(Arkiv) Yngre med et handicap er blandt de tusinde under 40 år, der er på førtidspension. Billedet er fra en demonstration mod årets økonomiaftale mellem KL og staten. Den tilgodeser ikke mennesker med et handicap, mener de demonstrerende.

Fakta: Flere under 40 år får tildelt førtidspension

Et centralt punkt i førtidspensions- og fleksjobreformen fra 2012 er, at personer under 40 ikke længere skulle kunne få førtidspension. Men i 2021 var tildelingen af pensioner højere end i 2012. Find din egen kommuner her
(Arkiv) Det Konservative Folkeparti vil finansiere store dele af sit skatteudspil gennem nedskæring på jobcenter og tilbagerydning af ydelser. Her er det formand Søren Pape Poulsen på partiets sommergruppemøde.

Jobcentre og lavere ydelser skal finansiere Konservatives skattelettelser

Halvdelen af den finansiering, Konservative vil hente i det offentlige forbrug til skattelettelser, skal komme fra nedsættelse af ydelser og besparelser på jobcentrene. Det viser en oversigt i partiets skatteudspil.
Formand for KL, Martin Damm, er overrasket over, at regeringen allerede inden sommerferien vil udpege fire kommuner, der skal frisættes på beskæftigelsesområdet i tre år.

Regeringen sætter sig på styringen af frikommuner på beskæftigelsesområdet

Regeringen vil inden sommerferien udpege fire kommuner, der med økonomiaftalen med KL skal frisættes i tre år på beskæftigelsesområdet. KL's formand Martin Damm er overrasket. 'Blækket er dårlig tørt, før man siger, at nu er det staten, der kører,' siger Damm.
Jobcentrene havde stort set samme udgifter i 2019 som i 2011, selvom arbejdsløsheden var faldet med over to procent. VIVE har set på hvorfor.

Udgifterne til jobcentre falder ikke, selvom arbejdsløsheden er halveret

På otte år faldt ledigheden med to procentpoint, mens udgifterne til jobcentrene var nogenlunde stabil. En af forklaringerne er, at der samtidig kom flere syge og aktivitetsparate til. Der er dog også tegn på, at kommunerne ikke tilpasser antallet af medarbejdere til de færre ledige, skriver VIVE.

Stor kommunal forskel på antal sager med fejl i udbetaling til kontanthjælpsmodtagere

Mens Lolland Kommune uretmæssigt har trukket kontanthjælpsmodtagere for penge i 353 sager om 225-timersreglen, har Læsø som den eneste kommune ikke fundet en eneste sag, hvor det er sket. Find din kommune på kortet, hvor du også kan se, hvad det kommer til at koste.

Ukrainske flygtninge i flere kommuner tager hjem, og færre søger ophold

Mens tal fra Udlændingestyrelsen tyder på, at der kommer færre ukrainere til Danmark, melder flere kommuner om flygtninge, der vender hjem igen. Det skyldes blandt andet, at krigen har flyttet sig.

Se kort: Stort fald i ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp

I alle kommuner faldt andelen af kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund mellem 2015 og 2021. På landsplan var faldet 67 procent. Kvinderne er godt med i en lang række kommuner.
(Arkiv) Tidligere DF'er, nu løsgænger Bent Bøgsted sikrer med i alt seks løsgængere et flertal for millionbesparelser i jobcentrene til finansiering af tidlig pension.

Løsgængere fra DF sikrer flertal for besparelser i jobcentre

Seks løsgængere i Folketinget vil sikre et flertal for, at der næste år skal spares 750 millioner kroner på jobcentrene som en del af finansieringen af den såkaldte Arne-pension. Aftalen kan komme til at betyde, at flere nyledige overgår til a-kasserne.
Nyslået formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg foreslår regeringen at sætte jobcentrene fri, så de bedre kan tage sig af den store opgave med de tusindvis af ukrainske flygtninge.

KL-formand: Frisæt kommuner på beskæftigelsesområdet, så kræfterne bruges på ukrainerne

Den nyslåede formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg Peter Rahbæk Juel kalder ankomsten af tusinder af flygtninge en 'kærkommen lejlighed' til at droppe regler på beskæftigelsesområdet. Minister vil se på lempelser.

Fakta: Godt 900 ukrainere med opholdstilladelse fordelt i 81 kommuner

Tirsdag havde 913 ukrainere fået opholdstilladelse og var blevet henvist til 81 kommuner, viser tal fra Udlændingestyrelsen. Godt 60 procent er voksne og tre ud af fire er kvinder.

Fakta: Knap 8.500 ukrainere arbejder i Danmark – de fleste i landbruget

De fleste ukrainere arbejder i landbruget, og de fleste i Vestjylland. Se her en kortlægning af antal og andel ukrainske lønmodtagere i kommunerne og hvilke brancher, de arbejder i.
Det er positivt, at arbejdsgivere må ansætte 'langtidsledige og andre grupper på kanten,' lyder det fra cheføkonomi i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Erik Bjørsted.

På trods af lav ledighed kan arbejdsgivere stadig finde arbejdskraft

Mens arbejdsgiverne får stadig sværere ved at finde den arbejdskraft, de efterspørger, ansætter de samtidig folk, der ikke helt passer til den profil, de ønskede sig. Det viser surveys fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som NB-Beskæftigelse har gennemgået.