Eksterne advokater afviser en række anklager fra en anonym whistleblower og to fagforeninger mod Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

Whistleblower-undersøgelse af borgmester afsluttet uden kritik

To advokatfirmaer har undersøgt Helsingør-borgmester Benedikte Kiærs virke. I begge tilfælde finder man ingen anledning til kritik. 'Sagen har været følelsesmæssigt belastende for medarbejderne, ligesom borgmesteren har været under et stort pres,' fremgår det.
Det vil vare længe, før kommunerne kommer til at mærke det, hvis Socialdemokratiets lønudspil bliver gennemført, skriver NB-Kommunes redaktør.

Kommentar: S-udspil vil kun i ringe grad afhjælpe manglen på hænder i kommunerne

Socialdemokratiets valgkamps-udspil om højere løn til efterspurgte personalegrupper kommer ikke til at betyde ret meget i den kommunale virkelighed med tiltagende mangel på sosu'er og pædagoger. Udspillet skal først være fuldt indfaset i 2030, og 'smørelsen' til de eftertragtede grupper bliver sandsynligvis smurt tyndt ud. Det skriver NB-Kommunes redaktør.
Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) risikerer ikke en juridisk straf, hvis hun har truet ansatte. Det vurderer ekspert.

Borgmester står ikke til straf, selv hvis hun har truet ansatte

To fagforbund beskylder borgmester i Helsingør Benedikte Kiær for at have truet medarbejdere i kommunen. Hvis beskyldningen holder vand, kan det komme til at koste kommunekassen penge, mens borgmesteren selv ikke vil få nogen juridisk straf, vurderer ekspert.
Kommunalbestyrelserne er meget opsatte på at sætte deres skoler fri. Over halvdelen af ansøgninger om frikommuneforsøg gælder skoleområdet.

Her er kommunernes favoritter til frikommuneforsøg

Kommunerne har afgivet ønsker om, hvor de gerne vil køre frikommuneforsøg. Især skoleområdet er populært, viser det sig. Se her hvordan kommunernes ønsker fordeler sig.
Kortet er fra analysen og viser udviklingen i befolkningstallet i 2021 fordelt på sogne. Rød er lig med tilbagegang, mens grøn er fremgang.

Forsker bag ny analyse: ‘Vi ser vækst i landsbyer og landdistrikter i hver en krog’

Det går faktisk meget godt med befolkningsudviklingen i mange landsbyer i Danmark. Især på Fyn går det godt, fremgår det af ny analyse.
Fra venstre: Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal, formand for FOA Mona Striib og formand for KL Martin Damm. De forudser digre konsekvenser, hvis kommunerne ikke får inflationshjælp fra staten.

Forundrede formænd: Mener regeringen seriøst, at der skal være færre sosu’er og lærere?

Regeringen afviser at give kommunerne inflations-hjælp, og det kan ifølge KL-formand føre til 'massive fyringsrunder'. Formanden for FOA og Skolelederforeningen mener, at manglende finansiering vil være en 'ødelæggende katastrofe' og medføre triste besparelser.
Ombudsmand Niels Fenger oplyser, at der ikke var noget juridisk at sætte fingeren på, da kommunalt sat beskyldte leder for at lyve.

Ombudsmanden: Intet grundlag for advarsel til kommunalt ansat for beskyldning mod leder

En kvinde ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune fik en advarsel efter at have beskyldt en leder for direkte at lyve. Medarbejderens mail til nogle kolleger og byrådsmedlemmer var i den givne situation ok, vurderer Folketingets Ombudsmand.
Enhedslistens Line Barfod (forrest i rødt) har givet Socialdemokratiets overborgmester Sophie Hæstorp Andersen en pinefuld, politisk lærestreg. Fotoet er fra pressemøde fredag middag.

Ny politisk kultur i København: Socialdemokratisk dominans er brudt

Overborgmesteren i København Sophie Hæstorp Andersen (S) var alt for uvillig til at indgå et kompromis om budgettet for hovedstaden. Sådan lyder kritikken fra usædvanlig politisk alliance.

Jyske kommuner scorer igen højst på erhvervsvenlighed i 2022

Jyske kommuner dominerer igen toppen af Dansk Industris rangliste over kommuners erhvervsvenlighed. Vejen Kommune indtager førstepladsen efterfulgt af kommunerne Morsø og Ikast-Brande. Se her din kommunes plads på ranglisten i 2022 og 2021.
"Jeg kan godt forstå, hvis de (lærerne, red.) reagerer, for det giver lidt rock i synagogen," siger udvalgsformand i Ringsted Mette Ahm-Petersen (S) til Sn.dk.

Lønkonkurrence i kommunerne breder sig nu til lærerne

Lærerne i Ringsted Kommune kan få løftet lønnen i 2023. Det sker for at fastholde og rekruttere lærere. Lønkonkurrencen på velfærdsområdet kan i sidste ende fører til lavere løn for akademikere og 3F'ere.
Stine Johansen blive ny direktør i KL fra 1. oktober. Hun har siden 2015 været kommunaldirektør i Helsingør.

KL ansætter ny direktør

Den nuværende kommunaldirektør i Helsingør, Stine Johansen, bliver fra 1. oktober ny direktør i KL med ansvar for blandt andet klima og miljø. Hun kommer med en solid erfaring som topleder.
Det er helt rigtigt set af statsministeren, at der er behov for ændringer i udligningsreform fra 2020. Det vurderer formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Landdistrikter efter statsminister-udmelding: Ændring af udligningen er en bunden opgave

Statsministeren har meldt ud, at hun er parat til at ændre på udlignings-systemet efter valget. Det er i høj grad nødvendigt, for lige nu 'lapper man huller med budding', lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.