Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
Den 59-årige kommunaldirektør i Solrød Kommune Henrik Winther Nielsen blev mandag aften fritaget for tjeneste og indstillet til afskedigelse af Økonomiudvalget.

Endnu en kommunaldirektør bliver fyret

Fyringssæsonen for kommunaldirektører er nu. Denne gang har et enstemmigt økonomiudvalg i Solrød Kommune indstillet kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen til afskedigelse.
KL-formand Jacob Bundsgaard efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg efter udmelding fra statsministeren.

KL efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg

Der mangler klare rammer for de bebudede frikommuneforsøg. Og beskæftigelsesområdet bør komme på menuen. Sådan lyder det fra KL-formanden i kølvandet på udmelding fra statsministeren.
Det kan virke som om, statsminister Mette Frederiksen (S) har skåret til i sit ønske om at give kommunerne mere frihed til at afbureaukratisere.

Statsministeren til kommunerne: I bliver kun sat fri på ét velfærdsområde

Statsminister Mette Frederiksen vil kun slippe kommunerne fri på ét velfærdsområde. I hendes nytårstale kunne man ellers få indtryk af, at der blev åbnet op for frikommuneforsøg på flere velfærdsområder i hver kommune.
Ifølge senior partner Gregers Paulsen, der er chef for Offentlig Revision i BDO, vil revisionsselskabet i nogle tilfælde i samråd med en kommune beslutte at stoppe som revisor, for at sikre at BDO kan levere flere konsulentydelser uden at overtræde nye regler.

BDO: Vi kan i samråd med kommuner vælge ikke at byde på revisionsopgaver

BDO lover, at selskabet ikke generelt vil droppe eksisterende kunder, som det skete i Randers. Nye regler kan dog betyde, at man i samråd med en kommune undlader at byde på et udbud.
Willy Feddersen står til at blive gået som kommunaldirektør i Middelfart Kommune. Han kom dertil i 2019.

Kommunaldirektør indstillet til fyring

Økonomiudvalget i Middelfart har indstillet kommunaldirektør Willy Feddersen til fyring. Vi har 'behov for en anden profil i spidsen for organisationen for at kunne løfte den fremadrettede opgave,' lyder det fra borgmesteren.
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) er meget opmærksom på ikke at gøre sig selv inhabil i sag om ulovlige krav til entreprenører om medfinansiering af infrastruktur i Aalborg.

Minister svarer på sag om ulovligheder i Aalborg

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad er blevet bedt om at forholde sig til muligt ulovligt pres fra kommunen på entreprenører i Aalborg. Men ministeren afholder sig fra at gå ind i den betændte sag om de såkaldte udbygningsaftaler.
Kommunaldirektøren Frank E. Andersen fra Slagelse Kommune er blevet fyret torsdag. Nu udtaler han sig til NB-Medier om forløbet.

Nu udtaler fyret kommunaldirektør i Slagelse sig

Fyret kommunaldirektør Frank E. Andersen i Slagelse Kommune har ikke haft uddybende samtaler med den nye borgmester Knud Vincents (V) om sin fyring. Det fortæller han nu til NB-Medier.
Der ligger noget af en opgave for de nyvalgte borgmestre i Købehavns Kommune. Samtlige syv forvaltninger ligger i bilagskaos, da der ikke har været styr på de mest basale bogførings- og fradragsregler.

Bilagsrod i Københavns Kommune i samtlige forvaltninger

Der er bilagskaos i Københavns Kommune. Det fremgår af en ny revisionsrapport fra Deloitte.
Venstres indenrigsordfører Anni Matthiesen tvinger nu Socialdemokratiet til at undsige partiets tidligere afvisning af at udvide frikommuneforsøget til alle 98 kommuner,

Venstre tester regeringens vilje til frikommuneforsøg i Folketinget

Venstre udfordrer regeringen ved at genfremsætte beslutningsforslag om udvidelse af frikommuneforsøg, som Socialdemokratiet skød ned så sent som i maj.
Upassende adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård er blevet vist vintervejen i Nyborg Kommune.

Upassende opførsel: Direktør fyret

Dårlig adfærd gør, at vicekommunaldirektør Søren Møllegård i Nyborg er blevet fyret af et enigt byråd. Skidt opførsel under en julefrokost forrige uge kan være årsagen.

Fiasko: Sværere at få seniorpension, da administration flyttede til ATP

De blå partier flyttede administration af seniorpension væk fra kommunerne for at sikre højere tildelingsprocent. Nu viser tallene, at det blev markant sværere at få seniorpension, efter ATP overtog administrationen.