Ungeindsats

  -

  Professor Nina Smith var sammen med Bo Lidegaard, som er tidligere chefredaktør på Politiken, på scenen til KLs topmøde. Her skulle de blandt andet tale om, hvor vidt velfærdssamfundet var gode nok til at gribe unge mennesker, der hverken er i arbejde eller under uddannelse.

  Professor om ungeindsats: Kommuner skal samarbejde med virksomheder om job

  Kommuner skal indgå i partnerskaber med virksomheder og civilsamfund for at få unge på kanten i job. Det fortæller professor Nina Smith til KLs topmøde i Aalborg.
  Borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S), peger på, at det især er Christiansborg der skal stoppe med at detailstyre både kommuner og skoler, så der er mere frihed til lokalt at lave løsninger for den enkelte unge. Her står han sammen med den ansvarlige minister på området, nemlig børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Regeringen har netop meddelt, at de ønsker at alle kommuner bliver frikommuner på børne-, skole-, og ældreområdet.

  KØF om ungeindsats: Det starter med folkeskolen

  Stor panelenighed om ungedebat til dagens KØF. Kommunerne skal have mere frihed til at lave ungeindsats i folkeskolen, så flere unge kommer i arbejde og uddannelse efter endt skolegang, lyder det.
  Ali Qais (V) fra Tårnby Kommune glæder sig over kommunens ungeindsats. Et projekt med 51 unge har nemlig fået over halvdelen i enten uddannelse eller arbejde.

  Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsats

  Tårnby Kommune har samlet sin ungeindsats, hvilket har fået en stor gruppe udsatte unge i arbejde og uddannelse. Nu vil kommunen indføre ordningen til alle unge med lignende profil.
  Gordon Ørskov Madsen, som er formand for Danmarks lærerforening, mener at det er tid til, at folkeskolerne arbejder bedre sammen med ungdomsuddannelserne. Han vil også styrke de unges vejledning, så man kan sikre, at flere unge mellem 16 og 24 år kommer sikkert fra folkeskolen og over i enten arbejde eller en ind i en ungdomsuddannelse.

  Andelen af unge uden uddannelse og arbejde stiger

  Hvordan man får flere unge i uddannelse eller arbejde efter folkeskolen bliver et stort tema til årets KØF torsdag. NB-Økonomi tager hul på udfordringerne allerede i dag.