Kommunerne brugte 1,3 milliard mindre på beskæftigelsesindsats i 2020

Coronakrisen har givet kommunerne store besparelser på beskæftigelsesområdet. Se her, hvor meget de enkelte kommuner har sparet i 2020.

Fakta: Stor forskel på udvikling i førtidspension i kommunerne

Mens tilgangen til førtidspension i 2020 slår rekord, er det fortsat færre end før reformen i 2013, der indførte ressourceforløb og satte tildelingerne i stå. Se tallene for din kommune her.

Antallet af sygedagpengemodtagere er steget i 97 kommuner

Næsten alle kommuner havde en stigning i sygedagpengemodtagere på over 25 procent i 2020, men der er alligevel stor forskel mellem stigningerne. Se tallene for alle kommuner, her.
(Arkiv) Beskæftigelseschef i Viborg Kommune, Klaus Christiansen, er tilfreds med, at Ombudsmanden vil holde øje med den videre implementering af et meget udskældt nyt system for sygedagpenge, KSD.

Kommune er tilfreds med, at Ombudsmanden følger KSD-implementering tæt

En stor, kommunal frustration i kommunerne over implementeringen af nyt it-system for sygedagpenge er nu afløst af lettelse over, at Ombudsmanden lover at holde øje med udviklingen. Mange ting er allerede løst, lyder det fra Viborg.

Dobbelt så stor stigning i andel ledige i hovedstaden som på Fyn og i Sydjylland

Efter et år med corona er der nu en tredjedel flere ledige i hele landet. Stigningen er ujævnt fordelt i de otte arbejdsmarkedsområder, som landet er opdelt i.
Kommunernes IT-fællesskab KOMBIT fastholder på trods af kritik, at udrulning af IT-system for kontanthjælpsydelser fortsætter som planlagt. HK støtter kravet om at sætte udrulningen i ro. Tv. er det næstformand i HK Kommunal, Mads Samsing. Th. er det pressechef i KOMBIT, Henrik Kirkeskov.

Kommunernes it-fællesskab afviser at udskyde udrulning af nyt system

'Vi fastholder tidsplanen, der løbende er blevet tilpasset ud fra kommunernes egne ønsker,' siger KOMBITs pressechef. HK støtter Esbjerg Kommunes forslag om at stoppe udrulningen.

Store forskelle i udviklingen for budgetter på beskæftigelsesområdet 2020-2021

Op- og nedgang i smittetallene for covid-19 gør det nødvendigt løbende at holde øje med udviklingen. Se udviklingen i budgettet for beskæftigelsesindsatsen fra 2020 til 2021 i din kommune.
Mette Frederiksen foreslår reformer, der skal øge arbejdsudbuddet. De ligger i klar forlængelse af et valgoplæg fra 2019.

Frederiksen fastholder kurs fra valgkampen om nye arbejdsudbudsreformer

Analyse: Dagbladet Børsen bragte det mandag som en nyhed, at statsministeren ønsker at øge arbejdsudbuddet gennem nye reformer. Men regeringen holder blot kursen fra partiets valgoplæg i 2019. Nu også med støtte fra Venstre.
(Arkiv) "Vi foreslår en modernisering, der bygger på et ændret syn på borgerne og på en digital modenhed, som i den grad er til stede," siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

KL: Nyledige skal betjene sig selv digitalt i den første del af ledighedsperioden

KL foreslår, at der opbygges et nyt 'Virtuelt jobunivers', som jobparate ledige kan benytte døgnet rundt til blandt andet at have kontakt med jobcentret. Forslaget er et opgør med kravene om et fastsat samtaleforløb.
(Arkiv) Økonomiprofessor Nina Smith fokuserede i et indlæg på KØF på tre grupper, de nye 2. generationsreformer skal få i arbejde: Unge uden job og uddannelse, indvandrere og voksne på kanten.

Kommissionsformand inviterer kommunerne til samarbejde om 2. generationsreformer

På Kommunaløkonomisk Forum havde formanden for regeringens '2. Generations Kommission', økonomiprofessor Nina Smith, især fokus på de udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

Første måling i 2021: Godt en fjerdedel flere ledige under coronakrisen

Rettelse: Den første oversigt fra STAR over arbejdsløsheden i kommunerne i det nye år er fra 3. januar. Den viser, at der er stor forskel på, hvor meget coronakrisen har betydet for ledigheden i kommunerne. Se din kommune her.

Knap halvdelen på ressourceforløb får forkortet varighed med ny aftale

To tredjedele af de 50-59-årige får førtidspension efter ressourceforløb. Fremover kan de få den efter højst tre år i stedet for fem.