Kommunale regnskaber afslører kæmpe forskelle i prisen for undervisning

Udgifterne til undervisning per 6-16-årige varierer fra 65.000 kroner i Nyborg til 108.000 kroner på Langeland. Se tal for alle kommuner her.

Sådan har udgifter til undervisning udviklet sig i alle kommuner

Mens Fredensborg Kommune i 2019 hævede udgifterne til undervisning med 15,8 procent, blev de sænket med 5,3 procent i Jammerbugt.

Sådan rammes kommunernes likviditet af manglende forældrebetaling

I sidste uge ville Astrid Krag ikke svare på, hvad det betød for kommunernes likviditet at pause forældrebetalingen. NB-Økonomi kan i dag offentliggøre tallene.

Unge uden arbejde og uddannelse samles i yderkommunerne

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at særligt yderkommunerne har store andele af unge, som hverken er i arbejde eller uddannelse.

Kommuner med flest udsatte unge får endnu flere

Nye tal for udsatte unge viser, at 34 kommuner er på vej mod endnu større sociale problemer i fremtiden.

Se serviceniveauet på de centrale områder for alle landets kommuner her

På baggrund af de nyligt offentliggjorte budgetter for 2020 giver NB-Økonomi her et overblik over kommunernes udgifter til forskellige serviceposter.
(Arkiv)

Styring af børneområdet: Mens vi venter på skandalen …

Børneområdet er efterhånden blevet et sted, hvor alle blot venter på, at næste skandale indfinder sig, skriver Peter Aagaard, ph.d. og lektor på Roskilde Universitet. Han giver her et bud på, hvad ledelsen i kommunerne kan gøre.
(Arkiv)

Norske minimumsnormeringer virker: Flere børn pr. ansat

Et halvt år efter minimumsnormeringer blev indført i Norge, lever næsten alle dagtilbud op til kravene. De gør det dog ikke hele dagen, og pædagogandelen er stadig for lav, viser ny statistik.
Med musikprojektet ’Strøm til Børn’ bliver eleverne undervist og guidet i at bruge iPads og apps som instrument.

Esbjerg sætter strøm til børn

Kunst og kultur kan bygge bro, derfor støtter kulturministeren nu et boligområde i Esbjerg med ekstra midler til musikprojektet 'Strøm til børn'.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Per Nikolaj Bukh: Pulje til normeringer er håbløs eller komisk

Det er umuligt at sige, om kommunerne næste år vil bruge tilskuddet på pædagoger m.m. Og det er lige så umuligt at sige, om kommunerne reelt får flere penge af staten. Det siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Uklar aftale om ekstra penge til dagtilbud

Kommunerne vil få 500 millioner kroner udbetalt som tilskud uden ansøgning til at løfte normeringerne i dagtilbud. Hvis ikke pengene bruges til formålet, skal de betales tilbage - eller skal de?

Ikke sammenlagte kommuner vinder stort på lille detalje i udligningsreform

Regeringen har ikke ændret geografifejl i kriterie for nomadebørn, men tværtimod øget effekten af fejlen. Det koster mange provinskommuner tocifret millionbeløb.