Dagtilbud i Rebild og Helsingør bliver nu sat fri for statslig indblanding.

BUPL: Den kommunale styring er et større problem end den statslige

Kommunerne Rebild og Helsingør fritages næste år for at overholde statslig regulering og lovgivning i dagtilbud. Men den kommunale styring er ofte et større problem end den statslige, mener fagforeningen BUPL.
Varde skal have ny borgmester næste år, når Erik Buhl (V) stopper som borgmester.

Vardes borgmester Erik Buhl genopstiller ikke

Efter næste års kommunalvalg er det ikke længere Erik Buhl (V), der skal være borgmester i Varde Kommune. Han har nemlig valgt ikke at genopstille. Han er den tiende borgmester, som afleverer kæden efter KV21.
Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S), var tirsdag til åbning i folketinget. Samme dag kunne regeringens lovkatalog afsløre, at ministeren vil sende en redningskrans til de selvbudgetterende kommuner.

Minister sikrer fire kommuner mod stort milliontab

Regeringens lovkatalog afslører, at Astrid Krag (S) vil give Aarhus, Silkeborg, Rødovre og Solrød Kommune mulighed for at bruge det statsgaranterede udskrivningsgrundlag i 2020, selvom de valgte selvbudgettering.
Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, i samtale med næstformand Morten Messerschmidt under folketingets åbningsdebat i dag. Fra talerstolen foreslog formanden minimumsnormeringer på ældreplejen.

DF foreslår minimumsstandarder på ældreplejen under åbningsdebat

'Vil regeringen være med til at indføre minimumsstandarder på ældreområdet?,' spurgte DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, fra Folketingets talestol under åbningsdebatten.
Sophie Løhde (V) mener det er en del af den politiske aftale, at Martin Damm (th) skal have tildelt restsammen for skattelettelser sammen med tre andre kommuner.

V kræver at regeringen overholder udligningsaftale og giver flere støtte til skattelettelser

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er ifølge Venstre forpligtet til at give Kalundborg, Viborg, Guldborgsund og Faxe ekstra tilskud til at sænke skatten.
Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) får noget af en opgave, når kommunen nu skal lave et forsøg inden for ældrepleje. Det vurderer ekspert.

Innovation og udvikling bliver centralt for ledere i syv frikommuner

Projektchef i VIVE kalder frikommuneforsøget både "spændende, ambitiøst og nytænkende," men understreger, at det også stiller nye ledelsesmæssige krav.
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) glæder sig meget til at kappe daginstitutionernes bånd. Fotoet er fra indvielse af et LEGO-rum i efteråret 2019 i vuggestuen og børnehaven Nyrup.

‘Vi skal som kommune træde til side og give institutionerne plads’

Nu skal daginstitutionernes slippes løs. Sådan lyder det fra borgmesteren i Helsingør, Benedikte Kiær (K). Hun er 'kisteglad' for, at Helsingør Kommune er kommet med i regeringens nye frikommuneforsøg.

Her er regeringens lovkatalog for kommunerne

Her er en oversigt over regeringens planlagte lovforslag, der vedrører kommunerne. Forslagene skal behandles i det netop påbegyndte folketingsår.
"Jeg indrømmer, det er en lidt vild idé," siger Mette Frederiksen i sin åbningstale.

Syv kommuner får fuldstændig frihed på udvalgte velfærdsområder

'Regeringen vil give syv kommuner fuldstændig frihed på et udvalgt velfærdsområde,' siger statsministeren i sin åbningstale og fortsætter 'Jeg indrømmer, det er en lidt vild idé.' Se de syv kommuner her.
Venstres socialordfører Marie Bjerre foreslår på parties vegne, at handicappede skal have garanti mod, at kommunerne skærer i det antal hjælpetimer, som de en gang har fået bevilget. Men nu viser det sig, at det formentligt vil koste et milliardbeløb.

Venstre-garanti til handicappede vil koste et milliardbeløb

Venstres nye forslag om, at kommuner ikke må skære i servicen til handicappede, når først den er tildelt, vil ifølge socialchefforeningens formand koste et milliardbeløb.
Nu er der så meget styr på coronahåndteringen, at der skal gang den længe ventede debat om en sundhedsreform. Det mener formændene Stephanie Lose fra Danske Regioner og Jacob Bundsgaard fra KL.

KL og Danske Regioner vil løfte pleje af ældre og kronikere

KL og Danske Regioner sætter 12 pejlemærker i fælles udspil til fremtidens sundhedsvæsen. Vi ønsker at få diskuteret en sundhedsreform nu, siger KL-formand.
Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Vejle, Frank Sikær, sætter nu fordelingen af servicerammen mellem landets kommuner på den offentlige dagsorden, og er klar til at gøre det til et stort tema i valgkampen til KV21.

Krav om omfordeling af serviceramme bliver valgtema ved KV21 i Vejle

Et socialdemokratisk udspil i Danmarks femte største kommune kan udløse et større opgør om servicerammen mellem landets kommuner og udfordre en række borgmestre ved KV21.