Venstre

  Venstre

  Pengene i Venstres økonomiske 2030-plan skal gå til blandt andet at give skattelettelser for 8,7 milliarder kroner, 4,5 milliarder til psykiatri og sundhed og 5,5 milliarder kroner til klima.

  Venstre vil spare syv milliarder kroner i kommunerne

  Venstres økonomiske 2030-plan anviser kommunale besparelser for syv milliarder kroner. De 5,5 milliarder kroner er de samme besparelser, som Socialdemokratiet vil gennemføre.
  Venstres partitop var samlet, da partiet mandag præsenterede deres udspil til en ny beskæftigelsesindsats. En gennemgang af udspillet viser, at økonomien hviler på et særdeles usikkert grundlag.

  V-udspil hviler på usikkert økonomisk grundlag

  Venstre præsenterede i går, mandag, deres udspil til en "ny og mere fri beskæftigelsesindsats". Det vil ifølge Venstre frigøre tre milliarder kroner, men der er endnu ikke nogen konkret plan for, hvordan pengene skal findes.

  Yderkommuner får næppe del i Venstres boligtilskud

  Det kan blive svært for både yder- og vestegnskommuner at få andel i det tilskud, som Venstre ønsker at give kommuner, som bygger flere ejerboliger. Det viser NB-Økonomis opgørelse.
  Venstre var dukket talstærkt op, da de forleden skulle præsentere partiets nye boligudspil. Bagved mikrofonerne var således Maria Ladegaard (formand for Venstres ungdom), Heidi Bank (boligordfører), Jakob Ellemann-Jensen (formand for V), Sophie Løhde (politisk ordfører) og Troels Lund Poulsen (finansordfører) klar til at præsentere partiets nye boligpolitik.

  Venstre vil have flere ejerboliger i og omkring storbyerne

  Venstre ønsker, at der skal bygges langt flere ejerboliger i de store kommuner, end der bliver i dag. Det fremgår af et nyt boligudspil, som blev præsenteret mandag.
  Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) kan glæde sig over, at hans kommune igen i 2023 får en gevinst på næsten 100 mio. kr. ved at KMF fastholdes i sin nuværende form. Flere af hans partikollegaer kan også glæde sig over store gevinster.

  26 S-kommuner vinder over en halv milliard på KMF-smøleri

  Det er især socialdemokratiske borgmestre, som kan glæde sig over regeringens langsommelige håndtering af de skæve KMF-betalinger, mens de konservative kommuner er de store tabere.
  I stedet for at tale om penge til yderkommuner, så vil Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen hellere tale om at give dem flere muligheder.

  Venstres formand: Debatten om yderområder fattiggøres af fokus på penge

  Der er ingen grund til at sætte fokus på penge og udligning, når diskussionen falder på yderområderne. 'Det fattiggør debatten,' siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen. I stedet vil han hellere tale om at give yderkommunerne mere frihed, slår han fast over for NB-Kommune.
  Dansk Handicap Forbunds landsformand Susanne Olsen mener, at kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske.

  Dansk Handicap Forbund: Budgetterne på socialområdet er urealistiske

  Kommunernes budgetter på det specialiserede socialområde er urealistiske, mener Dansk Handicap Forbund, efter en række kommuner har sprængt deres budgetter på området.
  Ifølge Venstres politiske ordfører Sophie Løhde skulle fastfrysningen af kommunernes betaling på 23,6 milliarder i KMF være løst inden for et år efter udligningsreformen i maj 2020. Hun retter derfor hård kritik mod regeringen for, at fastfrysningen nu fortsætter i 2023.

  Løhde: Under al kritik at KMF fastfryses et år mere

  Venstre mener, det var en del af udligningsreformen, at fastfrysningen af den årlige betaling på 23,6 mia. kr. i KMF skulle reformereres.
  Kommunerne må ikke gå i gang med at byggemodne i områder, hvor man ikke kan sælge en grund til den pris, det koster at byggemodne. Det forhindrer udvikling af yderområder, mener byrådsmedlem. Venstre vil undersøge problematikken.

  Venstre vil undersøge muligheden for at udstykke grunde med tab

  Regler om udbygning i yderkommuner kan stå i vejen for udvikling af tyndt befolkede områder, mener byrådsmedlem. Nu vil Venstre se på, om man kan løse problemet i yderområderne.
  Cecilia Lonning-Skovgaard står ret alene som borgmester på Københavns Rådhus. Hun har dog før klaret sig gennem uvejr.

  Portræt: Begavet borgmester udløser ballade med sin stil

  En flittig og begavet værdikriger. En karakter, som deler vandene. Sådan lyder skudsmål for Venstre-borgmesteren Cecilia Lonning-Skovgaard, der har gjort sig selv grundig upopulær blandt sine embedsfolk i Københavns Kommune.
  På et hængende hår blev Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard genvalgt til borgmester i København. Nu er hun i strid modvind internt.

  Kritik: Borgmester snigløber egne embedsfolk

  Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har hyret eksterne advokater for at gå egne embedsmænd i bedene i Københavns Kommune. Flere eksperter vurderer, at hun er gået over stregen.
  Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance har tirsdag morgen fremlagt et udspil til mere udenlandsk arbejdskraft, da de ikke vil stemme for regeringens forslag.

  Stædighed i Folketinget: Ingen udsigt til mere arbejdskraft

  Borgerlige partier vil ikke lægge stemmer til regeringens aftale om udenlandsk arbejdskraft, i stedet har de tirsdag morgen fremlagt deres eget udspil. Socialdemokratiet vil ikke stemme for de borgerliges forslag.