KL's formand Jacob Bundsgaard vil drøfte med finansministeren, hvordan man kan sikre øgede kommunale anlægsinvesteringer for cirka 2,5 milliarder kroner for at afværge den stigende ledighed på grund af corona-krisen.

Kommuner forventer at kunne øge anlæg med 2,5 milliarder i år

Samlet forventer KL, at kommunerne kan gennemføre anlægsarbejder for 2,5 milliarder kroner ekstra i år. Men der er mange kommuner, som ikke har likviditet til øget anlæg, advarer KL.
Skatteminister Morten Bødskov (S) er ikke imponeret over Skatteministeriets departementschef, men freder ham. (Arkivfoto)

Skatteminister freder departementschef efter sommerhussag

Sag om departementschefs sommerhus efterlader et rodet billede, mener skatteminister Morten Bødskov.
Departementchef i Skatteministeriet Jens Brøchner har afbrudt et samarbejde med et byggefirma, som har stået for renovering af hans sommerhus i Rørvig. Det sker, efter at Ekstra Bladet har afsløret mistænkelige forhold ved byggeriet. (Arkivfoto).

Byggeri ved departementschefs sommerhus anmeldt til tilsyn

Mistænkelige forhold ved renovering af departementschef Jens Brøchners sommerhus har bragt ham i fedtefadet.
(Arkivfoto)

Movia bøjer sig for kritik af skrotning af pensionistkort

Kritik får nu Movia, Metroselskabet og DSB til at komme med nyt forslag til rabatter for pensionister. En anden model er dog ikke præsenteret endnu.
Med et nyt forslag vil KL have indtægt fra p-afgifter tilbage fra staten mod at love, at pengene bliver brugt på at reducere kommunernes CO2-aftryk. (Arkivfoto)

Kommuner vil bruge p-afgifter på grøn omstilling

Kommunernes Landsforening vil med nyt udspil have p-afgift-penge tilbage fra staten mod at bruge dem grønt.
En otte måneder lang forsinkelse af letbanen i Odense kan komme til at koste Odense Kommune og byens borgere dyrt. (Arkivfoto)

Forsinkelse af letbane vil koste Odense 180 millioner

Den nye letbane i Odense ventes at blive otte måneder forsinket, og det kommer til at koste kommunen dyrt.
Til og med oktober måned i år er der i alt solgt 8.901 sommerhuse. Dermed er årets handel allerede nu på niveau med hele den samlede handel for 2018. (Arkivfoto)

Boligmarkedet er i topform: Alle boligtyper sætter salgsrekord

Antallet af solgte ejerlejligheder i oktober er det højeste i 2019. Antallet af solgte sommerhuse er allerede nu på niveau med hele sidste års samlede handel, viser de seneste tal.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Klimaforslag: Opgiv oversvømmelsestruede huse og betal erstatning i stedet

Vi bør opgive at forsvare alle huse mod stigende vandstand og i stedet skabe en erstatningsordning, siger KL-politiker. Forsker advarer mod en ”hollandsk løsning” med digebyggeri.
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Landmand opgiver vejstrid med Vejen Kommune

Landmand Martin Lund Madsen opgiver kampen mod Vejen Kommunes ekspropriering til vejbyggeri.

Google investerer i fem nye solcelleparker

Google investerer i fem nye solcelleparker i Danmark, skriver Ritzau. De forventes alle at være i drift inden efteråret 2020, samtidigt med at deres datacenter åbner i Fredericia.

Markant løft i anlægsrammen med 1,3 milliarder kroner

Kommunerne får løft i anlægsrammen på 1,3 milliarder, men det vil ikke nødvendigvis betyde mere byggeri i kommunerne. Årsagen er, at kommunerne i 2018 og sandsynligvis også 2019 har brugt mere, end de måtte på anlæg.

Kulturministeren vil overveje ændringer af lov om sten- og jorddiger

En langtrukken sag om et usynligt dige i det nordjyske og en uduelig lov, får nu kulturministeren til at kigge nærmere på reglerne og administrationen af dem.