Ungdomsuddannelser

  Ungdomsuddannelser

  Borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S), peger på, at det især er Christiansborg der skal stoppe med at detailstyre både kommuner og skoler, så der er mere frihed til lokalt at lave løsninger for den enkelte unge. Her står han sammen med den ansvarlige minister på området, nemlig børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Regeringen har netop meddelt, at de ønsker at alle kommuner bliver frikommuner på børne-, skole-, og ældreområdet.

  KØF om ungeindsats: Det starter med folkeskolen

  Stor panelenighed om ungedebat til dagens KØF. Kommunerne skal have mere frihed til at lave ungeindsats i folkeskolen, så flere unge kommer i arbejde og uddannelse efter endt skolegang, lyder det.
  Der er stor risiko for, at det bare bliver et hundeslagsmål mellem de nye uddannelser i yderområderne, mener SMVdanmark.

  Antallet af unge styrtdykker – især i yderområderne

  Især områderne uden for de store byer mærker, at der bliver færre unge. Det understreger behovet for, at de nye uddannelser, som regeringen vil flytte ud, også fanger skoletrætte unge, mener SMVdanmark. Se prognosen for antallet af unge i din kommune her.