De danske fjernvarmeselskaber skal ifølge regeringen igang med en massiv udbygning.

Kommuner skal udbygge fjernvarme massivt her og nu

Regeringen vil have 400.000 huse væk fra gasfyr så hurtigt som muligt. Det kræver massiv udbygning af fjernvarmen.
Projekter i kommunerne sættes i stå eller udsættes på grund af stigende byggepriser. Priserne på bygge- og anlæg kan på nuværende tidspunkt være reelt langt højere, end tallene fra Danmarks Statistik viser.

Dansk Industri: Byggepriser stiger endnu mere end Danmarks Statistiks opgørelser

Kommunerne er nogle af dem, der bliver allerhårdest ramt af stigende bygge- og anlægspriser. Det forudsiger økonom fra Dansk Industri.
Det kan godt have lange udsigter, før kommunerne kan få bygget flere daginstitutioner, plejeboliger og skoler. Byggepriserne har ikke været højere i fem år.

Priser på anlæg falder lidt efter rekordhøje stigninger

Jern- beton- og asfaltomkostninger er steget med mellem 11-25 procent på blot ét år. I fjerde kvartal ser man dog et lille fald.
Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

Rusland giver kraftværker sved på panden

Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
Kommunerne må ikke gå i gang med at byggemodne i områder, hvor man ikke kan sælge en grund til den pris, det koster at byggemodne. Det forhindrer udvikling af yderområder, mener byrådsmedlem. Venstre vil undersøge problematikken.

Venstre vil undersøge muligheden for at udstykke grunde med tab

Regler om udbygning i yderkommuner kan stå i vejen for udvikling af tyndt befolkede områder, mener byrådsmedlem. Nu vil Venstre se på, om man kan løse problemet i yderområderne.
Der er meget stor forskel på, i hvilken grad kommunerne i hovedstadsområdet er villige til at lade private løse opgaverne.

DI: Kommuner i hovedstadsområdet går glip af mere end 200 mio. kr. årligt

Der er enorme forskelle på, i hvilket omfang kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med private virksomheder, når det handler om opgaver indenfor Vej og Park-området.

Prisstigninger udskyder kommunale millionprojekter

Store prisstigninger i byggebranchen er skyld i, at kommunale byggeprojekter står til at blive udskudt i Køge Kommune. Og den midtsjællandske kommune er langt fra alene om at være mærket af stigende priser på materialer.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) er meget opmærksom på ikke at gøre sig selv inhabil i sag om ulovlige krav til entreprenører om medfinansiering af infrastruktur i Aalborg.

Minister svarer på sag om ulovligheder i Aalborg

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad er blevet bedt om at forholde sig til muligt ulovligt pres fra kommunen på entreprenører i Aalborg. Men ministeren afholder sig fra at gå ind i den betændte sag om de såkaldte udbygningsaftaler.
Testcenter Høvsøre i Lemvig Kommune og som på fotoet her Testcenter Østerild i Thisted Kommune får glæde af den nye politiske aftale.

To kommuner får flere vindmølle-arbejdspladser

Især to kommuner kommer til at høste arbejdspladser som følge af et netop indgået politisk forlig. Og en tredje kommune kommer måske også i spil. Et bredt flertal vil styrke forskningen i avanceret vindteknologi.
Borgerne i en række kommuner har fået en markant stigning i affaldsgebyret som følge af de nye sorteringsregler.

Affaldsgebyrer stiger markant i hele landet

I en lang række kommuner vil borgernes affaldsgebyr stige voldsomt, selv om regeringen havde lovet minimale ekstraomkostninger.
Ifølge Miljøstyrelsen har det blandt andet været argumentet om problemer med at skaffe de todelte skraldespande og nødvendige skraldebiler, der har gjort, at mange kommuner har fået dispensation på tidsfristen for den nye affaldsordning.

Kun ni kommuner er klar med ny affaldssortering til tiden

Fra i dag 1. juli skulle alle kommuner sortere borgernes affald i ni dele, men kun ni er klar til opgaven. 'Det var en urealistisk deadline,' siger projektleder.
En ny trafikaftale for 161 milliarder kroner bliver fremlagt mandag formiddag i Finansministeriets gård. Et samlet Folketing står bag.

Borgmestre roser aftale om milliarder til veje og jernbaner

Alle Folketingets partier er med i aftale om 161 milliarder kroner til blandt andet udbygning af motorveje, jernbanenet og cykelstier frem mod 2035. Borgmestre står i kø for at rose aftalen.