Venstres politiske ordfører Sophie Løhde oplever, at regeringen hemmeligholder vigtige oplysninger i forhandlingerne om udligningsreform.

Sophie Løhde: ‘Regeringens opførsel taler for sig selv’

Topprofil i Venstre Sophie Løhde er bekymret og vred over, at regeringen i forhandlingerne om udligningsreform 'mørklægger og tilbageholder væsentlige oplysninger og beregninger'. Det skaber ifølge hende mistro og 'møgdage'.
Gentoftes borgmester Hans Toft (K) må nu kigge endnu længere efter penge til service og velfærd i kommunen, hvis regeringens forslag til udligningsreform bliver gennemført.

‘Jeg har i mine 27 år som borgmester aldrig oplevet et mere manipulerende spin’

Gentoftes borgmester Hans Toft (K) er rasende over, at regeringen har skjult oplysninger i de vigtigste tal. 'Jeg har i mine 27 år som borgmester aldrig oplevet et mere manipulerende spin end dette, og nu har vi så fået vores værste anelser bekræftet,' udtaler Hans Toft.
Omkring otte ud af ti sosu'er i ældreplejen er nu på deltid. Ændres der ikke på det, så kan der blive en voldsom mangel på arbejdskraft i ældrecentre og i hjemmeplejen.

Chefer og ansatte enige: Nu SKAL tusindvis af ansatte i kommunerne op i tid

Både arbejdsgivere og fagbevægelse vil have flere i kommunerne til at gå op i arbejdstid. Der skal udvikles handleplaner i 10-15 nøglekommuner. 'Vi skal væk fra, at normen er deltid,' siger FOA-formand, Mona Striib.

TEST – Hummelgaard gør op med mål for beskæftigelsesindsatsen

Kommunerne skal fremover måles på, om de opkvalificerer de ledige og giver dem en værdig behandling. Borte er måltal for andelen på offentlig forsørgelse og jobcentrenes fokus på at sikre virksomhedernes behov for arbejdskraft.