Fakta: Godt 900 ukrainere med opholdstilladelse fordelt i 81 kommuner

Tirsdag havde 913 ukrainere fået opholdstilladelse og var blevet henvist til 81 kommuner, viser tal fra Udlændingestyrelsen. Godt 60 procent er voksne og tre ud af fire er kvinder.

Fakta: Knap 8.500 ukrainere arbejder i Danmark – de fleste i landbruget

De fleste ukrainere arbejder i landbruget, og de fleste i Vestjylland. Se her en kortlægning af antal og andel ukrainske lønmodtagere i kommunerne og hvilke brancher, de arbejder i.
Det er positivt, at arbejdsgivere må ansætte 'langtidsledige og andre grupper på kanten,' lyder det fra cheføkonomi i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Erik Bjørsted.

På trods af lav ledighed kan arbejdsgivere stadig finde arbejdskraft

Mens arbejdsgiverne får stadig sværere ved at finde den arbejdskraft, de efterspørger, ansætter de samtidig folk, der ikke helt passer til den profil, de ønskede sig. Det viser surveys fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som NB-Beskæftigelse har gennemgået.
(Arkiv) Det er en vanvittig situation, Enhedslisten og Alternativet er kommet i, siger Torsten Gejl. De to partier har kæmpet længe for at få fjernet modregning i pensioner for ægtefælleindkomst, men kommer nu ikke til at stemme for forslaget i Folketinget.

Alle Folketingets partier vil afskaffe modregning i pension for ægtefæller

Blå blok fremlagde mandag et forslag, der skal få flere i arbejde. Partierne vil blandt andet afskaffe modregningen i sociale - og folkepensioner for den indkomst, en ægtefælle eller samlevende partner har. Dermed er der et enigt Folketing bag forslaget, som alligevel risikerer at blive udskudt.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) (tv. i billedet) fik ikke forslaget om 37 timers arbejdspligt til indvandrere med i aftalen om arbejdsudbud fredag, selvom de ændrede grundlæggende på indholdet i forslaget.

Analyse af 37 timers arbejdspligt: Regeringen ændrer indholdet

Det vakte en vis opstandelse, da NB-Beskæftigelse tirsdag skrev, at regeringens forslag om 37 timers arbejdspligt i nyttejob for indvandrere er 'faldet'. Regeringens seneste forslag er dog væsensforskelligt fra det oprindelige forslag, viser vores analyse.
Jo dybere, revisionen graver, jo flere problemer. Tårnby Kommune har uretmæssigt fået over 600.000 i refusion fra staten, skriver Deloitte i ny redegørelse.

Tårnby Kommune har fået mere end en halv million for meget i refusion i 2020

Tårnbys fejlagtige konteringer på beskæftigelsesområdet viser sig nu at have betydning for den refusion, kommunen har modtaget fra staten i 2020. Og der er endnu problemer, der skal afdækkes, viser en aktindsigt, som NB-Beskæftigelse har fået fra STAR.
København kan ikke beslutte at nedlægge jobcentrene. Der skal lovgivning til, lyder det fra professor og arbejdsmarkedsforsker Bent Greve.

Københavns politikere får ikke lov til at lukke jobcentre, vurderer professor

Mens kommunerne godt kan flytte dele af beskæftigelsesindsatsen til en anden forvaltning, kan de ikke komme uden om lovgivningen, lyder det fra Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet.
De færreste virksomheder vil være interesseret i at få ledige henvist til job, mener Dansk Industris vicedirektør Steen Nielsen

DI: De fleste virksomheder er ikke interesseret i at få henvist ledige til job

'Jeg tror, det er vanskeligt at få en aftale med en arbejdsgiver om at tage imod en ledig uden at kende vedkommende på forhånd,' siger vicedirektør i Dansk Industri Steen Nielsen som en kommentar til, at Københavns jobcentre ikke henviser ledige til job.
(Arkiv) Regeringens forslag om nytteindsats risikerer at få færre i job, når alt tages i betragtning. Det fremgår af dagens vismandsrapport. Her fremlægger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard detaljerne i den foreslåede nytteindsats på pressemøde i september.

Vismænd dumper nytteindsats

Regeringens forslag om nytteindsats til 20.000 indvandrere vil ikke få flere i arbejde, vurderer vismændene. Kun hvis der satses på mere danskundervisning, er der en mulighed for at øge beskæftigelsen med initiativet.
(Arkiv) En forventet hovedlov om helhedsindsats for udsatte borgere, som social- og ældreminister Astrid Krag skulle gennemføre, indgår ikke i regeringens plan for lovforslag frem til sommeren 2022.

Regeringen udskyder ny hovedlov om helhedsindsats for udsatte – igen

En ny hovedlov om en helhedsindsats over for udsatte borgere er ikke med i regeringens lovprogram i denne folketingssamling.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fortalte onsdag på et pressemøde, at forligspartier bag tidlig pension diskuterer, om jobcentrene fortsat skal varetage hele beskæftigelsesindsatsen.

Minister bekræfter: Kommunerne kan miste stor opgave

Et opgør med et enstrenget beskæftigelsessystem i jobcentrene kan være på vej. Forligspartierne bag tidlig pension diskuterer aktuelt, om kommunerne 'skal lave alt i fremtiden,' fortalte Peter Hummelgaard på pressemøde onsdag.

Over 20.000 unge vil gå ned i ydelse med nyt kontanthjælpssystem

60 procent af unge i kontanthjælpssystemet under 30 år er hverken klar til uddannelse eller job. De vil gå ned i ydelse med forslaget til nyt kontanthjælpssystem fra Ydelseskommissionen.