Dalende passagertal i busser kan ikke løses i 2022
Det bliver et langt sejt træk at få passagertal i busserne op på niveau fra før coronaen. Kommuner kan på grund af det faldende antal samt stigende inflation se frem til ekstraregninger i både 2022, 2023 og måske helt ind i 2024.
Nu letter presset på byggesektoren
Siden februar 2022 er forventningerne til omsætningen, beskæftigelse og licitation i byggebranchen forsat én vej. Nemlig ned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Styrelse: Kommunerne kan spare millioner ved at udfase olie- og gasfyr
4.440 kommunale og regionale bygninger opvarmes med enten olie- eller gasfyr. Der er både penge og CO2-udledning at spare ved at udskifte fyrene med fjernvarme eller varmepumper, fremgår det af ny undersøgelse. Omstillingen indgår i de aktuelle økonomiforhandlinger.
Pensionsselskab vil investere i ti nye friplejehjem
Landets største pensionsselskab vil investere to milliarder kroner i ti friplejehjem, der skal tilbyde selskabets kunder. Det giver rigtig god mening, siger sundhedsprofessor.
Oveblik: Her er regeringens energi-opgaver til kommunerne
Regeringens nye udspil giver kommunerne en række pligter og muligheder med udbygning af energiforsyningen. Her er fakta om, hvad kommunerne skal i forhold til udbygning af fjernvarme, vindmøller på land og solcelleanlæg.
Ny borgmester i KL’s formandskab: Ballade om budgetter skal tilbage i Folketinget
Folketinget må på banen for at få løst balladen om fordelingen af de økonomiske rammer for kommunerne. Det mener overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), som er ny i KL's formandskab, og her udtaler sig om varme KL-sager.
Kommuner skal udbygge fjernvarme massivt her og nu
Regeringen vil have 400.000 huse væk fra gasfyr så hurtigt som muligt. Det kræver massiv udbygning af fjernvarmen.
Dansk Industri: Byggepriser stiger endnu mere end Danmarks Statistiks opgørelser
Kommunerne er nogle af dem, der bliver allerhårdest ramt af stigende bygge- og anlægspriser. Det forudsiger økonom fra Dansk Industri.
Priser på anlæg falder lidt efter rekordhøje stigninger
Jern- beton- og asfaltomkostninger er steget med mellem 11-25 procent på blot ét år. I fjerde kvartal ser man dog et lille fald.
Rusland giver kraftværker sved på panden
Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
Venstre vil undersøge muligheden for at udstykke grunde med tab
Regler om udbygning i yderkommuner kan stå i vejen for udvikling af tyndt befolkede områder, mener byrådsmedlem. Nu vil Venstre se på, om man kan løse problemet i yderområderne.
DI: Kommuner i hovedstadsområdet går glip af mere end 200 mio. kr. årligt
Der er enorme forskelle på, i hvilket omfang kommuner i hovedstadsområdet samarbejder med private virksomheder, når det handler om opgaver indenfor Vej og Park-området.