Venstre har droppet et løfte fra 2019 til kommunerne om, at den økonomiske effekt af en sundhedsreform skulle analyseres af det særlige Finansieringsudvalg, som har til opgave at komme med forslag til justeringer af den kommunale udligning. Fotoet er fra Venstres pressemøde i går, søndag.

Sundhedsreform: Venstre dropper løfte om udlignings-tjek

Venstres sundhedsudspil skaber usikkerhed om den økonomisk effekt af sundhedsreform for kommunerne. Partiet har droppet centralt løfte fra VLAK-regeringens forslag til en sundhedsreform.

Analyse: I 28 kommuner stemte vælgerne mod borgmesterfarven ved FV19

Borgmestrene i 28 kommuner kan prale af, at de har vundet posten, selvom der normalt ikke er flertal for deres blok ved et folketingsvalg.
Dårlige meningsmålinger bl.a. i lyset af den tiltagende skandale omkring den ulovlige nedslagtning af mink betyder, at Socialdemokratiet og partiformand Mette Frederiksen er på vej til at sætte en forventet gevinst ved KV21 over styr.

Meningsmålinger: S er ved at sætte KV21 gevinst over styr

Nedturen i de nationale meningsmålinger betyder, at Socialdemokratiet kan være på vej til at sætte en stor del af forventet fremgang ved KV21 over styr.
Den konservative borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen er en af dem, som risikerer at miste borgmesterkæden efter kommunalvalget.

Ny analyse: Socialdemokratiet er tæt på at nå 50 borgmesterposter

NB-Medier har vurderet partiernes chance i alle kommuner for at vinde borgmesterposten. Socialdemokratiet og De konservative har grund til optimisme, mens Venstre har udsigt til at miste nogle borgmesterposter. Se detaljeret kort her - og få en prognose for det samlede resultat.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) understreger over for NB-Økonomi, at det først er i 2024 de godt og vel 1.000 nye medarbejdere er fuldt indfaset i ældreplejen.

Venstre beskylder Astrid Krag for falsk varebetegnelse på ældreområdet

Venstres ældreordfører kritiserer minister Astrid Krag (S) for falsk varebetegnelse, fordi Krag flere gange udtaler, at der kommer 1.000 nye ansatte i ældreplejen uden at nævne, at det først er fuldt indfaset i 2024. Uenigheden mellem V og S stikker dybere end som så.
I de seneste ti års økonomiaftaler har det årlige løft af kommunernes serviceramme i gennemsnit været højst, når der var en V-ledet regering ved roret. Det er facit, når man summerer de seneste ti års økonomiaftaler.

Fakta: V-regeringer har givet større løft af kommuneøkonomien end S-regeringer

Ifølge regeringen har man "styrket velfærden i kommunerne mere de seneste tre år end i de foregående ti år". Men faktatjek viser, at V-regeringer i gennemsnit har givet større løft end S-regeringer de seneste ti år.
Jan E. Jørgensen (V) vil være den næste borgmester i det konservative Frederiksberg. (Arkivfoto)

Venstres Jan E. Jørgensen vil være borgmester på Frederiksberg

Selv om Venstre blot har et mandat i Frederiksberg Kommune, ønsker partiet borgmesterposten til november.
S-borgmestre får nu nemmere ved at kapre stemmer fra deres modkandidater fra Dansk Folkeparti og Venstre. Fra venstre ses S-borgmestrene Erik Lauritzen, Christina Krzyrosiak Hansen og Arne Boelt.

Analyse: Udspil skal sikre Socialdemokratiet stemmer fra DF og Venstre

Udflytningen af uddannelser giver Socialdemokratiets kandidater ved KV21 gode muligheder for at fiske vælgere fra Dansk Folkeparti og Venstre. Regeringen skyder med to udspil valgkampen i gang, skriver NB-kommunes redaktør i denne analyse.
"Det er en gammeldags måde at se det på, hvis man tror, at grønne biler ikke kan køre på vejene, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Venstre satser på flere grønne biler i infrastrukturudspil

Venstre vil afsætte 110 milliarder kroner til motorveje og en grøn omstilling af den tunge trafik.
Ellen Trane Nørby (V), som her er på besøg i en spejderlejr, mener regeringen og den støtteparier er igang med at "med at pløje sit ideologiske korstog henover hele det private initiativ på børneområdet".

V-ordfører: Ideologisk korstog mod privat børnepasning

Venstre ser aftalen om mindstenormeringer som 'et ideologisk korstog' mod privat børnepasning, og partiets ordfører stiller nye spørgsmål til ministeren.
Indenrigs- og boligminister er nu under pres fra SF, Venstre og De Radikale i sagen om en ændring i udligningssystemet, som giver kommunerne økonomisk incitament til at placere borgere på institutioner indenfor kommunegrænsen.

Tre partier presser minister i sag om udligning

Tre partier presser nu minister i sag om en ændring i den kommunale udligning, som gør det dyrere for kommunerne at vælge institutioner uden for kommunegrænsen.
Snart skal de tomme kontorlokaler - som her på jobcentret i Holbæk - fyldes op med vaccinerede medarbejdere. De ansatte skal hjælpes til en bedre start, mener Venstre.

Forslag: Brug 500 mio. kr. på at få blandt andre kommunalt ansatte ovenpå efter corona

Der skal sættes en halv milliarder kroner af i en ny fond, som skal hjælpe offentligt og privatansatte med at få trivslen op igen efter coronakrisen, mener Venstre. 'Ansatte i jobcentre og på rådhuse får jo nærmest første arbejdsdag igen,' siger V-ordfører.