KMF-kritiker: Rapporten er ubrugelig

Manden, der igangsatte kritikken af KMF, socialudvalgsformand Henning Sørensen fra Morsø, kalder ny rapport ubrugelig, fordi den ikke behandler uigennemskueligheden i systemet.

Så gode er kommunerne til at få syge tilbage i job

Sygemeldinger efter sygdom er en stor udgift for kommunerne. Alligevel er der stor forskel på andelen, som er i job efter tre måneder.

Stor forskel på effekten af genoptræning: Se tallene her

Frederiksund, Hvidovre, Gentofte, Ikast-Brande og Bornholm er vidt forskellige kommuner - men de er alle blandt de bedste til at få syge tilbage på jobbet.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Kjeld Møller Pedersen: Send sundhedsaftalen i udvalg

Regeringen udskyder sundhedsaftale i op til fire år. Tiden bør bruges til at indsamle erfaringer, siger sundhedsprofessor Kjeld Møller Pedersen.
(Arkiv) STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde en sundhedsforsikring, der dækker i tilfælde af ledighed. A-kassen går nu i retten for at ændre afgørelsen.

A-kasse går i retten om forbud mod sundhedsforsikring

STAR har forbudt Akademikernes A-kasse at tilbyde medlemmer en sundhedsforsikring, der også kan hjælpe dem, hvis de mister jobbet.
Fra 2020 skal det være muligt for alle sosu-assistenter og sygeplejersker at gå fra deltid til fuldtid, hvis de ønsker det. Det oplyser Danske Regioner. Tiltaget skal blandt andet hjælpe med at skaffe de 1000 ekstra sygeplejersker, som S-regeringen har lovet. (Arkivfoto).

Sygeplejersker og sosu’er får ret til at gå på fuldtid

Knap halvdelen af sygeplejersker og sosu-assistenter er i dag ansat på deltid. Det skal ny rettighed for ufrivilligt deltidsansatte ændre.
Sundhedsplejersker forebygger unødvendige akutte henvendelser i sundhedsvæsenet fra forældre til 0-2 årige, viser ny benchmark. En unødvendig henvendelse fra forældre kan koste kommunen optil 25.000 kroner. (Arkivfoto).

God sundhedspleje reducerer antallet af akutte sygehusbesøg

Ny analyse giver kommunerne forslag til, hvordan de på sigt kan spare penge ved at styrke indsatsen for at undgå unødvendige henvendelser til hospitalerne fra småbørnsfamilier.

Så store forskelle er der i 0-2 åriges akutte hospitalsbesøg

Kommunerne skal betale op til 25.000 kroner, når 0-2-årige kommer på hospitalet. Alligevel er der store forskelle i antallet akutte henvendelser mellem de enkelte kommuner. Se tallene her,
Der er ti forhold, som afgør sandsynligheden for, at et 0-2 årigt barn ofte ender akut på sygehuset eller hos vagtlægen.

Her er de ti forhold, som afgør, om 0-2-årige ofte ender på hospitalet

Ti faktorer er afgørende for, hvor sandsynligt det er, at de yngste børn har mange akutte kontakter til sundhedsvæsenet.

Kommuner giver flere penge til specialområdet

Mange kommuner får flere borgere med særlige behov. Det kræver derfor flere midler til specialområderne, viser gennemgang af budgetforlig.

Vismænd: Ny analyse reducerer udgifterne til flere ældre

Ifølge en ny analyse fra Vismændene har de hidtidige analyser overvurderet stigende sundhedsudgifter som følge af flere ældre. Vismændene mener, at det demografiske træk skal revurderes.
Hvidovre Hospital er ved at blive moderniseret og udbygget med bl.a. fælles akutmodtagelse, nyt barselsafsnit, en ny børneafdeling samt hjerteafdeling. Den samlede projektsum er 1,7 mia. kr.

Flere hundrede senge kan stå tomme på nye supersygehuse

Udsigt til tomme sengepladser skyldes, at politikere overhører anbefalinger fra fagfolk, siger ekspert: ‘Man vælger den dårligste løsning for patienter og økonomien’.