Ny prognose ændrer markant forventede antal af ældre i mange kommuner

Mens det forventede antal af 80+ årige i 2030 i langt de fleste kommuner er steget i forhold til sidste år, er fremskrivningen faldet i andre kommuner. Få overblikket her.

Nye tal fra Danmarks Statistik: 60 procent flere +80 årige i 2030

Se her, hvor stor en stigning hver kommune vil opleve i antallet af +80-årige fra i dag frem til 2030 ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.
Transport- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Plejeboliggaranti gælder ikke under epidemien

Kommuner må gerne se bort fra tomånedersfristen under epidemien. Det bekræfter transport- og boligminister Kaare Dybvad Bek i svar til Folketinget.
Alle Folketingets partier undtaget Venstre er med i en aftale, som afsætter 165 millioner kroner til coronahjælp til demente og svækkede ældre, der har været isoleret fra familie under coronundbruddet. (Arkivfoto)

Aftale til 165 millioner sikrer at plejehjemsbeboere kan få besøg

Besøgspavilloner, udestuer og lignende kan gøre det muligt for svækkede ældre at få besøg af pårørende.

Her kommer flere folkepensionister

For første gang falder antallet af folkepensionister. Men udviklingen er meget ulige fordelt. Se her, hvilke kommuner, der får flere pensionister.
Illustration fra Kulturministeriets kampagne om sort signal til tv-seere, som får deres tv-signal via en antenne.

De digitalt svage risikerer at miste deres tv-signal

31. marts kan op til 150.000 danskere risikere at miste tv-signalet, hvis de ser tv via antenne på et fjernsyn fra før 2012. Det går ud over især ældre og svage, og derfor arbejder regeringen på en udskydelse.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): Loven skal følges, ikke ændres. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

STAR-krav udløser it-regning på en kvart mia. kr.

En praksisændring fra STARs side udløser en regning på op mod 250 mio kr. hos Udbetaling Danmark, men praksisændringen har kun betydning for 1.000 pensionisters pension.
“Vi kræver nationale standarder, som gør, at plejen er ens uanset, hvor vi bor." sige direktør for Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Ældre Sagen kræver nationale standarder for normeringer på landets plejecentre

Ny undersøgelse viser, at der er store forskelle på normeringerne på landets plejecentre. Det får Ældre Sagen til at kræve fælles nationale standarder.
(Arkiv)

Nyt ældrekriterie baseres på middellevetid

Med udligningsreformen hjælper regeringen blandt andre København med ny beregning af ældres sundhedstilstand.
Minister kritiserer kommuner for at have droppet klippekortordning på plejecentre, fordi kommunerne ifølge ministeren har fået penge i økonomiaftale til at videreføre ordningen. Nu viser det sig, at staten selv har inddraget en del af pengene hos 13 af de 17 kommuner, som ministeren kritiserer.

Misvisende svar fra minister i sag om klippekort

Minister brugte milliardløft i økonomiaftale som argument for kritik af 17 kommuner - nu viser det sig, at de 13 af kommunerne slet ikke har fået alle pengene.
To borgmestre og en sundheds- og ældreordfører mener, at sundheds- og ældre minister Magnus Heunicke ganske enkelt ikke forstår, hvor kommunernes og statens økonomi spiller sammen.

Kritik af minister: Han forstår ikke den kommunale økonomi

Det vækker vrede og forundring, at minister påstår, at 17 kommuner, som har nedlagt klippekortordning til ældre, har fået pengene til at fortsætte ordningen.
(Arkivfoto)

Movia bøjer sig for kritik af skrotning af pensionistkort

Kritik får nu Movia, Metroselskabet og DSB til at komme med nyt forslag til rabatter for pensionister. En anden model er dog ikke præsenteret endnu.