Det bliver nu nemmere at få et CPR-nummer for ukrainske flygtninge. Så snart de har fået et arbejde og søgt om opholdstilladelse, kan de få et administrativt personnummer via SKAT. Der kan dog også være nogle ugers ventetid.

Ukrainske flygtninge: Kommuners bankkontobøvl kan nu delvist løses

Ukrainske flygtninge kan nu få et CPR-nummer, så snart de får et arbejde og søger om opholdstilladelse. Hidtil har de måtte vente i flere uger på at få et personnummer og dermed en bankkonto, så de kunne få udbetalt deres løn.

Stor forskel på udviklingen i uddannelsesniveauet mellem kommunerne

Udviklingen i uddannelsesniveauet i Danmark viser en stor skævvridning mellem kommunerne, hvor især yderkommunerne sakker bagud. Det gælder både for mellemlange og lange videregående uddannelser.

Andelen af unge uden arbejde eller uddannelse faldt i 2020

For første gang siden 2008 er andelen af unge mellem 16-24 år, som hverken er i uddannelse eller arbejde, under 10 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
I udsatte boligområder rykker børn og unge markant mere på blandt andet uddannelse, end tilfældet er uden for disse områder, viser ny undersøgelse fra VIVE.

Unge fra udsatte boligområder uddanner sig som aldrig før

Det har positiv betydning for børn og unges udvikling og uddannelse, når kommuner og boligorganisationer går sammen om at løfte et boligområde og dets beboere. Her kan børn og unge rykke markant mere på blandt andet uddannelse. Især unge med ikkevestlig baggrund uddanner sig i stort omfang.
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har onsdag meldt ud, at ukrainske flygtninge kan tage et arbejde allerede, når de ansøger om opholdstilladelse. Den nye regel gælder fra fredag.

Ukrainske flygtninge kan nu arbejde, fra de søger om ophold

Nu kan ukrainske flygtninge komme i arbejde, så snart de søger om opholdstilladelse efter særloven. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Stigende andel på førtids- eller seniorpension rammer 19 kommuner hårdt

19 kommuner - her i blandt mange yderkommuner - bliver særlig hårdt ramt af den stigende andel borgere på førtidspension eller seniorpension. Det viser nye tal. Se hvordan udviklingen er i din kommune.

Se kort: Stort fald i ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp

I alle kommuner faldt andelen af kontanthjælpsmodtagere med ikke-vestlig baggrund mellem 2015 og 2021. På landsplan var faldet 67 procent. Kvinderne er godt med i en lang række kommuner.
(Arkiv) Tidligere DF'er, nu løsgænger Bent Bøgsted sikrer med i alt seks løsgængere et flertal for millionbesparelser i jobcentrene til finansiering af tidlig pension.

Løsgængere fra DF sikrer flertal for besparelser i jobcentre

Seks løsgængere i Folketinget vil sikre et flertal for, at der næste år skal spares 750 millioner kroner på jobcentrene som en del af finansieringen af den såkaldte Arne-pension. Aftalen kan komme til at betyde, at flere nyledige overgår til a-kasserne.
Martin Damm (V) til KLs topmøde, hvor NB-Medier havde fået arrangeret, at borgmestrene kunne få taget billeder til Scanpix. Han mener, at kommuner skal prøve at slå sosu-stillinger op, hvor ansøgeren selv kan vælge, om de vil på deltid eller fuldtid.

KL: Slå sosu-stillinger op, hvor folk selv kan vælge deltid eller fuldtid

Flere sosu-stillinger skal slås op på en måde, så ansøgerne selv kan vælge, om de vil arbejde deltid eller på fuldtid. Det mener Martin Damm, der er formand for KL.
Hovedparten af borgmestre svarer i NB-Kommunes rundspørge, at de oplever et voksende spænd mellem den velfærd, som kommunerne kan levere inden for servicerammen, og borgernes forventninger. Blandt andet på skoleområdet opstår der nemt et 'forventningsgab'.

Borgmestre: Stigende gab mellem borgernes forventninger og kommunens formåen

Størsteparten af borgmestrene oplever, at der er et voksende gab mellem den velfærd, som kommunerne kan levere og borgernes forventninger, viser rundspørge. To borgmester fortæller om frustrationerne ved at være fanget i et 'forventningsgab'.

Så mange flygtninge kommer der til hver kommune med ny fordeling

Efter minister har lagt op til, at de ukrainske flygtninge fremover skal fordeles efter kommunernes folketal, kan de store kommuner forberede sig på at modtage flere tusinde flygtninge. Se her, hvad det betyder for hver kommune.

Stor forskel i andelen af psykisk syge i gang med uddannelse

Se din kommune: Nye tal viser store kommunale forskelle i andelen af unge med psykisk sygdom, som kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Det gælder også, når man renser for rammevilkår.