Jacob Bjerregaard (S) trak sig som borgmester i Fredericia, kort før Ekstra Bladet kunne afdække sagen om købet af en byggegrund.

Politi efterforsker eksborgmesters køb af byggegrund

Politiet har vurderet, at der er kød nok på anmeldelse fra kommunen til at indlede en egentlig efterforskning.
Thorkild Gruelund, SocialKonservative i Hørsholm Kommune, vil spare kommunen for otte centerchefer i budget 2022. (Arkiv)

Nyt parti vil skrælle kommunalt lag af chefer væk

Valgkampen er skudt i gang i nordsjællandsk kommune: Byrådsmedlem foreslår at spare kommunale ledere bort i stedet for at spare på børn og ældre.
Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

Forslag: Brug 500 mio. kr. på at få blandt andre kommunalt ansatte ovenpå efter corona

Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
Statsminister Mette Frederiksen (S) lovede et markant opgør med detailstyringen af velfærdsinstitutionerne på dagens kommunale topmøde.

Mette Frederiksen: Politikerne ødelægger offentlig sektor med styring

Politikerne i både Folketinget og byrådene ødelægger den offentlige sektor med alt for meget detailregulering, siger statsministeren. Hun vil have opgør med reglerne.
Fredericia Kommunes tidligere borgmester, Jacob Bjerregaard (t.v.), var skyld i dårligt arbejdsmiljø og topstyring, mener tidligere ansatte. (Arkiv)

Tidligere chefer: Borgmester fik folk til at droppe jobbet

16 af de 20 chefer, som forlod Fredericia Kommune under daværende borgmester Jacob Bjerregaard, taler om dårligt arbejdsmiljø og topstyring. Bjerregaard afviser kritikken.

Ny bog med spændende analyser af offentlig styring

Finn Østrup, Jørgen Jørgensen og Jesper Zwisler har udgivet en bog med en spændende analyse af den offentlige styring og en harsk kritik af new public management.
Tølløse Skole i Holbæk Kommune. Tidligere var skolen under en fælles ledelse sammen med fem andre skoleafdelinger, men nu har skolen igen fået egen ledelse og egen skolebestyrelse som en del af kommunens nye skolestruktur.

Flere kommuner tilbageruller centralisering af skolerne

Efter mange år med lukning af de små skoler og sammenlægning af ledelse og administration, ruller flere kommuner nu skolernes centralisering tilbage.
Niklas Praefke, cheføkonom hos Lederne advarer mod, hvis kommunerne blot erstatter statslige regler ved frikommuneforsøg.

Kommunale chefer: Frikommuner giver bedre service

Tre ud af fire kommunale ledere lover borgerne bedre service, hvis Folketinget slækker på de mange lov- og proceskrav overfor kommunerne.
Nu er der sat foreløbig punktum i meget omtalt sag på Bornholm. Koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen er blevet fyret.

Direktør på Bornholm fyret

Efter længere tids ophedet debat har et politisk flertal fyret koncerndirektør i Bornholms Regionskommmune Claus Stensgaard Jensen. Det skyldes problemer med samarbejdet i direktionen, siger lokalpolitiker.
Danmark er sammen med New Zealand kåret til verdens mindst korrupte land i en global opgørelse foretaget af Transparency International.

Ny opgørelse: Danmark er verdens mindst korrupte land

For tredje år i træk kårer Transparency International i dag Danmark som det land i verden, hvor der er mindst korruption.
"Folk, der er ansat i det offentlige, har de samme rettigheder, som alle andre mennesker," siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen).

KL: Topembedsmand må gerne blande sig i politik

Der var intet forkert i, at fagchef Lars-Erik Skydsbjerg hjalp borgmester Henrik Frandsen med at få oprettet en ny hjemmeside. Der skelnes meget mellem, hvad man gør som privatperson og som ansat, fastslår KL.
Fem kommuner har deltaget i forsøg om flere billige boliger for blandt andet at mindske antallet af hjemløse. Der har været succes med både udslusningsboliger og deleboliger, som kommunerne anbefaler.

Værsågod, Christiansborg: Her er de konkrete forslag fra frikommuneforsøgene

38 kommuner har deltaget i frikommunenetværket, hvor i alt 79 forsøg har været afprøvet på forskellige velfærdsområder. Her er frikommunernes mest markante anbefalinger og erfaringer fra forsøgene.