Seks kommuner sætter ekstra ind mod socialt bedrageri

Seks kommuner er med i nyt pilotprojekt, hvor de i samarbejde med politiet sætter ekstra ind for at bekæmpe svindel med offentlige ydelser. Vi skal finde nye måder at bekæmpe socialt bedrageri på, siger justitsministeren.
"Vi er vrede", siger formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen om den nye økonomiaftale.

Handicappede er vrede over ‘fuckfinger’ fra KL og regeringen

Handicaporganisationer er vrede på KL og regeringen efter økonomiaftale, som ingen ekstra midler afsætter til handicappede. 'KL kan ikke have lagt de allerstørste kræfter i det,' lyder kritik. Organisationerne håber på hjælp fra Folketinget.
"I forhold til finanspolitikken skal regeringen til at stramme bæltet ind," siger underdirektør i Dansk Industri Morten Granzau Nielsen.

DI: Sæt dig på pengekassen Wammen

Lad nu være med at give efter for KL's krav om mange flere penge. Det er opfordringen fra Dansk Industri til finansminister Nicolai Wammen, som forsøger at lave en aftale med kommunerne om næste års økonomi. Øget offentlig forbrug kan tage pusten ud af gryende opsving, lyder det fra DI.
De socialdemokratiske borgmestre Bo Hansen og Birgit S. Hansen kan glæde sig til at få attraktive statslige arbejdspladser.

Fire byer får et skattecenter og mange statslige arbejdspladser

Fire byer kan se frem til hver at få mindst 100 statslige arbejdspladser. 'Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området,' siger borgmester i Svendborg.
Peter Sinding Poulsen bliver ny koncerndirektør i Silkeborg Kommune og forlader dermed sit job som kommunaldirektør i Horsens.

To kommuner får ny topchef

Både Silkeborg og Horsens får ny chef for forvaltningen. Peter Sinding Poulsen forlader sit job som kommunaldirektør i Horsens for at blive koncerndirektør i Silkeborg.
"Det er muligt at få bankerne til at rykke sig og tage et større samfundsansvar, hvis bare man holder fast," siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S).

Kommune får ret til at straffe bankforbindelse økonomisk

Ny aftale sætter nye standarder for kommuners bankforbindelser. Gladsaxe Kommune får nu ret til at nedsætte Danske Banks honorarer, hvis banken ikke lever op til sine forpligtelser.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Udspil skal sikre Socialdemokratiet stemmer fra DF og Venstre

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
Statsminister Mette Frederiksen (S) tog torsdag første skridt til en evaluering af kommunalreformen fra 2007.

Regeringen vil have blotlagt ‘huller’ i kommunalreformen

Regeringen vil have evalueret kommunalreformen fra 2007. Målet er at 'kortlægge hullerne i Danmarkskortet og undersøge udviklingen i den borgernære velfærd og det lokale demokrati'.
Borgmesterkandidat Merete Amdisen (S) må sammen med det øvrige byråd i Ishøj bide i det sure æble og finde besparelser.

Handicappede gør at Ishøj må spare

Især udgifter til fysisk og psykisk handicappede får kommune til at udarbejde sparekatalog. Udgifterne på det specialiserede socialområde stiger og stiger.
"De midler regeringen tillader os at bruge, matcher ikke de løfter, regeringen giver befolkningen," siger KL-formand Jacob Bundsgaard med henvisning til socialområdet.

KL kræver fem milliarder kroner til handicappede

KL vil have tilført så meget som fem mia. kr. til det specialiserede socialområde. Kommunerne er trætte af at være skydeskive for kritik fra handicappede, organisationer og regeringen.
"Vi vil bruge økonomiforhandlingerne til at sætte en fælles retning for, hvad vi vil med socialområdet,” siger Ulrik Wilbek, formand for KL’s Socialudvalg.

KL har 13 forslag til forbedringer af socialområdet

KL har før økonomiforhandlingerne 13 forslag til, hvordan fysisk og psykisk handicappede kan få bedre hjælp. Sagsbehandlingen skal styrkes, kvaliteten skal højnes, og der skal opsamles mere viden. Blandt forslagene er ansættelse af flere socialrådgivere og bedre efterværn.
Samarbejde med andre politikere og politikudvikling nedefra. Det er noget af opskriften på succes som lokalpolitiker, mener afgående borgmester Hans Toft (K).

Afgående borgmester Hans Toft: Demokrati dur kun nedefra

Man skal som borgmester konsekvent insistere på at inddrage borgerne og fremme samarbejde i byrådet på tværs af partiskel. Det er opskriften på succes, mener Hans Toft (K), som nu takker af efter 28 år som borgmester. Han har været pioner i forhold til konceptet opgaveudvalg, som inspirerer over hele landet.