“Vi kræver nationale standarder, som gør, at plejen er ens uanset, hvor vi bor." sige direktør for Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Ældre Sagen kræver nationale standarder for normeringer på landets plejecentre

Ny undersøgelse viser, at der er store forskelle på normeringerne på landets plejecentre. Det får Ældre Sagen til at kræve fælles nationale standarder.

Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.
DF's ældreordfører Karina Adsbøl vil have skrevet det særlige klippekort til ældre ind i serviceloven. Så kan kommunerne ikke spare på det området, og må istedet finde eventuelle besparelser på andre områder.

DF vil have klippekort ind i serviceloven

DF er utilfreds med kommuner, der sparer klippekort til ældre væk. Nu skal det ind i serviceloven.

Hamletscenen i Helsingør har svært ved at overholde aftale

Hamletscenen i Helsingør kan kun fortsætte som egnsteater, hvis det ændrer profil og organisation. Desuden mangler teatret en scene, konkluderer uvildig rapport.

Socialrådgivere bruger misvisende tal i protest mod besparelser i København

Dansk Socialrådgiverforening brugte misvisende tal til at dokumentere, at handicapområdet i København har så få penge, at det nærmer sig en "nedsmeltning". Fakta viser, at København tværtimod har et højt udgiftsniveau - se fakta her.

Koldings socialdirektør fratræder efter fifleri med regnskab

Socialdirektør Lars Rasmussen fratræder efter ny økonomiskandale i Kolding Kommune. Socialforvaltningen har forsøgt at skjule et million overforbrug i 2018.
Enhedslisten København har udpeget en stedfortræder for Ninna Hedeager Olsen. Det betyder, at kommunen betaler for to borgmestre. Bestyrelsen kunne dog have besluttet, at Ninna Hedeager Olsen ikke længere skulle være borgmester og dermed have undgået dobbeltløn på lige over 100.000 kroner om måneden. Per Clausen er i dag medlem af partiets hovedbestyrelse (Arkivfoto)

EL-veteran kalder politikeres sær-ret til sygemelding rimelig

Det er ikke kravene til politikernes sygemeldinger den er gal med, men derimod at kravene til alle andre borgere er for stramme, siger Enhedslistens veteran Per Clausen. Han mener, at det er helt rimeligt, at borgmester i København er sygemeldt med løn på fjerde måned uden at have afleveret andet end en mail.
Stengårdsvej i Esbjerg – et eksempel på klar struktur og gode reakreative områder.

De 15 hårdeste ghettoer i Danmark rummer også kulturarvsværdier

Arkitektskolen i Aarhus har udviklet en ny metode til at undersøge boligbebyggelsernes arkitektoniske kulturarvsværdier og om bebyggelserne lever op til nutidige idealer. Nu har boligorganisationerne og de 15 kommuner modtaget anbefalingerne.

Gribskov kommune står uden hjemmepleje første december

De private leverandører flygter fra Gribskov Kommune, som ifølge levrerandørerne kræver urealistisk lave priser på hjemmepleje. Allerede til december kan 1.000 borgere stå uden hjemmepleje fordi kommunen som den eneste i Danmark har nedlagt hele den kommunale hjemmepleje.

Så går børnene til stemmeurnerne

86 kommuner har åbnet for valgstederne til Børnevalg 2019 og frem til den 5. juni kan børnene stemme på deres favoritter fra børnebøgerne. Landets børnebiblioteker afholder nemlig valg, for at styrke forståelse og lyst til at deltage i demokratiet.
FV19 Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S) og Mette Frederiksen (S) fra Socialdemokratiet præsenterer partiets velfærdsudspil på SOSU C skolen i Herlev mandag den 13. maj 2019.

Mette Frederiksens konsulentmillarder går også til udsatte unge og bygning af nye institutioner

Socialdemokratiets formand fejlrepræsenterede tal om indkøb af konsulenter. Et faktatjek viser, at tallene er meget usikre, og at de dækker en lang række ydelser på velfærdsområdet såsom hjælp til udsatte unge og de IT-systemer, som eksempelvis plejehjemmene bruger i deres daglig arbejde.  
Torvedag i den nuværende torvehal i Ry, som nu kan udvides med hjælpe fra Realdania og lokale midler.

Borgerne ønskede en torvehal og så gav Kvickly i Ry to mio. kroner

Borgerne i Ry efterspørger mere torvehandel og en bygning til kulturelle arrangementer. Den lokale Kvickly i Ry støttede projektet med to millioner, og nu er en udvidelse af torvet godt på vej.