Retten til tidlig pension risikerer at medføre større arbejdsløshed blandt de ældre, skriver Nikolas Praefke. På billedet ses Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen, der hilser på Arne efter hendes tale under Socialdemokratiets kongres i Aalborg Kongres og Kulturcenter sidste år.

Ret til tidlig pension risikerer at føre til større arbejdsløshed blandt ældre

Synspunkt: Der er risiko for betydelig merledighed i de årgange, som grænser op til den nye aldersgrænse for ret til tidlig pension. Flere års positiv udvikling i retning af at fastholde de ældre på arbejdsmarkedet risikerer dermed at blive sat over styr, skriver Nikolas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation.

Trods stort fald: Større juli-ledighed i alle kommuner end tidligere år

Der er store forskelle på kommunernes stigning i ledighed, når man sammenligner juli i år med sidste år. Fra fem procent i én kommune til over 70 procent i en anden. Se din kommune her.
(Arkiv) Venstres beskæftigelsesordfører afviser KL's krav om, at kommunerne fortsat skal håndtere seniorpension. Han har tillid til at ATP kan håndtere opgaven, så alle ansøgere får en ensartet behandling.

Ordfører afviser at lade bevilling af seniorpension fortsætte i kommunerne

Seniorpension skal fortsat skal bevilges i kommunerne, mener KL, der vil have ændret loven om, at ATP overtager myndigheden efter nytår. Forligspartierne bag aftalen afviser, at der kommer ændringer.
Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

Kommunerne suspenderede anlægsloftet og nu mangler byggeriet medarbejdere

Store dele af erhvervslivet har skruet ned for nye ansættelser og oplever faldende omsætning, men i byggeriet er det anderledes. Her er der er mangel på arbejdskraft. Beskæftigelsesystemet må mere i sving, mener SMVdanmark
Kritik fra Statsrevisorerne får nu en række ministerier til at skærpe kravene for kommunernes refusioner.

Ministerier vil straffe kommuner for fejl i refusionssager

Nye regler betyder, at kommuner mister refusioner fra staten, hvis de har lavet bogføringsfejl, eller der mangler detaljeret dokumentation.

Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.

Coronaledighed kan flytte 650 millioner kroner mellem kommunerne

Mange kommuner bliver voldsomt overkompenseret, mens andre taber millionbeløb, når tilskuddet til stigende ledighedsudgifter skal fordeles i 2021.

På godt fire måneder har flere fået seniorpension end på hele fire år med den gamle ordning

Analyse: Nu stiger antallet af borgere, som får bevilget seniorpension. Men det er ikke alle, der er lige glade for successen, vurderer NB-Beskæftigelses redaktør, Helle Schøler Kjær.

Bemærk: Så mange får lønkompensation i dit område

Hovedstaden og Midtjylland er de to regioner, hvor den største andel af lønmodtagere er sendt hjem med lønkompensation. Tallene siger noget om, hvor ledigheden kan stige voldsomt.
Sophie Løhde (V) mener, at der onsdag er kommet nyt belæg for, at regeringen ikke respekterer embedsværkets neutralitet. (Arkivfoto)

Venstre rejser spørgsmål til omlægningen af beskæftigelsestilskuddet

Venstre lægger nu op til, at man bruger den ekstra milliard, man længe har krævet tilført til udligningssystemet, til at undgå velfærdsbesparelser på baggrund af coronakrisen og omlægningen af beskæftigelsestilskuddet.
Folketingets partier er efter forhandlinger natten til fredag blevet enige om en aftale om en yderligere genåbning af Danmark. (Arkivfoto)

OVERBLIK: Flere tusinde kan vende tilbage i job

Frisører, tatovører og fysioterapeuter får lov at arbejde igen. Det ventes, at 13.500 vil genoptage arbejdet - se hvilke erhverv, det drejer sig om, her.
I alt 46.111 personer har meldt sig ledige, siden coronakrisen blussede op 9. marts. (Arkivfoto)

Arbejdsløshedskøen skrumper langsomt under coronakrisen

Ledigheden i Danmark faldt torsdag med 169 personer. Nu er i alt 46.111 blevet ledige under coronakrisen.