Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) går i hjemmekarantæne, efter at han har været i kontakt med en coronasmittet person. (Arkivfoto)

Fem S-ministre går i karantæne efter møde med coronasmittet

Tirsdag har fem ministre meddelt, at de må holde sig hjemme efter møde coronasmittet person. I det seneste døgn har coronavirus for alvor taget fat i ministre og folketingspolitikere.

Sjællendere har flest sygedage – vestjyder passer jobbet

De kommunale medarbejdere er mere syge, des længere øst på man kommer i Danmark. Se, hvilke kommuner der bryder med den regionale tendens her.
Til Søren Pape Poulsens (K) store begejstring trak statsminister Mette Frederiksen (S) pludselig en kanin op af hatten i de sene aftentimer under torsdagens åbningsdebat i Folketinget. Ud af det blå åbnede hun nemlig for, at man vil forhandle en sundhedsreform allerede i 2021.

Statsministeren: Lad os lave sundhedsreform næste år

Statsministeren ændrede sent i aftes overraskende planen for en sundhedsreform. Nu er det planen, at den skal vedtages i 2021. Det kan betyde store ændringer for kommuner og regioner.
Gratis helbredstjek til ansatte i kommunen og i private virksomheder giver godt afkast i Mariagerfjord Kommune.

Gratis helbredstjek i kommune har nedbragt sygefraværet op til 175 procent

Mariagerfjord Kommune tilbyder gratis helbredstjek til kommunale og private arbejdspladser i kommunen. Indsatsen har betydet lavere sygefravær og stærkere økonomisk bundlinje. I hjemmeplejen blev sygefraværet nedbragt markant på bare ét år.
Nu er der så meget styr på coronahåndteringen, at der skal gang den længe ventede debat om en sundhedsreform. Det mener formændene Stephanie Lose fra Danske Regioner og Jacob Bundsgaard fra KL.

KL og Danske Regioner vil løfte pleje af ældre og kronikere

KL og Danske Regioner sætter 12 pejlemærker i fælles udspil til fremtidens sundhedsvæsen. Vi ønsker at få diskuteret en sundhedsreform nu, siger KL-formand.
"Måske har den ekstra høje hygiejnestandard bremset andre smitsomme sygdomme som influenza, maveinfektioner og forkølelse," siger sundhedschef i Vejle Kommune, Diana Krogstrup, til TV SYD.

Sygefraværet er faldet i kommunerne

Kommunernes medarbejdere har haft færre sygedage i det seneste halve år. Kampen mod corona kan være årsagen. Det fremgår af en rundspørge til kommuner i Syd- og Sønderjylland.
KL og regeringen udlægger økonomiaftalen forskelligt. Social- og indenrigsministeren lover velfærdsløft, mens KL kun lover uændret velfærd.

Økonomiaftale sikrer kun uændret velfærd for den enkelte borger

Mens social- og indenrigsministeren taler om et generelt løft af servicen, så mener KL, at økonomiaftalen isoleret set giver uændret velfærd. Professor siger, at der ikke er tale om nogen gavebod.

Er coronakrisen enhver direktørs søde organisationsdrøm?

Det er drømmestof at se en hel organisation flyve i samme retning med hjerte og vilje som brændstof. I en dybt kompliceret situation har vi skabt fælles viden, styret mod et fælles mål drevet frem af gensidig respekt og løbende evaluering. Men vi kender stadig ikke scenariet for den post-corona ny-normal-situation, som utvivlsom vil byde på nye og stadig ukendte udfordringer. Det skriver Af Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune i dette blogindlæg.
Folketinget bliver de kommende 14 dage berørt af coronakrisen. (Arkivfoto)

Folketinget skruer ned for blusset på grund af coronakrisen

Folketinget kan fortsat lovgive, men blandt andet samråd aflyses de næste 14 dage, siger Folketingets formand.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ny rapport frikender KMF uden at undersøge fejl

En arbejdsgruppe med deltagelse fra regeringen, KL og Danske Regioner frikender den kommunale medfinansiering af sundhedssektoren uden at undersøge kritikpunkter. 18 kommuner har henvendt sig og bedt om forklaring på deres regning fra KMF.

KMF-kritiker: Rapporten er ubrugelig

Manden, der igangsatte kritikken af KMF, socialudvalgsformand Henning Sørensen fra Morsø, kalder ny rapport ubrugelig, fordi den ikke behandler uigennemskueligheden i systemet.

Så gode er kommunerne til at få syge tilbage i job

Sygemeldinger efter sygdom er en stor udgift for kommunerne. Alligevel er der stor forskel på andelen, som er i job efter tre måneder.