I Rudersdal Kommune går V-borgmester Jens Ive med tanker om at sætte skatten op for kommunens skatteydere. (Arkiv)

Venstreborgmester klar til skattestigning

Rudersdal mister millioner på udligningsreformen, og det får borgmesteren til grundigt at overveje en skattestigning, så kommunen kan investere i børne- og ungeområdet samt idræt.

Flertal vil sænke skatten i Esbjerg

Milliongevinster fra udligningsreform og økonomiaftale får Esbjerg Kommunes blå flertal til lommerne: Skatten skal sænkes som led i ny budgetaftale.
Frivillig forening i Vojens trækker Haderslev Kommune i Ankestyrelsen i en strid om gebyrer. (Arkiv)

Forening indklager kommune til Ankestyrelsen i gebyr-tvist

Har Haderslevs forsyningsselskab ulovligt krævet gebyr af frivillige organisationer? Det mener frivillige humanitær forening i Vojens, som ikke vil betale gebyr for at bruge genbrugsplads.
Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen, er har sammen med det øvrige byråd allerede budgettet på plads for næste år. (Arkiv)

Lynforlig i Kolding om budget for 2021

I Kolding har byrådet allerede lavet et forlig om budgettet for 2021. Politikerne har aftalt at holde igen med at bruge flere penge og afvente eventuelle udgifter som følge af coronakrisen. Borgmesteren roser byrådet.
Langeland Kommunes borgmester, Tonni Hansen (SF), kan konstaterer skred i budgettet på 16,5 mio. kr.. Det skyldes bl.a. øgede udgifter i forbindelse med Covid-19, mener han.

Corona-omkostningerne gør ondt på budgetterne

To meget forskellige kommuner har begge fået kæmpestore ekstraregninger at betale for coronakrisen. Køge og Langeland sætter deres lid til kompensation fra staten. På Langeland lyder der dog skarp kritik fra oppositionen.
Ekstra udgifter til blandt andet nye ledige efter coronakrisen kommer ikke til at vælte rådhuset i Horsens - der er kompensation i vente fra staten til at dække udgifterne.

120 millioner i budgetoverskridelse ryster ikke Horsens Kommune

Heftige overskridelser på forsørgelsesbudgettet får ikke byrådspolitikere i Horsens til at frygte for fremtiden. De forventer sågar overkompensation fra staten.
Odenseborgmester Peter Rahbæk Juel kan læse om mistillid mellem forvaltningerne i ekstern analyse af det specialiserede socialområde. (Arkiv)

Samarbejdsproblemer står i vejen for hjælp til udsatte

Massiv kritik af indsatsen for udsatte børn i Odense. Løsningen er ifølge konsulentfirma flere penge og bedre samarbejde.

Bemærk: Så mange får lønkompensation i dit område

Hovedstaden og Midtjylland er de to regioner, hvor den største andel af lønmodtagere er sendt hjem med lønkompensation. Tallene siger noget om, hvor ledigheden kan stige voldsomt.
Bestyrelsesformanden for Fynbus, borgmester Morten Andersen, forventer et tab i 2020-indtægter i størrelsesordenen fra 60 til 100 millioner kroner. Nu skal passagererne vindes tilbage. (Arkiv)

Trafikselskaber i frit fald regner med stor hjælp fra staten

Stærkt faldende antal passagerer hos offentligt ejede trafikselskaber udløser millionregning, som selskaberne regner med at få dækket af staten. Selskaberne frygter, at kunderne ikke vender tilbage.
Tårnby Kommune er dybt afhængig af Københavns Lufthavn i Kastrup, som kan blive hårdt ramt af arbejdsløshed under coronakrisen. Sker det, er der ifølge professor ingen hjælp at hente i det nye udligningssystem. (Arkiv)

Eksperter om ny udligning: Hjælper ikke, hvis kommunen kommer i krise

Uanset om en kommunes økonomiske situation ændrer sig, er pengene fordelt, vurderer eksperter.
Politikerne på Bogense Rådhus i Nordfyns Kommune skal finde besparelser i årets budget på 41 millioner kroner.

Budgetoverskridelse fører til øjeblikkelige besparelser

Nordfyns Kommune trækker i håndbremsen og indfører ansættelsesstop og dropper konsulentydelser for at finde 41 millioner kroner i 2020-budgettet.
Hos både Nordjysk Trafikselskab og andre kommunalt ejede selskaber har busserne holdt stille under nedlukningen. Nu frygter de for, om passagererne vender tilbage. (Arkivfoto)

Kommuner må betale ekstra ind til trafikselskaber i knæ

Trafikselskaber står foran kæmpe store underskud og må bede om ekstra indbetalinger fra kommunerne. Samtidig frygter selskaberne, at passagererne ikke vender tilbage efter krisen.