Annemarie Schou Zacho-Broe blev fyret i 2021 som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Nu får hun en erstatning for tort, som ifølge Djøf er "markant højere" end i lignende sager.

Djøf: Historisk stor erstatning til tidligere kommunaldirektør

Fredericia Kommune skal betale tidligere kommunaldirektør 75.000 kr. i tort-erstatning for kommunens ageren og en række alvorlige fejl i håndteringen af afskedigelsessagen. Kommunen er tidligere blevet dømt til at give Djøf medhold i den fulde påstand i sagen om uberettiget bortvisning.
Prisen for at sende sneplove og saltspredere ud på vejene er steget eksplosivt i kommunerne.

Udgifter til snerydning kan eksplodere: Kommunerne håber på en mild vinter

Det kan komme til at koste kassen at holde vejene fri for sne og is i den kommende vinter på grund af stærkt stigende priser på både vejsalt og vognmænd. En kommune fortæller om prisstigning på 62 procent på saltning på bare ét år.
En reception ved 3F-kongres i 2019 blev betalt af Aalborg Kommune, uden at borgmesterens forvaltning har nedskrevet dokumentation for de mere end 220.000 kr., receptionen kostede kommunen. (Fotoet er fra 3F's igangværende kongres nu i Aalborg)

Borgmesters forvaltning brugte 220.000 kr. på reception for 3F – uden dokumentation

Mod kommunens egne retningslinjer støttede borgmesterens forvaltning i Aalborg Kommune en reception på 3F-kongres i 2019. Borgmesteren selv siger, at han ikke var involveret i planlægningen eller kendte til økonomien ved arrangementet.
Horsens Kommunes kassekredit vil undgå et månedligt overtræk i banken ved at sætte kassekreditten op.

Kommune ender gang på gang med dyrt overtræk

Kassekreditten i banken i Horsens Kommune skal hæves med en kvart million kroner, har byrådet besluttet. Det sker for at undgå kedelige renter på det overtræk, der opstår næsten hver måned.
Borgerne i Egedal Kommune vil møde et lukket og slukket rådhus hver fredag fra oktober og frem til i hvert fald juleferien, hvor sparetiltaget skal evalueres.

Kommune lukker om fredagen og sender ansatte på tvungen hjemmearbejde

I Egedal Kommune har man valgt at spare ved blandt andet at lukke for rådhuset hver fredag startende 7. oktober. Medarbejderne skal arbejde hjemmefra. Men netop det tiltag mødes med bekymring fra HK, der forventer, at flere kommuner følger trop.
En gruppe på omtrent 50 flygtninge ankommer 8. september 2015 til Rødby Færgehavn. De bliver ledt direkte ind i bussen, som skal føre dem til sportshallen, hvor kommunen har sørget for forplejning og overnatning.

Staten betaler regning fra kommune – med syv års forsinkelse

I Lolland Kommune havde man egentlig opgivet at få tilbagebetalt udgifter forbundet med akut at modtage mange syriske flygtninge tilbage i 2015. Men i forslaget til finansloven for 2023 kan man nu læse, at kommunerne Lolland og Aabenraa nu endelig modtager kompensation med syv års forsinkelse. "Det var satans!" lyder det fra kommunaldirektør.
SF ønsker mere frihed for kommuner og folkeskoler inden forhandlinger torsdag om frihedsgrader med regeringen.

Under afsluttende forhandlinger: SF vil have alle skoler sat fri

Drop forsøgene med at sætte skoler i enkelte kommuner fri i forhold til lovgivningen. Nu er det tid til at frigøre alle folkeskoler i kommunerne, hvis de ønsker det, mener SF. Udmeldingen kommer under afsluttende forhandlinger om frikommuneforsøg.
Claus Thykjær blev fyret som kommunaldirektør i Greve Kommune i sommeren 2021.

Fyret kommunaldirektør får nyt chefjob

Den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet ansat som chefkonsulent hos rekrutteringsvirksomheden Muusmann.
Flere friplejehjem er på vej. Her ses friplejehjemmet Lillebælt i Middelfart, som er et moderne plejehjem med 40 boliger, der hver har et lille tekøkken, badeværelse, stue og terrasse.

Pensionsselskab vil investere i ti nye friplejehjem

Landets største pensionsselskab vil investere to milliarder kroner i ti friplejehjem, der skal tilbyde selskabets kunder. Det giver rigtig god mening, siger sundhedsprofessor.
I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
PLO Hovedstaden, 29 kommuner og regionen har indgået aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter.

Ny aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter

Region Hovedstaden vil fremover tage et større ansvar for at forbedre overgangene for de mest sårbare patienter. Kommunerne ser aftalen som et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Folkeskole: Forældre er mest tilfredse i yderkommuner

Ny benchmark på skoleområdet viser, at forældre i yderkommuner er dem, der er mest tilfredse med skolerne, når man tager højde for forskelle i elevgrundlaget.