Statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde kunne fortælle, at regeringen i morgen præsenterer et udspil til en grøn skattereform.

Grøn skattereform med mere ensartet beskatning præsenteres onsdag

Onsdag vil regeringen præsentere sit udspil til en grøn skattereform med en mere ensartet beskatning af C02.

Sjællandske kommuner er hårdest ramt af prisstigninger på naturgas

De markante prisstigninger på naturgas rammer borgerne i især sjællandske kommuner, men kan også ramme kommunernes likviditet, mener borgmester.
Som bestyrelsesformand for Nordjyllandsværket har Per Clausen fra Enhedslisten bundet sig til, at værket hurtigst muligt stopper med at bruge russisk kul.

Rusland giver kraftværker sved på panden

Hvordan undgår man at bruge russisk kul eller naturgas? Det spørgsmål trænger sig på nu i Odense, Aalborg og formodentlig flere andre kommuner. I Aalborg siger den kendte politiker Per Clausen (Enh.): 'Vi kan ikke udelukke, at et stop for brugen af russisk kul på Nordjyllandsværket kan få indflydelse på varmeprisen.'
Hospitalerne skal tænke mere klimavenligt fremover, mener partier i både rød og blå blok. De vil derfor sætte krav om klimamål som for eksempel sænkelse af CO2 i de kommende sundhedsforhandlinger.

Støttepartier og Venstre vil indføre klimakrav i sundhedsvæsenet

Støttepartierne og Venstre støtter op om Lægeforeningens forslag om et klimareduktionsmål på 70 procent i sundhedsvæsenet.
Byrådsmedlem for Enhedslisten Laura Bryhl et begejstret for, at der nu er et politisk flertal i byrådet i Aarhus for at afhænde investeringer i fossile selskaber.

Stor kommune lukker ned for fossile investeringer

Byrådet i Aarhus vil afhænde alle aktier i selskaber, der har noget at gøre med olie, benzin eller kul. Enhedslisten kan ikke få armene ned.

Bilsalget viser akut behov for at styrke ladeinfrastruktur

Salget af el- og hybridbiler var i december 2021 for første gang nogensinde højere end salget af benzin- og dieselbiler. Det stiller markant højere krav til ladeinfrastrukturen.
Testcenter Høvsøre i Lemvig Kommune og som på fotoet her Testcenter Østerild i Thisted Kommune får glæde af den nye politiske aftale.

To kommuner får flere vindmølle-arbejdspladser

Især to kommuner kommer til at høste arbejdspladser som følge af et netop indgået politisk forlig. Og en tredje kommune kommer måske også i spil. Et bredt flertal vil styrke forskningen i avanceret vindteknologi.
"Problemet med prisregulering er, at myndighederne ikke kender den rigtige pris. Så enten gætter de for højt, og så kommer kunderne til at betale for meget for opladning, eller også gætter de for lavt, og så bremses investeringerne i ladeinfrastruktur," siger branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader.

Nu kan kommuner medfinansiere ladestandere til elbiler

Ny politisk aftale gør det muligt for en kommune at anvende skattekroner på at installere og udbyde driften af el-ladestandere. Tidligere i år vurderede Ankestyrelsen ellers, at en kommune ikke har hjemmel i kommunalfuldmagten til medfinansieringen. Men nu har regeringen og en række partier gjort det muligt.
Borgerne i en række kommuner har fået en markant stigning i affaldsgebyret som følge af de nye sorteringsregler.

Affaldsgebyrer stiger markant i hele landet

I en lang række kommuner vil borgernes affaldsgebyr stige voldsomt, selv om regeringen havde lovet minimale ekstraomkostninger.
Danskerne skal til at sortere mere affald, men mange af landets 98 kommuner er ikke klar til at gennemføre affaldsplan, som Folketinget aftalte sidste år. (Arkivfoto)

KL og affaldsforening: Affaldsplan bliver dyrere end lovet

Mange kommuner når ikke at blive klar til 1. juli med at gennemføre affaldsplan, Folketinget lavede sidste år.
"Det er en gammeldags måde at se det på, hvis man tror, at grønne biler ikke kan køre på vejene, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Venstre satser på flere grønne biler i infrastrukturudspil

Venstre vil afsætte 110 milliarder kroner til motorveje og en grøn omstilling af den tunge trafik.
Forbrændingsanlægget under det ikoniske 'Energitårn' ved Roskilde står til at lukke. Det ryster borgmester og formand for affaldsselskabet ARGO, Niels Hörup.

‘Jeg fik et chok i går’

KL anbefaler lukning af 10 forbrændingsanlæg inden 2030. Kommunalpolitikere møder anbefalingen med overraskelse og protester. KL-formanden mener, at kommunerne skal have ca. 1,5 milliarder kroner i kompensation, så forbrugerne ikke får højere priser.