Ellen Trane Nørby (V), som her er på besøg i en spejderlejr, mener regeringen og den støtteparier er igang med at "med at pløje sit ideologiske korstog henover hele det private initiativ på børneområdet".

V-ordfører: Ideologisk korstog mod privat børnepasning

Venstre ser aftalen om mindstenormeringer som 'et ideologisk korstog' mod privat børnepasning, og partiets ordfører stiller nye spørgsmål til ministeren.
Indenrigs- og boligminister er nu under pres fra SF, Venstre og De Radikale i sagen om en ændring i udligningssystemet, som giver kommunerne økonomisk incitament til at placere borgere på institutioner indenfor kommunegrænsen.

Tre partier presser minister i sag om udligning

Tre partier presser nu minister i sag om en ændring i den kommunale udligning, som gør det dyrere for kommunerne at vælge institutioner uden for kommunegrænsen.
Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

Forslag: Brug 500 mio. kr. på at få blandt andre kommunalt ansatte ovenpå efter corona

Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan med bekymret mine se mod kommunalvalget i november. Her risikerer Venstre at miste flere borgmesterposter.

Analyse: Fire grunde til, at V står foran svært KV21

Problemerne hober sig op for Venstre op til KV21. Meget tyder på, at partiet mister mellem tre og seks borgmesterposter. Læs om Venstres udfordringer og muligheder i kommuner på vippen - og hvorfor Ellemann-Jensen har arvet de fleste problemer.
Man kan med god grund overveje, om det er et løfte eller en trussel, når Herlevborgmester Thomas Gyldal Petersen (S) foreslår, at staten kan overtage det specialiserede socialområde.

Analyse: Derfor vil de store partier ikke have handicapområdet fra kommunerne

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet vil tage imod bemærkelsesværdigt tilbud fra Herlev-borgmester om, at staten kan overtage det specialiserede socialområde. Det har en meget enkel forklaring.
Venstre giver sit forslag om frikommuneforsøg tyngde ved at forslagsstillerne udover partiets kommunalordfører Anni Matthiesen (V) også tæller politisk ordfører Sophie Løhde (V), finansordfører Troels Lund Poulsen (V), Hans Andersen (V), Marlene Ambo-Rasmussen (V) og Stén Knuth (V)

Venstre fremsætter vidtgående frikommuneforslag

Venstre vil give alle kommunerne adgang til at blive fritaget fra stort set alle regler på et eller flere områder som led i det mest vidtgående frikommuneforsøg i nyere tid.
Dansk Folkeparti er ifølge kommunalordfører Jens Henrik Thulesen Dahl afvisende overfor Venstres vidtgående forslag til at udvide frikommuneforsøg, fordi det kan skade kvaliteten af den service, som borgerne får.

Venstre kan ikke samle blå blok om frikommuner

Mens De Radikale ser frem til skærpet debat om frikommuner, så er Dansk Folkeparti afvisende overfor Venstres forslag.
Den radikale kommunalordfører Kathrine Olldag er utilfreds med social-og indenrigsministerens ambitionsniveau for afbureaukratisering i kommunerne på baggrund af de seneste frikommuneforsøg.

Radikale: Frikommuneforsøg skal ikke bare være flotte ord i Socialdemokratiets valgprogram

Venstre og Radikale presser på for hurtigere implementering af forslag fra frikommuneforsøg. Regeringen vil først vurdere de mange forslag og eventuelt komme med lovforslag til efteråret.
Venstres Sophie Løhde er nu så træt af at vente på en aftalte efterregulering af den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet,at hun har bragt sagen op via Folketingets Finansudvalg.

Venstre skærper tonen om KMF

Venstre lægger nu pres på regeringen via Finansudvalget for at sikre en efterregulering af kommunernes medfinansiering af sundhedsvæsenet, KMF.
Lars Løkke Rasmussen og Carl Holst har været tætte politiske allierede og venner, siden de mødtes i Venstres Ungdom for cirka 40 år siden. Ifølge Carl Holst er Løkkes nye politiske projekt båret af bitterhed og personlige ambitioner. Holst tror derfor ikke på, at Løkkes projekt er langtidsholdbart.

Løkkes tro væbner gennem 40 år: Løkkes projekt er båret af skuffelse og personlige ambitioner

ANALYSE: Carl Holst har i 40 år været Lars Løkkes nære ven og politisk allierede. Han giver i denne analyse to vigtige grunde til, at Lars Løkkes projekt ikke vil lykkes.
Borgmester John Engelhardt, Glostrup Kommune (V) genopstiller ikke ved det kommende kommunalvalg. (Arkiv)

Borgmester stopper efter 11 år på posten

Borgmester i Glostrup Kommune John Engelhardt (V) genopstiller ikke ved KV21. Efter 25 år i lokalpolitik skal det nu være familien, der skal fylde mest.
Venstres socialordfører Marie Bjerre trådte ind i et minefelt, da hun torsdag i Jyllands-Posten undsagde partiets tidligere politik på handicapområdet og udstedte en garanti til den enkelte handicappede mod forringelser af tildelt hjælp.

Venstre dropper handicapgaranti

Venstre ordfører erkender, at hun "udtalte sig for firkantet", da hun i Jyllands-Posten tirsdag gav handicappede garanti mod et få ændret i deres hjælp fra kommunen.