Regeringen har igen haft rod i sine svar til de politiske partier. Beskrivelsen af en række kriterier, som har givet blandt andet Køge Kommune stor ekstrabeløb er gengivetforskelligt i en række forskellige svar.

Nyt rod i materiale til politikere: Beskrivelse af hovedstadspulje ændret i det skjulte

Regeringen har ændret i oplysninger om omstridt hovedstadspulje uden at oplyse partierne om det. Ændringen har ifølge regeringen ikke ændret på tilskud til kommunerne, men har gjort det sværere for offentligheden at gennemskue den pulje, som har sikret den største kommune i ministers valgkreds 72 millioner.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Endnu ingen virus i dansk økonomi

Konjunkturbarometret for februar viser stigende tillid til fremtiden i erhvervslivet. Det går faktisk markant frem med eksportordrerne især i virksomheder, som fremstiller investeringsgoder - og ikke-varige forbrugsgoder.
Albertslund Kommune bruger flest penge pr. indbygger på biblioteker i kulturbudgettet for 2020 i forhold til landets øvrige kommuner.

Sådan er kulturkronerne fordelt i kommunerne

De lokale prioriteringer på kulturområdet ses tydeligt i statistikken over, hvor mange kroner hver enkelt kommune har afsat til kultur i budgettet for 2020. Se tallene her.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hans Toft vil have udligningsreform til folkeafstemning

Venstre bør love at få udligningsreformen sendt til folkeafstemning, hvis ikke den får et bredt flertal bag sig. Det mener Gentoftes borgmester. K's gruppeformand 'står helt på Hans Tofts side'.
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) er folketingskandidat i Køge-kredsen, men hun afviser, at det har haft nogen betydning i forhold til, at Køge får den største del af en ny hovedstadspulje. (Arkivfoto)

Krags valgkreds får den største del af ny udligningspulje

Køge er topscorer blandt ni 'udsatte' kommuner, der i regeringens udligningsudspil står til at få del i pulje. Andre hovedstadsborgmestre og en professor undrer sig.
Statsminister Mette Frederiksen (S) taler med pressen efter statsministerens spørgetime på Christiansborg tirsdag.

Engell om angrebsmail: Venstre forsøger at malke beklagelse

Venstre skal passe på, at det ikke kammer over, siger kommentator Hans Engell om udfald mod Socialdemokratiet.
Lerchenborg Gods har tidligere huset en H.C. Andersen mindestue. Bygningen er opført i 1742 af Grev Chr. Lerche.

Kalundborg får ikke sit H.C. Andersen Center

Kulturministeriet har trukket en bevilling tilbage til et H.C. Andersen Art Center, der ellers kom på finansloven i 2019. Lerchenborg Gods skulle have huset centret.
Statsminister Mette Frederiksen (S) til møde i Folketingssalen.

Statsministeren beklager mail, men Venstre udebliver fra forhandlinger

Statsministeren lagde sig fladt ned i Folketingets spørgetime. Hun beklagede og undsagde meget klart en gruppe i regeringen og Socialdemokratiet, som planlagde at lække oplysninger fra forhandlinger for at skade Venstre. Jacob Ellemann kræver undskyldning, og at spindoktorer bliver smidt ud forhandlingslokalet.
Beskæftigelsestilskuddet har stor betydning for, hvilke kommuner der vinder og taber på regeringens forslag til udligningsreform.

Sådan påvirker beskæftigelsestilskuddet effekt af udligningsreform

Særligt de store bykommuner står til at tabe på udligningsreformen, når man tager højde for, at skævheden i beskæftigelsestilskuddet skal neutraliseres.
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Kommunerne regner med finansieringstilskuddet

To ud af tre borgmestre siger, at de regner med finansieringskuddet i deres budgetoverslag for 2021, i hvert fald delvist - det viser NB-Økonomis rundspørge blandt landets borgmestre. Regeringen vil ikke tage tilskuddet med i udligningsreformen.
Finansminister Nicolai Wammen (S), statsminister Mette Frederiksen (S) og stabschef Martin Rossen ved regeringsseminar på Marienborg i Kongens Lyngby i 2019. Finansministeren har i en mail til Folketingets partier beklaget den interne mail om angreb på Venstre med ordene: "Jeg vil gerne over for jer understrege, at det ikke er en acceptabel tilgang til vores måde at forhandle med hinanden på". (Arkivfoto)

Engell ser S-mail som udtryk for en magtfuldkommen regering

Regeringen risikerer med angrebsmail at bære ved til bålet om et magtkoncentreret parti, vurderer Hans Engell.
Kommunalbestyrelsesmedlem Christoffer Buster Reinhardt fra De Konservative i Rudersdal Kommune ærgrer sig over, at hans parti har fået afslag på aktindsigt i tal om udspillet til en udligningsreform. (Arkivfoto)

Konservative i Rudersdal får nej til aktindsigt i udligningstal

Social- og Indenrigsministeriet har afvist at udlevere tal om regeringens udspil til udligningsreform.