(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lukker jobcentrene og suspenderer rådighedsforpligtelsen for ledige i den kommende tid.

Jobcentre lukker, og beskæftigelsesindsatsen suspenderes

Et nødberedskab vil sørge for, at alle ydelser bliver udbetalt, meddeler Beskæftigelsesministeriet.

Fakta: Se den store forskel på tildeling af førtidspension

Tildelingen af førtidspension er steget betydeligt de seneste to år. Stigningen er skævt fordelt. Se din kommune her.
(Arkiv) Norddjurs kommune vil lave mere aktivering og give flere ydelser til udsatte borgere for at få dem tættere på arbejdsmarkedet.

Kommuner laver investeringsstrategier for beskæftigelse på trods af stram økonomi

Mens Norddjurs skærer ned på sagsbehandlerne, har Vordingborg Kommune kunnet ansætte flere med fondsmidler. Begge kommuner arbejder med investeringsstrategier for at få flere udsatte i arbejde.

Stigning på 1,7 milliarder i udgifter til førtidspensionister i 2020 er skævt fordelt

Mens Hørsholm, København og Aalborg forventer stigninger på mellem 20 og 25 procent i udgifter til førtidspensionister, budgetterer Ringkjøbing-Skjern Kommune med et fald på knap fem procent.
(Arkiv) Sagsbehandlere fra beskæftigelsesområdet tager i flere kommuner fat i sygemeldte, når de er i genoptræning. Det gør overgangen hurtigere til job.

Samarbejde mellem forvaltninger får syge hurtigere i arbejde

Ti kommuner i den gode ende af nyt benchmark arbejder tæt sammen på tværs af sundheds- og beskæftigelsesområdet. Et inspirationskatalog til kommunerne viser hvordan.
(Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.

For første gang siden 2015: Nedgang i job i industrien

Mens der samlet også blev flere job i 2020, har industrien mistet job. Jobfesten er ved at være slut, lyder det fra DI.
Nye toner fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Han truer kommunerne med sanktioner, hvis de ikke holder samtaler med indvandrere på kontanthjælp.

Minister vil løse kommuners manglende indsats over for indvandrere gennem mere kontrol

Skærpet tilsyn skal sikre, at indvandrere kommer til samtaler i jobcentrene. Det fremgår af et svar til Folketinget.
(Arkiv) Så glade var den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han i maj i år kunne præsentere en aftale om seniorpension. Han havde ud over støttepartierne DF, K og LA også De Radikales Morten Østergaard med sig. Siden tilsluttede den nuværende S-regering sig forslaget.

Kommunerne er langt fra målet for seniorførtidspension

Seniorordningen skal administreres af kommunerne midlertidigt i et år, og det bliver et travlt år. Loven ventes klar til brug 1. januar.
(Arkiv) Haderslev Kommune vil skære ned på bevillinger af førtidspension på grund af besparelser. Beskæftigelsesministeren kræver en redegørelse.

Hummelgaard vil tjekke, om kommune bryder loven

Kommunekassen må ikke styre, om borgere kan få en pension eller et fleksjob. Ministeren kræver redegørelse.

Benchmark for beskæftigelse: Fald i ydelser i halvdelen af kommunerne

Ny rangordning fra Beskæftigelsesministeriet viser fald i borgere på dagpenge, kontanthjælpsydelser og sygedagpenge i 49 kommuner, når der tages højde for kommunernes rammevilkår.
(Arkiv) Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har tillid til kommunerne og lægger mere vægt på tillid end styring.

Benchmark om beskæftigelse udgivet i al stilfærdighed

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard lægger mindre vægt på benchmark som styringsmekanisme. Han har tillid til kommunerne, siger han.