PLO Hovedstaden, 29 kommuner og regionen har indgået aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter.

Ny aftale om udvidet behandlingsansvar for færdigbehandlede patienter

Region Hovedstaden vil fremover tage et større ansvar for at forbedre overgangene for de mest sårbare patienter. Kommunerne ser aftalen som et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Folkeskole: Forældre er mest tilfredse i yderkommuner

Ny benchmark på skoleområdet viser, at forældre i yderkommuner er dem, der er mest tilfredse med skolerne, når man tager højde for forskelle i elevgrundlaget.
Faglærte medarbejdere i ældreplejen, i psykiatrien og på sygehusene er en mangelvare i de fleste af landets kommuner.

FOA: Desperat mangel på medarbejdere truer ældreplejen

Næsten hvert andet forsøg på at rekruttere social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter ender forgæves. Der er brug for flere faglærte og en ny tilgang til ældreplejen, mener FOA.
Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs Kommune, er utilfreds med økonomiaftalen, der svigte fattige kommuner.

Borgmester: Trængte kommuner svigtes

Halsnæs Kommunes borgmester er utilfreds med den nylige økonomiaftale, der kommer til at gå ud over økonomisk udfordrede kommuner.
Der er stor risiko for, at det bare bliver et hundeslagsmål mellem de nye uddannelser i yderområderne, mener SMVdanmark.

Antallet af unge styrtdykker – især i yderområderne

Især områderne uden for de store byer mærker, at der bliver færre unge. Det understreger behovet for, at de nye uddannelser, som regeringen vil flytte ud, også fanger skoletrætte unge, mener SMVdanmark. Se prognosen for antallet af unge i din kommune her.
Et typisk boligsalg genererer over 200.000 kr. ekstra omsætning, som den nye ejer poster i huset, lyder det fra ejendomsmæglerfirmaet home.

Stiger hussalget også med rekordfart i din kommune?

I 96 kommuner er der solgt flere huse end forrige år, og det samlede salg af huse på landsplan er steget med hele 86 procent. Det skaber lokal omsætning i en krisetid. Se udviklingen i hussalget i din kommune her.
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)

Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.
Politikerne her på Kolding Rådhus er blevet enige om at godkende 2021-budgettets anden del.

Byråd vedtager anden del af coronabudget

Byrådet i Kolding er blevet enige om at godkende anden del af budgettet for 2021. Der er endda blevet plads til forbedringer, fordi corona ikke har drænet kommunekassen så meget som frygtet.
Borgmester Morten Slotved sætter sparerunde i gang i Hørholm Kommune. (Arkiv)

Kommune indleder valgår med sparerunde

Administrationen i alle fagudvalg er sat på arbejde i Hørsholm: De skal alle finde besparelser på 2,2 procent - svarende til 30 millioner kroner i de kommende års budgetter.
Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen, er formand for Atlantsammenslutningen, der får ktitik for rod med regnskaberne. Arkiv)

Borgmester får kritik for regnskabsrod

Slagelse Kommunes borgmester møder som formand for sammenslutning stærk kritik for rod i bilagene. Han forsikrer til gengæld om, at der er orden i tingene i kommunen.
Lange ventetider fører nu til, at man må finde penge til flere ansættelser i kommunens børnetandpleje. (Arkiv)

Lange ventetider i tandplejen koster kassen: Skal dækkes som coronaudgift

Borgmester håber på, at kommunens ekstraudgifter til nyansættelser i tandplejen kan kompenseres fra staten som ekstraordinær coronaudgift.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.