I sidste ende lykkedes det at komme i mål med de kommunale budgetter for 2022 inden for de aftalte rammer med regeringen. Det glæder både formand og næstformand i KL, Jacob Bundsgaard og Martin Damm.

KL-formand: Vejen til ny faseopdelt budgetproces er en del af løsningen

KL-toppen skal nu i gang med at finde en model for en mindre smertefuld måde at få kommunerne til at overholde økonomiaftalen med regeringen. 'Vejen dertil er en del af løsningen,' siger KL-formand Jacob Bundsgaard til NB-Økonomi.
Det er langt fra givet, at de fire borgmestre her får lov at fortsætte på posten efter kommunalvalget. Det fremgår af NB-Mediers analyse.

KV21: Se borgmesterposter på vippen i Region Hovedstaden

Venstre risikerer i Region Hovedstaden at miste fire borgmesterposter ved KV21, og der er stor spænding om udfaldet i den konservative højborg Frederiksberg. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
"Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Regeringen vil have 22.000 nye almene boliger i de store byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal gå til at opføre 22.000 nye almene boliger, 4.000 nye studieboliger og 1.700 særligt billige boliger til personer på kanten af hjemløshed.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kommer til at rende indenrigsministeren på dørene for at finde en mere permanent løsning på Lollands store økonomiske udfordringer.

Byråd: Udligningsreformen er en ommer

Det er kun på grund af et særtilskud, at byrådet i Lolland Kommune kan få budgettet for 2022 til at hænge sammen. Udligningsreformen har ikke bragt kommunen i strukturel balance, så nu får indenrigsministeren endnu en henvendelse fra Lolland.
Det kommunale tilsyn kommer nu til at granske den rolle, som borgmester Pernille Beckmann (V) har spillet i sagen med fyret kommunaldirektør.

Tilsyn skal granske borgmester

Tre partier i Greve Kommune melder nu borgmesteren til det kommunale tilsyn for sin håndtering af sag med nu fyret og politianmeldt kommunaldirektør. Borgmesteren mener, at der ikke er noget at komme efter.
Et lille skur på en sommerhusgrund er gået hen og blevet en dum sag for kommunaldirektøren på Læsø, som nu har sagt op.

Kommunaldirektør siger op efter sag om et lille skur

Kommunaldirektøren i Læsø Kommune har sagt sin stilling op i kølvandet på en sag om et lille, ulovligt skur. Arbejdsmiljøet på øens rådhus er blevet belastet, fortæller borgmesteren.
Det vrimler med positivt ladede nyheder på kommunernes hjemmesider. To eksperter mener, at der bliver tegnet et skævt billede af virkeligheden.

Kritik: Kommunerne skønmaler sig selv

Ni ud af ti af kommunernes egne nyheder og pressemeddelelser har et positivt tilsnit, viser optælling. Kommunerne tegner et 'skævt og usandt billede' af sig selv, vurderer ekspert.
Fremtrædende folk på Fanø får debat om kommunesammenlægning med Esbjerg til at blusse op igen.

Tidligere kommunaldirektør ønsker at lægge kommuner sammen

Der er nu igen debat om at lægge kommunerne Fanø og Esbjerg sammen. Debatten er blusset op efter et brev fra en tidligere kommunaldirektør og andre fannikkere, der mener, at især et stigende antal ældre borgere på øen gør en kommunesammenlægning påtrængende.
Sådan her skal det nye rådhus efter planen se ud indvendigt. Animationen er udarbejdet af MOE, PLH Arkitekter og ETN Arkitekter.

Endnu et kommunalt byggeri koster meget mere end forventet

Forhøjede priser på byggematerialer får de kommunale byggebudgetter til at vælte på stribe. Det sker nu også med et omdiskuteret byggeri af nyt rådhus.

Hed debat om brug af eksterne konsulenter

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil gøre som finansministeren ønsker for alle kommuner: Skære ned på kommunens brug af eksterne konsulenter. Men det møder kritik. Og professor vurderer, at det er svært at barbere brugen af eksterne konsulenter.