Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S), kan risikere at få store bekymringer, når regningen på ledighedsområdet skal gøres op i kølvandet på coronakrisen. Den kan nemlig stige til over en milliard kroner alene på ledighedsområdet i Københavns Kommune.

Stigende ledighed kan give alvorlige smæk til kommunekasserne

Selvom kommunerne kun har haft stigende ledighedsudgifter under coronakrisen på 400 millioner, kan dette tal eksplodere, hvis ledigheden holder et højt niveau. Forstå her hvorfor.

Sådan har ledigheden udviklet sig i hver kommune under coronakrisen

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik afslører store forskelle på, hvordan ledigheden på tværs af kommunerne er steget under coronakrisen. Se tallene for alle kommuner her.

Ny analyse: Større udsving end ventet på udligning i 2021

Ny analyse fra Dataproces viser, hvor meget kommunerne rent faktisk taber eller vinder i udligning i 2021 sammenlignet med 2020.

Coronaledighed kan flytte 650 millioner kroner mellem kommunerne

Mange kommuner bliver voldsomt overkompenseret, mens andre taber millionbeløb, når tilskuddet til stigende ledighedsudgifter skal fordeles i 2021.
EU-Kommisisonen har onsdag og torsdag i denne uge præsenteret sit udspil til, hvordan genopretningen efter coronakrisen kan se ud. Men det er op til EU-landene - med godkendelse fra EU-Parlamentet - at nå frem til en endelig aftale.

Kun et land får mindre end Danmark fra EU’s coronafond

Ifølge et udspil, der skal forhandles, står Grækenland til at få mest per borger - Danmark seks gange mindre.

Ny prognose ændrer markant forventede antal af ældre i mange kommuner

Mens det forventede antal af 80+ årige i 2030 i langt de fleste kommuner er steget i forhold til sidste år, er fremskrivningen faldet i andre kommuner. Få overblikket her.

Nye tal fra Danmarks Statistik: 60 procent flere +80 årige i 2030

Se her, hvor stor en stigning hver kommune vil opleve i antallet af +80-årige fra i dag frem til 2030 ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.
Blandt andet personer med handicap risikerer at få dårligere service, når den nye udligningsreform træder i kraft. Kommunerne får nemlig et stort økonomisk incitament til at tage borgere hjem til tilbud i egen kommune, selvom det ikke nødvendigvis er det bedste tilbud.

Derfor gør ny udligning det dyrere at anbringe borgere udenfor kommunen

Nye tal viser, at udligningsreformen gør det væsentligt dyrere at anbringe borgere på tilbud udenfor kommunegrænsen. Få forklaringen her.

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

De hjælpepakker, som har set dagens lys i coronakrisen, står til at udløbe 8. juli. Og de bør som planlagt slutte den dato. Det anbefaler en økonomisk ekspertgruppe.
Næstformand for KL og borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) ser til, mens formand for KL og borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) taler med pressen på vej til de indledende forhandlinger om kommunernes økonomiaftale.

Analyse: Regeringen vil finansiere løft af serviceramme med effektiviseringer

Økonomiforhandlingerne er inde i en afgørende fase. Regeringen vil have kommunerne til at finansiere serviceløft med effektiviseringer.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/BT/Ritzau Scanpix

Udligningsreform vil ramme anbragte

Det bliver dyrere for kommunerne at have borgere anbragt i andre kommuner, advarer Landsforeningen Autisme og en selvstændig konsulent. Men handicaporganisationerne bliver ikke hørt om udligningsreformen.
Finansminister Nicolai Wammen (S) har indledt kommuneforhandlingerne - men uden at sætte tal på råderummet.

Dyb usikkerhed om råderummet

Forhandlingerne om kommunernes økonomi er i gang, men denne gang uden det klassiske styringsværktøj: tal for det økonomiske råderum.