Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget. Undtaget er Koldings V-borgmester Jørn Pedersen (nr. 3 fra venstre), som ikke genopstiller.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Syddanmark?

Venstre risikerer at miste tre borgmesterposter i Region Syddanmark efter KV21. Og i nogle kommuner er konstitueringen meget uforudsigelig. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
Borgmestrene her får kamp til stregen, når det gælder om at beholde posten efter kommunalvalget.

KV21: Hvilke borgmesterposter er på vippen i Region Sjælland?

Der er spænding om udfaldet af kommunalvalget især i tre kommuner i Region Sjælland. Se kort over hvor der er borgmesterposter på vippen i regionen - og få baggrunden.
"Ejerboligerne i København har en pris, hvor mange ikke vil have råd til at købe en ejerbolig. Derfor er det enormt vigtigt, at vi har nogle boliger til dem også," siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) på et pressemøde her tirsdag om boligudspil.

Regeringen vil have 22.000 nye almene boliger i de store byer

Regeringen vil afsætte 10 milliarder kroner til en ny boligfond, der skal gå til at opføre 22.000 nye almene boliger, 4.000 nye studieboliger og 1.700 særligt billige boliger til personer på kanten af hjemløshed.

Idrætsfaciliteter følger ikke udviklingen i vækstkommuner

En række vækstkommuner har oplevet et fald i antallet af idrætsfaciliteter pr. indbygger i løbet af valgperioden. Se udviklingen i din kommune her.

Hovedstaden har fortsat klart færrest idrætsfaciliteter pr. indbygger

Mens enkelte vestjyske kommuner har op mod 100 idrætshaller pr. 100.000 indbygger, har Københavns Kommune blot 15,6. Generelt sakker de store byer langt efter yderkommunerne.
Udover vink havde statsministeren og regeringen en række lovforslag, som vil påvirke kommunerne. Se dem i dette overblik.

Se de lovændringer, som vil påvirke kommunerne

NB-Økonomi giver dig her et uddrag af lovkataloget for det kommende folketingsår med fokus på de planlagte lovforslag, som især påvirker kommunerne.
Det kommunale tilsyn kommer nu til at granske den rolle, som borgmester Pernille Beckmann (V) har spillet i sagen med fyret kommunaldirektør.

Tilsyn skal granske borgmester

Tre partier i Greve Kommune melder nu borgmesteren til det kommunale tilsyn for sin håndtering af sag med nu fyret og politianmeldt kommunaldirektør. Borgmesteren mener, at der ikke er noget at komme efter.
René Christensen fra DF (t.h.) har foreslået minimumsstandarder til ældre, som et resultat af Jacob Mark og SFs fokus på minimumsnormeringer på børneområdet. Men det kan ende med, at det bliver handicapområdet, der bliver den store taber i det kapløb.

Minimumsstandarder hos børn, skole og ældre kan skade handicapområdet

Flere politiske ønsker om minimumsstandarder kan skade et allerede hårdt presset handicapområde, hvis kommunerne får pålagt at bruge pengene et bestemt sted. Alligevel vil Dansk Handicap Forbund ikke gå ned ad den sti.
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) retter en usædvanlig kritik af KL-formanden Jacob Bundsgaard (A) for ikke at være skarp nok i kritikken af sine partifæller i regeringen, når ministre lover mere velfærd end der er dækning for i økonomiaftalen.

Borgmester i skarp kritik af KL-formand og økonomiaftale

Borgmester i Helsingør kommer med en usædvanlig skarp kritik af KL-formand Jacob Bundsgaard, som Benedikte Kiær ikke mener er skarp nok i sin kritik af regeringen. Hun spørger direkte, om det skyldes, at Bundsgaard er socialdemokrat? KL-formand afviser kritikken.
Fremtrædende folk på Fanø får debat om kommunesammenlægning med Esbjerg til at blusse op igen.

Tidligere kommunaldirektør ønsker at lægge kommuner sammen

Der er nu igen debat om at lægge kommunerne Fanø og Esbjerg sammen. Debatten er blusset op efter et brev fra en tidligere kommunaldirektør og andre fannikkere, der mener, at især et stigende antal ældre borgere på øen gør en kommunesammenlægning påtrængende.
Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (t.v.) skal holde taler ved gratis hyldestkoncerter for afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre.

Kritik af borgmester for skattebetalte koncerter midt i valgkamp

Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (K) vil midt i valgkamp bruge en halv million kroner på koncerter og blødt brød til 1.500 ældre. Det lugter af valgkamp, mener oppositionen i byrådet.
Nyttejob er ikke til megen nytte, mener borgmestrene Ole Bjørstorp (t.v.) og Jacob Bundsgaard.

Borgmestre vil have indvandrerkvinder i ægte job

Regeringen vil sende cirka 20.000 kontanthjælpsmodtagere i nyttejob. Det er en forfejlet strategi, advarer KL-formand og borgmester. Ledige indvandrerkvinder skal ud på rigtige arbejdspladser, mener borgmestrene.