Her er kommunernes favoritter til frikommuneforsøg
Kommunerne har afgivet ønsker om, hvor de gerne vil køre frikommuneforsøg. Især skoleområdet er populært, viser det sig. Se her hvordan kommunernes ønsker fordeler sig.
Forundrede formænd: Mener regeringen seriøst, at der skal være færre sosu’er og lærere?
Regeringen afviser at give kommunerne inflations-hjælp, og det kan ifølge KL-formand føre til 'massive fyringsrunder'. Formanden for FOA og Skolelederforeningen mener, at manglende finansiering vil være en 'ødelæggende katastrofe' og medføre triste besparelser.
Ombudsmanden: Intet grundlag for advarsel til kommunalt ansat for beskyldning mod leder
En kvinde ansat i Faaborg-Midtfyn Kommune fik en advarsel efter at have beskyldt en leder for direkte at lyve. Medarbejderens mail til nogle kolleger og byrådsmedlemmer var i den givne situation ok, vurderer Folketingets Ombudsmand.
Skolebørn på Sjælland trives mindre end i resten af landet
Børn i vestjyske kommuner trives bedre i folkeskolen end skolebørn i vestsjællandske kommuner. Der kan være over 10 procentpoints forskel på trivslen i kommuner fra de to områder.
Lønkonkurrence i kommunerne breder sig nu til lærerne
Lærerne i Ringsted Kommune kan få løftet lønnen i 2023. Det sker for at fastholde og rekruttere lærere. Lønkonkurrencen på velfærdsområdet kan i sidste ende fører til lavere løn for akademikere og 3F'ere.
Under afsluttende forhandlinger: SF vil have alle skoler sat fri
Drop forsøgene med at sætte skoler i enkelte kommuner fri i forhold til lovgivningen. Nu er det tid til at frigøre alle folkeskoler i kommunerne, hvis de ønsker det, mener SF. Udmeldingen kommer under afsluttende forhandlinger om frikommuneforsøg.
Andelen af blandede skoler er faldet i syv af ti kommuner
72 af landets kommuner har haft et fald i antallet af skoler med en blandet sammensætning af forældrenes indkomster over de seneste ti år, viser nye tal.
I 78 kommuner hænger folkeskoler på regningen for specialundervisning
I 78 kommuner skal den enkelte skole selv betale noget af regningen, hver gang den sender en elev til specialundervisning. Regningen til den enkelte skole kan gøre, at elever ikke får de rette tilbud, lyder kritikken fra flere sider. Minister vil se nærmere på sagen.
Minister: Folkeskolerne skal sættes fri – skolelederne advarer
Fremover skal kravene til folkeskolen kunne stå på to stykker papir mener Pernille Rosenkrantz-Theil. Skolelederforeningen er skeptisk og advarer om, at folkeskolen skal bevare en fælles identitet og ikke blive til løsgående friskoler.
Stor forskel i andelen af psykisk syge i gang med uddannelse
Se din kommune: Nye tal viser store kommunale forskelle i andelen af unge med psykisk sygdom, som kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det gælder også, når man renser for rammevilkår.
36 kommuner bruger færre penge pr. elev efter folkeskolereform
Mere end hver tredje kommune har færre udgifter til folkeskolen pr. elev i 2021 sammenlignet med før folkeskolereformen i 2015. Det sker, selvom antallet af inklusionsbørn stiger i kommunerne.
Se kort: Flere børn kommer i specialtilbud
Selvom antallet af folkeskoleelever falder landet over, så stiger antallet af elever i specialtilbud eller -klasser samtidig. Det presser kommunernes økonomi på skoleområdet.