Vejle Kommune

  Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune står fast på ret til udligning, selvom kommunerne i Danmark samlet set skal finde en besparelse på servicerammen.

  Vejles borgmester før KL-forhandling: Udligning skal slå igennem på servicerammen

  Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) ryster ikke på hånden før KL-møde om servicerammen torsdag. Han står fast på, at kommuner som vandt på udligning skal kunne mærke på servicen.
  Børne-og ungedirektør Claus Svold fra Vejle advarer om, at bureaukrati kan forsinke effekten af de 178 millioner kroner, som et flertal i Folketinget vil give skolerne for at hjælpe især afgangseleverne.

  Børne- og ungedirektør: Giv os hurtig besked om skolepenge – ellers får de ingen effekt

  Undervisningsministeriet skal inden for få dage give kommunerne en central fordelingsnøgle af coronapenge til de enkelte skoler. Og så skal Folketinget glemme alt om afrapportering af brugen. Ellers vil halvdelen af pengene i værste fald gå til administration, mener børne- og ungedirektør.
  Fra venstre: Søren Eskildsen, Smukfest, Thomas Kastrup Larsen, Borgmester Aalborg kommune, Thomas Breddam, Borgmester Roskilde Kommune, Frands Fischer, Borgmester Skanderborg Kommune, Henrik Frandsen, Borgmester Tønder Kommune, Lars Charlie Mortensen, Jelling Festival, Jens Ejnar Christensen, Borgmester Vejle Kommune, Kirstine Uhrbrand, Tønder Festival & Peter Møller Madsen, Nibe Festival. Signe Lopdrup, Roskilde festival er også del af netværket, og deltog via Teams.

  Fem borgmestre og ledere af festivaler danner nyt netværk

  Borgmestrene i Aalborg, Roskilde, Skanderborg, Jelling og Tønder samt festivallederne fra fem store festivaler i Danmark har dannet et nyt netværk. De mødtes for første gang i tirsdags og vil i fællesskab genskabe og udvikle festivalerne.
  "Måske har den ekstra høje hygiejnestandard bremset andre smitsomme sygdomme som influenza, maveinfektioner og forkølelse," siger sundhedschef i Vejle Kommune, Diana Krogstrup, til TV SYD.

  Sygefraværet er faldet i kommunerne

  Kommunernes medarbejdere har haft færre sygedage i det seneste halve år. Kampen mod corona kan være årsagen. Det fremgår af en rundspørge til kommuner i Syd- og Sønderjylland.
  Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Vejle, Frank Sikær, sætter nu fordelingen af servicerammen mellem landets kommuner på den offentlige dagsorden, og er klar til at gøre det til et stort tema i valgkampen til KV21.

  Krav om omfordeling af serviceramme bliver valgtema ved KV21 i Vejle

  Et socialdemokratisk udspil i Danmarks femte største kommune kan udløse et større opgør om servicerammen mellem landets kommuner og udfordre en række borgmestre ved KV21.