Så hårdt bliver borgerne beskattet af indtægt og ejendom i de danske kommuner

Selvom skatteforskellene falder i 2021, skal borgerne i Danmarks dyreste kommune stadig betale næsten fem procent mere i skat end borgerne i lavskattekommunen, som ligger bare 85 kilometer væk.
35 kommuner ændrer på skatten i 2021. Det er særligt kommunerne med de højeste skatteprocenter der sætter skatten ned, og kommunerne med de laveste skatteprocenter, der sætter den op.

Fakta: Her er de 35 kommuner, der skruer på skatteprocenten i 2021

Mere end hver tredje kommune ændrer på skatteprocenten i 2021. Se tallene for alle kommuner her.
Der er stor forskel på den pris, som kommuner tilbyder de private leverandører. DI mener, at det kan presse private leverandører ud, fordi timeprisen i nogle kommuner er så lav, at det ikke kan betale sig at levere hjemmehjælp i de kommuner.

82 procent forskel i beregning af timeprisen på hjemmehjælp

En analyse fra Dansk Industri viser, at der er stor forskel på den pris, som kommunerne tilbyder private leverandører. Se forskellen i landets fem regioner her.
Regeringen har bedt den tidligere formand for dagpengekommissionen, professor Nina Smith, om at lede en kommission, der skal udvikle såkaldte andengenerationsreformer på arbejdsmarkedet.

Kommission skal få flere i arbejde med nye redskaber

En ny type reformer skal få flere i beskæftigelse. »Kejserens nye klæder,« lyder kritikken fra Venstre.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag lover kommunerne flere penge til at hjælpe handicappede.

Krag lover flere penge til handicappede

Minister lover flere penge til kommuners hjælp til handicappede i svar til Folketinget. Det skal sikre, at færre børn får skåret urimeligt i deres hjælp, når de bliver voksne.
Selvom dansk økonomi er særdeles holdbar på lang sigt, så er prognoserne så usikre, at Vismændene anbefaler Folketinget at have fokus på den langsigtede udvikling i det offentlige forbrug.

Vismænd: Folketinget skal fortsat have fokus på væksten i det offentlige forbrug

Dansk økonomi er overholdbar med 1,6 procent af BNP, men beregningen er meget følsom overfor udviklingen i det offentlige forbrug. Vismændene advarer derfor om, at Folketinget skal holde fokus på den langsigtede udvikling i det offentlige forbrug.
Det Økonomiske Råd præsenterede tirsdag sin analyse af dansk økonomi ved et pressemøde på Nationalmuseet i København.

Vismænd: Underskud på offentlige finanser i 2025

Vismændene forudser underskud på de offentlige finanser i 2025, og skaber dermed tvivl om størrelsen af det økonomiske råderum.
De Økonomiske Vismænd advarer mod effekten af at stoppe den stigende pensionsalder.

Vismænd advarer mod loft over pensionsalder

Hvis pensionsalderen stoppes ved 69 og 70 år, kan det gøre finanspolitikken uholdbar, vurderer vismænd.
Kalundborgs borgmester Martin Damm kunne bare to dage før sidste frist ændre kommunens budget og indskrive en skattelettelse på 0,4 procent.

Minister sikrer ekstra skattelettelser for 38 mio. kr. – og afværger skattestigninger for over...

Den kommunale budgetproces 2021 slog mandag alle rekorder i sene afgørelser, da Social- og Indenrigsministeriet bevilgede ekstra støtte til skattenedsættelser. Gentofte har også fået mere støtte.
Til Søren Pape Poulsens (K) store begejstring trak statsminister Mette Frederiksen (S) pludselig en kanin op af hatten i de sene aftentimer under torsdagens åbningsdebat i Folketinget. Ud af det blå åbnede hun nemlig for, at man vil forhandle en sundhedsreform allerede i 2021.

Statsministeren: Lad os lave sundhedsreform næste år

Statsministeren ændrede sent i aftes overraskende planen for en sundhedsreform. Nu er det planen, at den skal vedtages i 2021. Det kan betyde store ændringer for kommuner og regioner.
KL's formandsskab med Jacob Bundsgaard i spidsen har skrevet til social- og indenrigsminister Astrid Krag for at få ministeren til at lempe skattesanktionerne overfor kommunerne.

Massivt pres på minister for skattehjælp til kommuner

KL øger nu presset på social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) for at lempe sanktionerne over for kommuner med udligningstab.
Regeringen giver i 2021 kommunerne mere end seks milliarder kroner mere end de må bruge. Det er på vej til at udløse splid både i KL og i de lokale byråd.

Udligningseffekt fritager de fleste kommuner fra skattesanktion

Umiddelbart står kommunerne til at miste 260 millioner om året på grund af brud på skatteramme. Men skjult udligningseffekt flytter størstedelen af regningen til få nordsjællandske kommuner.