Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) kalder kommunernes kontrakter med private bureauer for "bekymrende". Hun vil nu bede Ankestyrelsen om at undersøge, om kommunernes metoder er lovlige. (Arkivfoto)

Kommuner hyrer konsulenter til at spare på handicappede

Mindst 19 kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens støttetilbud til udsatte.

Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.
Der er ti forhold, som afgør sandsynligheden for, at et 0-2 årigt barn ofte ender akut på sygehuset eller hos vagtlægen.

Her er de ti forhold, som afgør, om 0-2-årige ofte ender på hospitalet

Ti faktorer er afgørende for, hvor sandsynligt det er, at de yngste børn har mange akutte kontakter til sundhedsvæsenet.
Hvis en elev har 15 procents ulovligt fravær i løbet af et kvartal, har kommunerne siden august haft mulighed for at trække dig i børnepenge. Det har kun to kommuner gjort. (Arkivfoto)

Kun to kommuner er begyndt at trække børnepenge for børns fravær

Næstved og Aarhus er de første kommuner til at trække forældre i børnepenge på grund af fravær i skolen.
Langt fra alle underretninger om børn og unge er akutte. Alligevel skal de behandles på samme vilkår og inden for 24 timer. Og derfor presser de mange underretninger flere af kommunerne. (Arkivfoto)

Bunken af underretninger vokser

Siden 2015 har kommunerne modtaget 11.000 flere underretninger. Udviklingen kan få konsekvenser for de børn, der har akut brug for hjælp.
Med sociale investeringer kan fx fonde hjælpe folk som Jacob George tilbage på arbejdsmarkedet. I Jacobs tilfælde som P-vagt. (Arkivfoto)

Jacob har været arbejdsløs i 11 år – nu vil investorer score kassen på ham

Med 'sociale investeringer' kan fonde og pensionsselskaber investere i mennesker på lige fod med vindmøller og brintbiler.

Personaletal kan ikke forklare børneskandalen

Frederiksberg er en af de kommuner i landet, som har flest socialrådgivere, når man tager højde for befolkning og socioøkonomi. Se her, hvor din egen kommune ligger.
Ankestyrelsen har undersøgt 228 sager i 12 kommuner.

Kun hvert andet barn høres i egne sager

Ifølge Ankestyrelsen gennemfører kommunerne kun halvdelen af lovbestemte børnesamtaler i sager om anbringelser og behandling.
På Frederiksberg Rådhus kulegraver man nu alle familiesager efter 'alvorlige fejl', siger borgmester Simon Aggesen. (Arkivfoto)

Frederiksberg fyrer direktør efter forvaltningssjusk

Frederiksberg Kommune fyrer direktør efter flere alvorlige fejl i sagsbehandling af børne- og ungesager.
Griber Odense Kommune ikke ind snart, vil flere boligområder i byen skulle rives ned eller sælges. Derfor har kommunen nu meldt ud, at de vil betale de kriminelle for at flytte fra Risingområdet i Odense. (Arkivfoto)

DF vil have møde med partier bag ghettopakke

Odense Kommune vil betale kriminelle for at flytte fra udsatte boligområder. DF kræver nu møde med partier.

Storbyer har langt større udgifter til hjemløse og narkomaner

De store byer og vestegnskommuner har markant større udgifter til hjemløse, narkomaner og alkoholikere end deres socioøkonomiske indeks i den kommunale udligning tilsiger. Se tallene for alle kommuner her.

Kommuner giver flere penge til specialområdet

Mange kommuner får flere borgere med særlige behov. Det kræver derfor flere midler til specialområderne, viser gennemgang af budgetforlig.