjylland er blandt de områder i landet, som er blevet mere populære blandt børnefamilier de to seneste år. Enlige søger nogle helt andre steder hen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Forslag: Lav fælles register over betalingsborgere

Mellemkommunale refusioner forvandles fra nulsumsspil til minussumsspil af konsulentbrug. Horsens kommunes regnskabschef foreslår fælleskommunalt register.

Hovedstaden blev hårdest ramt af turiststop

Det bratte stop for turister ramte Region Hovedstaden hårdest af alle regioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

KL kræver klare regler for åbning af plejehjem

Sundhedsstyrelsen skal udarbejde nogle regler for besøg på plejehjem, som er "helt klare", mener KL. Beslutningerne må ikke overlades til det enkelte plejehjem. Ældre Sagen advarer mod for restriktive lokale fortolkninger.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ingen spørgelyst om udligningsreform

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg har kun stillet fem spørgsmål til lovforslaget, der ændrer det kommunale udligningssystem afgørende - og tre af spørgsmålene handler om det samme hjørne af reformen.
Cheføkonom Erik Bjørsted, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Coronakrise vil kun påvirke råderummet marginalt

Ny Kraka-analyse peger på risiko for lidt højere strukturledighed og lavere nettoindvandring. AE-rådet afviser bekymringen. Det finanspolitiske råderum bliver næppe svækket.
Morten Mandøe, KL's cheføkonom. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Låneansøgninger peger på større anlægsudgifter end ventet

Ansøgninger om lån til fremrykning af kommunale anlæg tyder på, at kommunerne vil bruge langt over de forventede de 2,5 milliarder kroner.
Jens Henrik Thulesen Dahl (DF): Hvorfor fstholder man ikke betalingskommunefolketallet? Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mininster skal svare på nye spørgsmål om ændret opgørelsesmetode

Hvorfor fastholder man ikke bare, at udligningen går til betalingskommunen, lyder et af de spørgsmål, social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) skal besvare i Folketinget.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Krav om ændring af opgørelse i udligningsreform vokser

Det kan få konsekvenser for brug af sociale tilbud i andre kommuner, at udligningsreformen går helt over til CPR-folketal, advarer KL, og Danske Handicaporganisationer kræver ændringen udskudt. Social- og indenrigsministeren skal besvare spørgsmål i Folketinget.