Thomas Thors kan glæde sig over stor opbakning til at blive spidskandidat for Socialdemokratiet på Bornholm.

Nuværende borgmester vinder sikkert kandidatur

Nuværende borgmester på Bornholm, 71-årige Thomas Thors, vinder sikkert kampvalg om at blive Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget. Tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen får kun hver tredje stemme ved urafstemning.
KL spiller ud med stort sparekatalog på beskæftigelsesområdet i et forsøg på at få reduceret omfattende statslig styring.

Analyse: Derfor kommer KL med sparekatalog på beskæftigelse

KL's usædvanlige sparekatalog på beskæftigelsesområdet skal ses i sammenhæng med, at området har udviklet sig til det måske mest dysfunktionelle i den offentlige sektor, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne analyse.
SF, Venstre og Radikale vil nu have social- og ældreminister, Astrid Krag (S), til at tage stilling til rimeligheden i at bruge et kunstigt lavt budgettal til at illustrere en vækst i udgifterne på voksenhandicap-området.

Støttepartier kritiske overfor minister-beregninger

En række spørgsmål i Folketinget fra SF, Venstre og De Radikale viser, at flere ordførere er kritiske overfor, at Astrid Krag (S) har brugt et kunstigt lavt budgettal til at illustrere en udgiftsstigning i kommunerne på voksenhandicap-området.
Social- og ældreminister, Astrid Krag (S), er ikke enig i kritikken af, at hun har brugt et kunstigt lavt budgettal til at vise, at kommunerne har afsat flere penge til voksenhandicap-området.

Krag afviser kritik for brug af kunstigt lavt budgettal

Social- og ældreministeren svarer igen på gårsdagens kritik fra flere folketingspartier, og hun ser ikke et problem i, at man bruger et kunstigt lavt budgettal fra 2019 i stedet for regnskabstallet til at vise, at kommunerne planlagde et større forbrug på voksenhandicap-området i 2020 end i 2019.
Man kan med god grund overveje, om det er et løfte eller en trussel, når Herlevborgmester Thomas Gyldal Petersen (S) foreslår, at staten kan overtage det specialiserede socialområde.

Analyse: Derfor vil de store partier ikke have handicapområdet fra kommunerne

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil tage imod bemærkelsesværdigt tilbud fra Herlev-borgmester om, at staten kan overtage det specialiserede socialområde. Det har en meget enkel forklaring.
Social- og ældreminister, Astrid Krag (S), siger til Social- og Indenrigsudvalget, at kommunerne planlagde et løft af voksenhandicapområdet på en milliard kroner fra 2019 til 2020. Men regnskabet for 2019 viser, at kommunernes budget på voksenhandicapområdet i 2020 var 500 millioner kroner lavere end regnskabet i 2019.

Minister præsenterer handicapbesparelse som øget bevilling på én milliard

Social- og ældreminister, Astrid Krag (S), brugte forældede budgettal og fik på den måde en besparelse på handicapområdet til at fremstå som en ekstra bevilling på en mia. i et svar til Folketinget. "Meget misvisende," siger V-ordfører.
Den nyudnævnte indenrigsminister, Kaare Dybvad, lagde ikke skjul på sin forkærlighed for det kommunale selvstyre, da NB-Økonomi mødte ham til en snak i forbindelse med tiltrædelsen i det nye ministerie.

Minister lægger ny kurs for regeringens samarbejde med kommunerne

Der er nye toner for samarbejdet med kommunerne fra den nyudnævnte indenrigsminister Kaare Dybvad (S). Han fremhæver værdien af det kommunale selvstyre og anerkender, at kommunerne skal effektivisere for at øge serviceniveauet. Læs hele NB-Økonomis interview med ministeren her.
Nuværende borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp møder kritik Socialdemokratiets spidskandidat, Merete Amdisen.

Ishøjs borgmester melder sig ud af S og laver ny liste

Ishøj Kommunes borgmester gennem 20 år, Ole Bjørstorp, har forladt Socialdemokratiet for at stifte ny lokalliste sammen med flere af partiets andre byrådsmedlemmer. Udmelding skyldes primært 'personfnidder', forklarer Bjørstorp til NB-Kommune.
En større skandale er i gang i et byråd, hvor en eller anden har lækket personfølsomme oplysninger.

Læk om chefansættelse skaber splid i Randers

Lækket af navne på ansøgere til topjob i kommune har udløst en større skandale. Nu er politiet sat på sagen, og to Venstre-politikere er gået fra partiet på grund af sagen om læk.
Det er et relativt teknisk forslag fra skatteminister Morten Bødskov (S) der potentielt kan flytte et milliardbeløb mellem kommunerne.

Ny lov kan flytte milliardbeløb mellem kommuner helt uden debat

Hverken skatteministeren eller KL har gjort Folketinget opmærksom på, at et lovforslag kan flytte et milliardbeløb mellem kommunerne. Ingen har undersøgt det præcise beløb.
Dansk Industri frygter, at ny lov til mangedoble dækningsafgiften for nogle virksomheder.

Ny lov kan udløse kæmperegninger til enkelte virksomheder

En ny lov kan ifølge Dansk Industri mangedoble nogle virksomheders betaling til dækningsafgiften til kommunen. De kræver derfor en overgangsordning.
I Viborg Kommune er der kommet mange nye statslige arbejdspladser siden udflytningen i 2015, eksempelvis her i Nævnenes Hus. Men det blegner ved siden af Københavns Kommune, der siden det tiltænkte fald har haft en kraftig vækst.

Flere statslige arbejdspladser i København siden udflytning

Der er kommet flere statslige arbejdspladser i Københavns Kommune, siden man i 2015 skulle flytte 3.899 statslige arbejdspladser væk fra Hovedstaden. Se her, hvor mange statslige arbejdspladser der er kommet til i hver kommune.