Over 20.000 unge vil gå ned i ydelse med nyt kontanthjælpssystem

60 procent af unge i kontanthjælpssystemet under 30 år er hverken klar til uddannelse eller job. De vil gå ned i ydelse med forslaget til nyt kontanthjælpssystem fra Ydelseskommissionen.
Ydelseskommissionens formand, professor og forskningsdirektør i VIVE Torben Tranæs afleverede mandag sine anbefalinger til et nyt kontanthjælpssystem til regeringen. Her er han til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København.

Mange tusind indvandrere vil gå ned i ydelse med nyt forslag til kontanthjælpssystem

Hvis et flertal i Folketinget følger Ydelseskommissionens anbefalinger, vil 25.000 indvandrere få 1.300 kroner mindre udbetalt om måneden. Andre indvandrere vil få mere udbetalt.
A-kasserne skal permanent overtage det første kontaktforløb med nyledige dagpengemodtagere fra kommunerne, foreslår beskæftigelsesordførerne Victoria Velásquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Bent Bøgsted (DF).

Forslag: A-kasser skal have flere jobsamtaler med ledige dagpengemodtagere

A-kasserne skal overtage det første halve års samtaler med dagpengemodtagere fra jobcentrene. Det mener partier, der sammen med regeringen skal finde milliard-besparelser på jobcentrene.

Partier mødes om millionbesparelser på jobcentre

Jobcentre skal ifølge aftale om den såkaldte 'Arne-pension' spare 300 millioner kroner i 2022. Forhandlinger om besparelserne går først i gang flere måneder efter økonomiaftale mellem kommunerne og regeringen.
Kurt Holm-Nielsen, netværkschef i Dansk Handicap Forbund.

Kommuner har større fokus på at få handicappede i arbejde

Dansk Handicap Forbund samarbejder med 16 kommuner om en kulturændring, der skal få flere mennesker med handicap i job. Mød netværkschef Kurt Holm-Nielsen og to af kommunerne.
Den 1. maj holdt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tale hos 3F i Kastrup. Samme dag gav han interview til Jyllands-Posten, hvor han nedtonede forventningerne til et nyt kontanthjælpssystem.

Peter Hummelgaard vil ikke love forlig om nyt kontanthjælpssystem

Ledige og jobcentre skal ikke regne med, at der snart kommer et nyt kontanthjælpssystem. Sådan må man forstå beskæftigelsesministerens udtalelser i interview med Jyllands-Posten lørdag.
Ny prognose fra AE-Rådet forudser jobfest i begyndelsen af 2022, men ikke for langtidsledige. "Vi forventer, at beskæftigelsen vil være nogenlunde tilbage men ikke, at langtidsledigheden er faldet til niveauet før krisen," siger cheføkonom Erik Bjørsted.

AE-prognose: Jobfest, men langtidsledigheden stiger

Ny økonomisk prognose advarer om flere langtidsledige på trods af jobfest allerede i 2022. Det stiller nye krav til kommunernes jobcentre, påpeger AE-Rådet.

Kommunerne brugte 1,3 milliard mindre på beskæftigelsesindsats i 2020

Coronakrisen har givet kommunerne store besparelser på beskæftigelsesområdet. Se her, hvor meget de enkelte kommuner har sparet i 2020.

Fakta: Stor forskel på udvikling i førtidspension i kommunerne

Mens tilgangen til førtidspension i 2020 slår rekord, er det fortsat færre end før reformen i 2013, der indførte ressourceforløb og satte tildelingerne i stå. Se tallene for din kommune her.

Antallet af sygedagpengemodtagere er steget i 97 kommuner

Næsten alle kommuner havde en stigning i sygedagpengemodtagere på over 25 procent i 2020, men der er alligevel stor forskel mellem stigningerne. Se tallene for alle kommuner, her.
(Arkiv) Beskæftigelseschef i Viborg Kommune, Klaus Christiansen, er tilfreds med, at Ombudsmanden vil holde øje med den videre implementering af et meget udskældt nyt system for sygedagpenge, KSD.

Kommune er tilfreds med, at Ombudsmanden følger KSD-implementering tæt

En stor, kommunal frustration i kommunerne over implementeringen af nyt it-system for sygedagpenge er nu afløst af lettelse over, at Ombudsmanden lover at holde øje med udviklingen. Mange ting er allerede løst, lyder det fra Viborg.

Dobbelt så stor stigning i andel ledige i hovedstaden som på Fyn og i Sydjylland

Efter et år med corona er der nu en tredjedel flere ledige i hele landet. Stigningen er ujævnt fordelt i de otte arbejdsmarkedsområder, som landet er opdelt i.