En reception ved 3F-kongres i 2019 blev betalt af Aalborg Kommune, uden at borgmesterens forvaltning har nedskrevet dokumentation for de mere end 220.000 kr., receptionen kostede kommunen. (Fotoet er fra 3F's igangværende kongres nu i Aalborg)

Borgmesters forvaltning brugte 220.000 kr. på reception for 3F – uden dokumentation

Mod kommunens egne retningslinjer støttede borgmesterens forvaltning i Aalborg Kommune en reception på 3F-kongres i 2019. Borgmesteren selv siger, at han ikke var involveret i planlægningen eller kendte til økonomien ved arrangementet.
Christine Brochdorf, der er kommunaldirektør i Egedal Kommune, har arbejdet med at afbureaukratisere i et par år. De er næsten i mål nu.

Egedal Kommune er snart i mål med afbureaukratisering

I Egedal Kommune har man sat sig ned og fået et overblik over regler, kommunen selv har opfundet. Dem er man gået i gang med at reducere eller fjerne én efter én. Det arbejde er kommunen snart i mål med.
Borgerne i Egedal Kommune vil møde et lukket og slukket rådhus hver fredag fra oktober og frem til i hvert fald juleferien, hvor sparetiltaget skal evalueres.

Kommune lukker om fredagen og sender ansatte på tvungen hjemmearbejde

I Egedal Kommune har man valgt at spare ved blandt andet at lukke for rådhuset hver fredag startende 7. oktober. Medarbejderne skal arbejde hjemmefra. Men netop det tiltag mødes med bekymring fra HK, der forventer, at flere kommuner følger trop.
Anders Fogh Rasmussen blev skatteminister i 1987, men blev tvunget fra posten i 1992, fordi han havde givet Folketingets Finansudvalg misvisende oplysninger, som skjulte at ministeriet ikke havde gennemført en række lovede besparelser.

Fogh måtte gå efter kreativ bogføring

Folketinget har tidligere væltet en minister, som i strid med regnskabsreglerne skjulte manglende besparelser for Folketingets Finansudvalg.

Kommune betalte falske fakturaer

Ved at hacke en medarbejders kommunale mailkonto er det lykkedes hackere at svindle sig til et for dem anseeligt beløb ved at sende falske fakturaer til økonomiafdelingen. Sagen er politianmeldt.
Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) ser det som en af sine opgaver som minister at advare Folketinget mod at indføre nye regler for at styre kommunerne. Her er han fanget i forbindelse med udnævnelsen til minister.

Minister: Frikommuneforsøg skal styre reguleringsiveren på Slotsholmen

Den nye indenrigsminister mener, at frikommuneforsøgene forpligter ham til at se kritisk på nye krav om minimumsnormeringer og central styring af kommunerne. Vi skal holde godt øje med 'reguleringsiveren', fastslår han.
Et snævert flertal i byrådet i Lejre Kommune har besluttet at fyre kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

Ballade om fyring af kommunaldirektør

Kommunaldirektøren i Lejre Marie Vynne er blevet fyret af et snævert borgerligt flertal i byrådet. Som noget usædvanligt i en personalesag har oppositionen i byrådet valgt at afgive en officiel mindretalsudtalelse.
Claus Thykjær blev fyret som kommunaldirektør i Greve Kommune i sommeren 2021.

Fyret kommunaldirektør får nyt chefjob

Den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune Claus Thykjær er blevet ansat som chefkonsulent hos rekrutteringsvirksomheden Muusmann.
Kommunaldirektørerne her er blevet fyret - eller står til fyring - i løbet af første kvartal af 2022. Øverst fra venstre ses Johannes Nilsson, Bornholm, Henrik Winther Nielsen, Solrød, Willy Feddersen, Middelfart og Frank E. Andersen, Slagelse.

Fyringssæson for kommunaldirektører: ‘Ny profil søges’

Den snart fyrede kommunaldirektør på Bornholm er langt fra den eneste kommunaldirektør, som er blevet vist vintervejen. På landsplan er han den fjerde kommunaldirektør, som afskediges i år.
Den 59-årige kommunaldirektør i Solrød Kommune Henrik Winther Nielsen blev mandag aften fritaget for tjeneste og indstillet til afskedigelse af Økonomiudvalget.

Endnu en kommunaldirektør bliver fyret

Fyringssæsonen for kommunaldirektører er nu. Denne gang har et enstemmigt økonomiudvalg i Solrød Kommune indstillet kommunaldirektør Henrik Winther Nielsen til afskedigelse.
KL-formand Jacob Bundsgaard efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg efter udmelding fra statsministeren.

KL efterlyser klare rammer for frikommuneforsøg

Der mangler klare rammer for de bebudede frikommuneforsøg. Og beskæftigelsesområdet bør komme på menuen. Sådan lyder det fra KL-formanden i kølvandet på udmelding fra statsministeren.
Det kan virke som om, statsminister Mette Frederiksen (S) har skåret til i sit ønske om at give kommunerne mere frihed til at afbureaukratisere.

Statsministeren til kommunerne: I bliver kun sat fri på ét velfærdsområde

Statsminister Mette Frederiksen vil kun slippe kommunerne fri på ét velfærdsområde. I hendes nytårstale kunne man ellers få indtryk af, at der blev åbnet op for frikommuneforsøg på flere velfærdsområder i hver kommune.