Værket i Randers er et af seks større, kommunale koncert- og kulturhuse, som nu kan ansøge om støtte fra den nye nødpulje.

Sådan vil politikerne hjælpe kulturlivet

Mindre begivenheder kan nu også få kompensation, og kommunale kulturinstitutioner sidestilles med selvejede.
Carmen er måske en af de forestillinger, som operaelsker udenfor hovedstaden også gerne vil opleve. Den spiller i 2019-20 på Operaen i København.

Her lægger staten flest kulturpenge

Region Hovedstaden får langt mest støtte til kultur pr. indbygger sammenlignet med de øvrige fire regioner i Danmark.
Inden for i Plesnersalene på Skagens Museum.

Museets krise påvirker lokalmiljøet

Et lukket Skagen Museum har stor betydning for museets egen økonomi, men også det omgivende samfund påvirkes, når turister og andre gæster udebliver.
Bibliotekerne i Nordsjælland er lukkede lige nu, men det er her de fleste brugere optræder i flg. de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Landets flittigste biblioteksbrugere

Når bibliotekerne åbner igen er køen af bibliotekslånere størst i Nordsjælland og mindst i Vestjylland. Det fremgår af ’Kultur 2019’ fra Danmarks Statistik.
En stor hjælpepakke skal sikre Aarhus et fortsat rigt og mangfoldigt kulturliv efter coronakrisen. Lige nu står der 'aflyst' ud for alle arrangementer i Musikhusets kalender.

Kriseramt kultur i Aarhus står til støtte på 75 millioner

Salling Fondene og Aarhus Kommune går sammen om en ny støtteordning på 75 mio. kroner for at hjælpe et coronaramt kulturliv i Aarhus. Kulturaftalen forventes vedtaget i Aarhus Byråd.
Kulturlivet i Danmark lider under coronakrisen og nu begynder forskellige hjælpepakker fra Folketinget at ankomme.

Bred enighed om hjælp til kulturlivet

Flere dele af vores kulturliv har fået hjælpepakker de seneste dage og flere er på vej. Kommuner opfordres til at udbetale det tilskud, som foreningerne og aftenskoler var stillet i udsigt.

Kulturvenlig kommune skal have en pris

Nomineringen af Danmarks mest kulturvenlige kommune skydes nu i gang af Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS), som senere på året uddeler ”Con Amore Kulturpris 2020”.
Folkebibliotekerne har været lukket siden 12. marts på grund af coronavirus og i den periode er bibliotekernes digitale udlån steget meget.

Kommuner åbner op for flere lån i det digitale bibliotek

Ny undersøgelse viser, at flere kommuner forhøjer grænsen af antal udlån i det digitale bibliotek, fordi interessen for at låne er steget kraftigt under coronakrisen.
Pulje på 30 mio. kroner skal være medvirkende til at få museerne igang efter coronakrisen. Pengene kommer fra Ny Carlsbergfondet.

Museerne får 30 mio. kroner i hjælp fra fond

Ny Carlsbergfondet etablerer ekstraordinær pulje på 30 mio. kroner til genstart af kriseramte kunstmuseer, så de kan gennemføre de programmer, der skal trække gæster til, når de åbner igen.
Kulturministeren møder opbakningen til sin opfordring om at spille mere dansk produceret musik fra radiostationerne og foreningen Spil Dansk, hvorfra fotoet af den danske musiker Agnes Obel stammer.

Mere dansk musik i radioen skal hjælpe kunstnerne

Radiokanalerne vil i den kommende tid skrue op for andelen af dansk musik og præsentere initiativer, som kan fremme danskproduceret musik og øge kunstnernes indtjening.
Illustration fra Kulturministeriets kampagne om sort signal til tv-seere, som får deres tv-signal via en antenne.

De digitalt svage risikerer at miste deres tv-signal

31. marts kan op til 150.000 danskere risikere at miste tv-signalet, hvis de ser tv via antenne på et fjernsyn fra før 2012. Det går ud over især ældre og svage, og derfor arbejder regeringen på en udskydelse.
Som en integreret del af kunststrategien udviklede kunstneren Cai Ulrich von Platen en række kunstprojekter, der alle gik i dialog med Skærbæk og Skærbæks borgere. I anledningen af en byvandring, der markerede afleveringen af kunststrategien, bearbejdede kunstneren en lukket blomsterbutiks facade i byens centrale handelsgade. I vinduerne blev en række fundne fotografier af optog og andre kreative indslag i Storegade gennem tiden præsenteret.

Gratis skabelon til lokal kunststrategi

Vil I fremme arbejdet med kunst i jeres by eller kommune, så har Statens Kunstfond udarbejdet en skabelon til, hvorledes en kunststrategi udarbejdes og processen får en retning.