Næstformand for KL og borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) ser til, mens formand for KL og borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) taler med pressen på vej til de indledende forhandlinger om kommunernes økonomiaftale.

Analyse: Regeringen vil finansiere løft af serviceramme med effektiviseringer

Økonomiforhandlingerne er inde i en afgørende fase. Regeringen vil have kommunerne til at finansiere serviceløft med effektiviseringer.

Analyse: Hovedstadskommuner bruger 11 procent mere på service end provinskommuner

En ny analyse foretaget af NB-Økonomi viser, at der er store regionale forskelle på serviceudgifterne. I hovedstadsområdet bruger man væsentligt flere penge end man gør i provinsen.
Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S) her fotograferet sammen med sin kollega i Glostrup, John Engelhardt (V), siger, at Albertslund har meget høje serviceudgifter på grund af udfordringer med integration og sociale problemer.

Borgmestrene: Vi yder den service, som borgerne forventer af os

Både i Vejle og Albertslund mener borgmestrene, at man til trods for store forskelle i serviceudgifterne yder en fin service til borgerne, som man kan være godt tilfreds med.
Politikerne svarede reelt ikke på stort antal kritiske spørgsmål om den kommunale serviceramme på pressemødet om udligning.

Politikerne viger uden om kritiske spørgsmål om servicerammen

Både regeringen og Venstre veg på pressemøde udenom det faktum, at servicerammen umiddelbart forhindrer yderkommunerne i at bruge deres udligningsgevinst til bedre service. Radikale leder forudser, at velstillede kommuner vil holde igen med serviceudvidelser.
Økonomiprofessor Nina Smith forudser, at coronakrisen kommer til at koste ti års velfærd. (Arkiv)

Professor: Coronakrisen koster ti år på velfærden

Regningen for coronakrisen og regeringens hjælpepakker vil betyde forringet velfærd i ti år, vurderer økonomiprofessor Nina Smith.
Nationalbankdirektør Lars Rohde spår, at coronakrisen kommer til at gøre ondt på dansk økonomi. (Arkivfoto)

Nationalbanken spår stor økonomisk nedgang grundet corona

Coronakrisen kan give nedgang på mellem tre og ti procent i dansk økonomi i 2020, vurderer Nationalbanken.
Overvismand Carl-Johan Dalgaard: Vigtigt at evaluere på omkostningerne. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Partier kræver større indsigt i økonomiske konsekvenser af coronatiltag

Partier kræver svar fra regeringen om omkostningerne ved nedlukningen. Bankprognose viser, hvor voldsomt prisen svinger med varigheden.

Se serviceniveauet på de centrale områder for alle landets kommuner her

På baggrund af de nyligt offentliggjorte budgetter for 2020 giver NB-Økonomi her et overblik over kommunernes udgifter til forskellige serviceposter.
Thomas Gyldal Petersen (S), Herlevs borgmester, kalder de 40 borgmestres udspil usagligt og uden social forståelse. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Gyldal: Forargeligt udspil fra de 40 borgmestre

Voldsom kritik af Balance Danmarks udspil fra to hovedstadsborgmestre. Det er 'grotesk', 'forargeligt' og 'dybt asocialt' at ville svække de hovedstadskommuner, som løfter en stor integrationsopgave, siger de.
Arne Boelt (S), der er borgmester i Hjørring Kommune, er blandt de 40 utilfredse borgmestre, der har sendt et brev til regeringen og Folketingets partier med otte anbefalinger til en bedre udligningsreform. (Arkivfoto)

FAKTA: 40 borgmestre vil have en bedre udligningsreform

40 borgmestre har sendt brev med anbefalinger, der skal sikre bedre udligningsreform end regeringens udspil.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Hans Toft vil have udligningsreform til folkeafstemning

Venstre bør love at få udligningsreformen sendt til folkeafstemning, hvis ikke den får et bredt flertal bag sig. Det mener Gentoftes borgmester. K's gruppeformand 'står helt på Hans Tofts side'.
“Vi kræver nationale standarder, som gør, at plejen er ens uanset, hvor vi bor." sige direktør for Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Ældre Sagen kræver nationale standarder for normeringer på landets plejecentre

Ny undersøgelse viser, at der er store forskelle på normeringerne på landets plejecentre. Det får Ældre Sagen til at kræve fælles nationale standarder.