(Arkivfoto)

Sådan er 33 kommuners tal påvirket af hemmeligholdt korrektion

Borgmestre og offentlighed har fået misvisende tal for effekten af udligningsreform. Se tallene for de 33 kommuner, som er påvirket af hemmeligholdt korrektion af tallene i kommunefordelt tabel.
(Arkivfoto)

Kommentar: Hemmelighedskræmmeri er gift for tillid til udligningsforhandlinger

Med hemmeligholdelsen af korrektioner i de kommunefordelte tabeller over effekterne af udligningsudspillet har regeringen handlet usædvanligt dumt, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar. Han opfordrer regeringen til at lytte mere til embedsmændene.
Gentofte Rådhus (Arkivfoto)

De rigeste kommuner skal betale tæt på 100 procent i udligning fra ekstra indkomst

Nye oplysninger om udligningsreform viser, at udligning af ekstra indtægt kan komme tæt på 100 procent.
Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er utilfreds med, at partiet fortsat ikke har adgang til informationer om indholdet i den udligningsreform, som regeringen lancerede for to uger siden. (Arkivfoto)

Hemmelighedskræmmeri på vej til at udløse krise i udligningsforhandlinger

Venstres topforhandler har 'svært ved at se, at vi kan forhandle fredag'. Dermed er forhandlingerne på vej ud i sin første krise, inden de er gået i gang.
Mere end 11.000 primært udlændinge har været fejlagtigt registeret i det danske folkeregister og dermed optrådt som en slags spøgelsesborgere. (Arkivfoto)

Kommuner har fundet over 11.000 spøgelsesborgere

Mere end 11.000 primært udlændinge har uretmæssigt haft gratis sygesikring, fået grøn check og udløst trecifrede milliontilskud til kommunerne.
Københavns Kommune har fundet 1.746 spøgelsesborgere, som har været i registreret i kommunens folketal uden at bo i Danmark.

Stor forskel på antal fundne spøgelsesborgere

Nogle kommuner har fundet over seks procent spøgelsesborgere - andre ingen. Se tallene for alle kommuner her.
Alt tyder på, at regeringen kun kan indgå forlig om den kommunale udligning uden om Venstre, hvis De Radikale accepterer det. Læs her hvorfor.

Analyse: Derfor bliver De Radikale afgørende for udligningsreform

Alt tegner til, at De Radikale bliver afgørende for, om udligningsreform bliver med Venstre eller rød blok.
Dataproces har i sine udregninger regnet på, hvor meget kommunerne vinder eller taber på regeringens udligningsudspil, når borgere sendes i sociale tilskud uden for kommunegrænsen. (Arkivfoto)

Reform straffer brug af sociale tilbud i andre kommuner

Forslag til udligningsreform vil give kommuner et stærkt økonomisk incitament til at fravælge specialiserede socialtilbud i andre kommuner.

Hovedstaden sprængt: Borgerlige borgmestre i skarp kritik af udligningsreform

De socialdemokratiske borgmestre i hovedstaden har ikke skrevet under på skarp protest mod regeringens forslag til udligningsreform, som borgerlige borgmestre har sendt. Se brevet her.

Regeringen giver indvandrertunge kommuner 900 mio. kr. mere, end eksperter anbefaler

Ekstra penge til indvandrertunge kommuner kommer fra kommuner med færre indvandrere end gennemsnittet. Se tallene for alle kommuner her.
(Arkivfoto)

Fakta: Kommuner med få indvandrere må give penge til kommuner med mange

Se tallene for, hvor meget de enkelte kommuner vinder eller taber på, at regeringen vil give indvandrerkommuner markant flere penge, end eksperterne anbefaler.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og Astrid Krag (S) på vej til sættemøde i forbindelse med regeringens forslag til ny udligningsreform.

Udligning: Skattestigninger i taberkommuner kan æde hele gevinsten for vinderne

Ministeriet bekræfter, at det først ved forhandlinger om udligningsreform bliver afklaret, om kommunerne kollektiv bliver modregnet i bloktilskuddet for skattestigninger i de kommuner, som taber på reformen. I værste fald er det 1,4 milliarder kroner.