En ud af fem kommuner har oplevet stigende turisme i 2020

19 kommuner haft et stigende antal overnatninger i år på trods af coronakrisen og det efterfølgende fald i udenlandske turister. Det samlede billede viser dog et fald i turismen på 28 procent. Se tal for alle kommuner her.
Tomme huse og lavere vækst plager mange landkommuner.

Landkommuner plages af lavere vækst

Der er en lavere vækst på landet end i de større byer. Og det er i landområderne, at der bliver nedlagt flest skoler, og der står flere huse tomme. Det fremgår af ny redegørelse, som får minister til at reagere.
Der er markant forskel på, hvor meget kommunerne investerer i blandt andet byggeri af plejecentre, skoler og vejarbejde.

Stor forskel på kommuners investeringer i byggeri

Rødovre Kommuner ligger helt i top, mens Brønderslev ligger helt i bund, når det gælder investeringer i byggeri og anlæg. Det viser ny opgørelse fra DI Dansk Byggeri. Se, hvor meget din kommune har investeret i forhold til andre.

Nye erhvervsklynger når ud i landet – på nær Region Sjælland

Der er udpeget 14 nye erhvervsklynger - men ingen i Region Sjælland. Direktør mener, at chance forspildes. Se kort over klyngerne.
Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden for landets kommuner blev offentliggjort i går. En gennemgang af analysen viser, at den ikke siger meget om rammevilkårene for virksomheder generelt, men er i stedet specifikt fokuseret på byggebranchen.

Analyse: Opgørelse over kommuners erhvervsvenlighed er skræddersyet til byggebranchen

En gennemgang af ny rapport fra Dansk Byggeri over kommunernes erhvervsvenlighed viser, at parametrene er udvalgt, så de beskriver rammevilkårene for byggebranchen, og ikke vilkårene på tværs af erhvervslivet.