Friplejehjemmet Munke Mose er gået konkurs. Odense Kommunes egne medarbejdere overtager opgaven med ældreplejen indtil videre. (Arkiv)

Konkurs sender kommunens folk på plejehjem

Odense Kommune har sendt 30 medarbejdere ind på det konkursramte friplejehjem Munke Mose i Odense, men det bliver kun en midlertidig ordning. FOA frygter, at flere friplejehjem kan følge efter i den kommende tid.
Kravet om milliardbesparelser på det offentlige brug af konsulenter var et centralt punkt i Socialdemokratiets og Mette Frederiksens valgkamp. Nu er det regeringen, som driver forbruget i vejret, skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar.

Kommentar: Tre groteske eksempler på at regeringen øger konsulentforbruget

Det er en parodi, at regeringen først kræver færre konsulenter i kommunerne, og derefter udløser massivt bureaukrati, som kommunerne ofte kun kan løse ved at hyre konsulenter. Det skriver chefredaktør Arne Ullum i denne kommentar med tre tankevækkende eksempler.
En nærhedsreform kan flytte mere selvstyre ud til lokalområderne. En ny rapport fra VIVE peger på, at det kan føre til bedre offentlig service.

VIVE: Øget lokal autonomi kan skabe bedre velfærd

Tillid til medarbejderne og lokalt selvstyre kan give bedre offentlig service. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, som er udarbejdet for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Rapporten indgår i arbejdet med en nærhedsreform.
Forsvarets Ejendomsstyrelse med hovedkontor i Hjørring står for vedligehold og drift af Forsvarets bygninger og anlæg. I december sidste år kom det frem, at der ifølge Rigsrevisionen var alvorlige problemer med styrelsens kontrolprocedurer. Nu er fem personer tiltalt for bestikkelse, bedrageri og mandatsvig i en sag, der begynder torsdag i Viborg. (Arkiv)

Anklage: Offentligt ansat fik huset renoveret for skattekroner

Ansat i styrelse blev ifølge anklage bestukket med husrenovering og regningen sendt videre til skatteborgerne. Anklagede nægter sig skyldige.
Redaktør af NB-Økonomi Arne Ullum er for sin afslørende journalistik nomineret til Anders Bording Journalistprisen.

NB-Økonomi er med i finalen om fornem hæderspris

Fra vores egen verden: NB-Økonomi og redaktør Arne Ullum er med i finalen om en fornem pris for bemærkelsesværdig journalistik. Tidligere i år afslørede han under forhandlinger om den vigtige reform af systemet for udligning, at regeringen fremlagde misvisende tal.
"Det er direkte utilfredsstillende og uacceptabelt, at vi ikke har adgang til de her informationer," siger Michael Mikkelsen, gruppeformand for DF i Syddjurs' byråd. 'Informationerne' er en analyse af topledelsen i kommunen.

Kommune gav 458.000 kr. for analyse afsluttet med mundtligt oplæg

Konsulenter har undersøgt samarbejdet mellem politikere og topledelsen i Syddjurs Kommune, men resultaterne står ikke skrevet nogen steder. 'Det er ikke den normale måde at arbejde på i den offentlige forvaltning,' siger forsker.
"Det er nemt at være bagklog, men når jeg ser tilbage, var der bare et enormt rod og høj fart hver dag." Det sagde Mads Gammelmark onsdag i Retten i Holstebro, da den nu tidligere kommunaldirektør blev idømt bl.a. to måneders ubetinget fængsel.

Kommunaldirektør: ‘Der har været meget rod i mange ting i mit liv’

Tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune Mads Gammelmark er idømt seks måneders fængsel, heraf to måneder ubetinget for misbrug af kommunens kreditkort. 'Der er ikke noget særligt system i det, det er bare sket,' siger Mads Gammelmark i retten.

Kommuner ville spare 2,3 milliarder hvis sygefraværet var som i Lemvig

Nye sygefraværstal for kommunalt ansatte viser store forskelle mellem kommunerne. Lemvig har landets laveste sygefravær med 3,9 procent, mens Faxe ligger højest med 6,3 procent.

Mød ’den politiske kvinde’: Et nyt ansigt på ledelsesgangen

’Den politiske kvinde’ har levet i skyggen af den økonomiske og den humanistiske mand. Vi nærmer os et opgør med enten-eller-tænkningen, som baner vejen for en mere kompleks og farverig ledelsespraksis, styret af den politiske kvinde.

Stewardship: Ledelse bør handle om anerkendelse og tillid, ikke belønning og straf

Når velfærdsinstitutioner styres med kontrol og regler, bunder det i historisk mistillid til medarbejderne. Den nye stewardship-teori støder stik modsat fra kaj: Tillid til, at ledere og medarbejdere vil det samme.

Samskabt styring rimer på stewardship

Stewardship teoriens fokus på tillid, inddragelse og fælleskabsorienterede værdier virker idealistisk på papiret. Men flere kommuner har vist vejen til, hvordan idealerne i stewardship kan gøres til virkelighed med samskabt styring.

Stewardship nyt pejlemærke for styring: Gladere, mere effektive medarbejdere og tilfredse borgere

Stewardship-tankegangen et fornuftigt, alternativ for offentlig styring og ledelse, hvis vi antager, at ansatte i top og bund deler ønsket om at gøre en forskel for borgerne og på vejen også gerne vil trives bedre og være mere effektive.