KL's topforhandlere samledes foran Finansministeriet udstyret med egen printer. Måske et praktisk tegn på, at KL i år vil forhandle meget tæt om den såkaldte tekstdel, hvor regeringen forpligter sig til en fælles forståelse med kommunerne om, hvilket serviceniveau en aftale giver mulighed for.

KL genoptager økonomiforhandlinger efter opfordring fra regeringen

KL-formand siger nu åbent, at han ikke vil acceptere en gentagelse af et pressemøde i 2019. Her udlagde regeringen en økonomiaftale som et velfærdsløft, mens KL-formanden fastholdt, at aftalen sikrede uændret velfærd.
Jakob Bundsgaard og Martin Damm på vej ind til det første møde i den afsluttende forhandling om en kommuneaftale for 2022.

Intet tyder på en økonomiaftale i weekenden

KL-formanden er pessimistisk forud for dagens økonomiforhandlinger. Nye krav om serviceforbedringer ved Folketingets afslutningsdebat har ikke gjort forhandlingerne lettere.
Konflikten mellem regeringen og KL om ufinansierede velfærdsløfter blev allerede grundlagt efter kommuneaftalen i 2019. (Fotoet er fra forhandlingerne i 2019)

Kommentar: Økonomiforhandlinger er belastet af vælgerbedrag

Både KL og regeringen fører vælgerne bag lyset , når de præsenterer danskerne for planer, som ikke hænger sammen med virkeligheden. Derfor er årets økonomiforhandlinger sværere, end de har været i mange år, skriver chefredaktør Arne Ullum.
Finansminister Nicolai Wammen og formanden for Danske Regioner Stephanie Lose gik i aftes fra hinanden uden at aftale et nyt forhandlingsmøde. (Fotoet er fra et pressemøde i fjor)

Regionernes forhandlinger med regeringen er gået i hårdknude

I aftes gik forhandlere fra Danske Regioner og regeringen hver til sit uden nogen aftale om økonomien for regionerne i 2022. Forhandlingerne er gået i hårdknude, og der er ikke aftale om nye forhandlinger.
Socialdemokratiets politiske ordfører Jesper Petersen kritiserede under Folketingets afslutningsdebat kommunerne for at udvise for stor kreativitet for at finde besparelser på handicappede.

S-ordfører: Kommunernes kreative sparetiltag har ikke været kønt at se på

Dagen inden regeringen skal forhandle økonomiaftale med kommunerne, gav Socialdemokratiets politiske ordfører kommunerne hård kritik ved afslutningsdebat.

Syv kommuner i fokus med forslag om opdeling

NB-Økonomi har ud fra folketal analyseret, hvilke kommuner, som kan falde ind under indenrigsministerens forslag om opdeling af kommuner. Se navnene på alle kommuner her.
Det store spørgsmål er, om der er samme energi i et opgør mellem Ribe og Esbjerg, som der i et opgør mellem København og Esbjerg, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommentar: De store kommuner er ofte de mest effektive

Ministers udmelding om opsplitning af kommuner vender diskussionen på hovedet. Nu er kommunesammenlægninger et dødt emne, men spørgsmålet er, om opdelinger har folkelig støtte, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.
"Det er muligt at få bankerne til at rykke sig og tage et større samfundsansvar, hvis bare man holder fast," siger Gladsaxes borgmester Trine Græse (S).

Kommune får ret til at straffe bankforbindelse økonomisk

Ny aftale sætter nye standarder for kommuners bankforbindelser. Gladsaxe Kommune får nu ret til at nedsætte Danske Banks honorarer, hvis banken ikke lever op til sine forpligtelser.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Udspil skal sikre Socialdemokratiet stemmer fra DF og Venstre

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.

Her vil regeringen give statsgaranti på huslån

Regeringen vil give statsgaranti på en del af realkreditlånet i de postnumre, hvor kvadratmeterprisen er under 8.000 kroner. Se her, hvilke postnumre det drejer sig om.
Statsminister Mette Frederiksen (S) tog torsdag første skridt til en evaluering af kommunalreformen fra 2007.

Regeringen vil have blotlagt ‘huller’ i kommunalreformen

Regeringen vil have evalueret kommunalreformen fra 2007. Målet er at 'kortlægge hullerne i Danmarkskortet og undersøge udviklingen i den borgernære velfærd og det lokale demokrati'.
Regeringen præsenterede i dag torsdag sit nye uddannelsesudspil, som ifølge uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) er et forsøg på "aktivt at gå imod centraliseringen af uddannelsespladser".

Regeringen vil have 7.500 studiepladser til provinsen

Regeringen vil flytte en stribe uddannelser og oprette nye studiepladser udenfor de fire store universitetsbyer. Samtidig lægger regeringen op til at skære ti procent i optaget i de fire store byer.