Hjørrings borgmester Arne Boelt truer med at trække sig, hvis regeringens udspil til en udligningsreform bliver til virkelighed. (Arkivfoto)

S-borgmester truer med afgang efter udligningsskuffelse

Hjørring-borgmester siger til Avisen Danmark, at han stopper, hvis regeringens udligningsreform går igennem.
Regeringens udspil til udligningsreformen er blevet kritiseret for at tilgodese socialdemokratiske kommuner (Arkivfoto)

Nyt tilskud skal sende 400 millioner til udsatte hovedstadskommuner

Regeringen har fremlagt flere detaljer for udspillet til den komplicerede og kritiserede udligningsreform.
Mere end 11.000 primært udlændinge har været fejlagtigt registeret i det danske folkeregister og dermed optrådt som en slags spøgelsesborgere. (Arkivfoto)

Kommuner har fundet over 11.000 spøgelsesborgere

Mere end 11.000 primært udlændinge har uretmæssigt haft gratis sygesikring, fået grøn check og udløst trecifrede milliontilskud til kommunerne.
Alt tyder på, at regeringen kun kan indgå forlig om den kommunale udligning uden om Venstre, hvis De Radikale accepterer det. Læs her hvorfor.

Analyse: Derfor bliver De Radikale afgørende for udligningsreform

Alt tegner til, at De Radikale bliver afgørende for, om udligningsreform bliver med Venstre eller rød blok.
Dataproces har i sine udregninger regnet på, hvor meget kommunerne vinder eller taber på regeringens udligningsudspil, når borgere sendes i sociale tilskud uden for kommunegrænsen. (Arkivfoto)

Reform straffer brug af sociale tilbud i andre kommuner

Forslag til udligningsreform vil give kommuner et stærkt økonomisk incitament til at fravælge specialiserede socialtilbud i andre kommuner.
Topografisk scanning af landområde og arkæomagnetisk opmåling til undersøgelse af skjulte fortidslevn under overfladen.

Droner skal afsløre skjult kulturarv

Et nyt forskningsprojekt 'Arkæodrone' sætter avancerede måleinstrumenter på droner for at kortlægge svært tilgængelig arkæologisk kulturarv fra luften.

Regeringen giver indvandrertunge kommuner 900 mio. kr. mere, end eksperter anbefaler

Ekstra penge til indvandrertunge kommuner kommer fra kommuner med færre indvandrere end gennemsnittet. Se tallene for alle kommuner her.
(Arkivfoto)

Fakta: Kommuner med få indvandrere må give penge til kommuner med mange

Se tallene for, hvor meget de enkelte kommuner vinder eller taber på, at regeringen vil give indvandrerkommuner markant flere penge, end eksperterne anbefaler.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og Astrid Krag (S) på vej til sættemøde i forbindelse med regeringens forslag til ny udligningsreform.

Udligning: Skattestigninger i taberkommuner kan æde hele gevinsten for vinderne

Ministeriet bekræfter, at det først ved forhandlinger om udligningsreform bliver afklaret, om kommunerne kollektiv bliver modregnet i bloktilskuddet for skattestigninger i de kommuner, som taber på reformen. I værste fald er det 1,4 milliarder kroner.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Udligning: Hjørring kræver højere fattigdomskriterium

Udligningssystemet 'har spillet fallit i forhold til at sikre yderkommunerne retfærdig udligning', skriver Hjørring Kommune i notat til regeringen. Kommunen peger på, at kriteriet for lav indkomst er sat så lavt, at førtidspensionister ikke indgår.
Omkring otte ud af ti sosu'er i ældreplejen er nu på deltid. Ændres der ikke på det, så kan der blive en voldsom mangel på arbejdskraft i ældrecentre og i hjemmeplejen.

Chefer og ansatte enige: Nu SKAL tusindvis af ansatte i kommunerne op i tid

Både arbejdsgivere og fagbevægelse vil have flere i kommunerne til at gå op i arbejdstid. Der skal udvikles handleplaner i 10-15 nøglekommuner. 'Vi skal væk fra, at normen er deltid,' siger FOA-formand, Mona Striib.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Hovedstaden har haft de kraftigste udsving i antal tvangsauktioner

Antallet af tvangsauktioner ligger stadig over før-kriseniveauet i alle regioner, men Region Hovedstaden har haft de kraftigste udsving - og ligger i dag lavest af alle regioner.