Bortfald af finansieringstilskud kan opveje effekt af udligningsreform

Mange af de 60 vinderkommuner kan tabe det hele på gulvet igen, hvis regeringen fjerner det såkaldte finansieringstilskud ved forårets kommuneforhandlinger. Tilskuddet er netop givet som kompensation for, at der ikke er gennemført en udligningsreform.

Bortfald af finansieringstilskud vil reducere omfordeling med cirka 840 millioner

Mellem halvdelen og en tredjedel af effekten ved udligningsreform kan forsvinde sammen med finansieringstilskuddet ved sommerens økonomiforhandlinger. Se tallene for alle kommuner her.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) på pressemødet torsdag om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet.

S-borgmestre går i rette med regeringens kommunaludspil

Regeringens forslag til en ny omfordeling af penge mellem kommunerne vil koste velfærd, lyder det fra flere socialdemokratiske borgmestre.
Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag ved dagens præsentation af regeringens forslag til udligningsreform.

Regeringen dropper nuværende nettoudligningssystem og indfører et helt nyt

Reformen af den kommunale udligning er langt mere vidtgående, end det fremgik af pressemødet. Hele det grundlæggende system bag udligningen droppes og erstattes af et nyt system.
Astrid Krag kom på glat is, da hun skulle forholde sig til udsigten til besparelser på velfærden i de rige kommuner som følge af udligningsreformen.

Borgerne i 30-40 kommuner kan se frem til besparelser på velfærd

Minister kom på glat is, da hun skulle forholde sig til udsigten til besparelser på velfærden i de rige kommuner som følge af udligningsreformen.

Udligningsreform flytter 1,4 mia. fra hovedstad til provins – se kortet her

Reform større end ventet. Hovedstadsudligning nedlægges, men videreføres i ændret form. 30 yderkommuner får 950 mio. kr. Seks nordsjællandske kommuner skal betale 600 mio. kr.
Astrid Krag (S)

Astrid Krag afviser behov for nedskæringer hos rige kommuner

Social- og indenrigsministeren mener, at velstillede kommuner kan klare sig, selv om de skal afgive penge.
Regeringen er torsdag kommet med et udspil til en udligningsreform.

FAKTA: Regeringens udspil til udligning mellem kommuner

S-regeringen har torsdag fremlagt et udspil til en udligningsreform. Der venter vanskelige forhandlinger forude.
Fungerende finansminister Morten Bødskov (S) og social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) holder pressemøde om regeringens udspil til en udligningsreform i Finansministeriet.

Regeringen vil give rige kommuner lov til at hæve skatten

Kommuner, som skal bidrage mere, kan sætte skatten op og beholde de ekstra indtægter, foreslår regeringen.
(Arkiv)

Nyt ældrekriterie baseres på middellevetid

Med udligningsreformen hjælper regeringen blandt andre København med ny beregning af ældres sundhedstilstand.
Regeringen planlægger at offentliggøre sit udspil til udligningsreform torsdag, bekræfter flere kilder overfor NB-Økonomi. Samtidig peger mere og mere på, at der bliver tale om en større reform end forventet.

Regeringen offentliggør udspil til udligningsreform torsdag

Alt er ifølge NB-Økonomis oplysninger lagt til rette for offentliggørelse af reformforslag torsdag. Mere og mere peger på større reform end forventet.
To borgmestre og en sundheds- og ældreordfører mener, at sundheds- og ældre minister Magnus Heunicke ganske enkelt ikke forstår, hvor kommunernes og statens økonomi spiller sammen.

Kritik af minister: Han forstår ikke den kommunale økonomi

Det vækker vrede og forundring, at minister påstår, at 17 kommuner, som har nedlagt klippekortordning til ældre, har fået pengene til at fortsætte ordningen.