Udenlandsk arbejdskraft

  -

  Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance har tirsdag morgen fremlagt et udspil til mere udenlandsk arbejdskraft, da de ikke vil stemme for regeringens forslag.

  Stædighed i Folketinget: Ingen udsigt til mere arbejdskraft

  Borgerlige partier vil ikke lægge stemmer til regeringens aftale om udenlandsk arbejdskraft, i stedet har de tirsdag morgen fremlagt deres eget udspil. Socialdemokratiet vil ikke stemme for de borgerliges forslag.
  Kommunernes Landsforening (KL) har på en konference fremlagt en foreløbig prognose. Den viser, at der nok i de kommende år IKKE bliver mangel på sygeplejersker.

  Om få år: Måske ingen mangel på sygeplejersker

  Sygeplejersker er en stærkt efterspurgt personalegruppe for tiden. Men om få år kan udbuddet af sygeplejersker været betragteligt større end efterspørgslen, viser interessant fremskrivning.
  Borgmester Erik Lauritzen (S) er enig med sin kollega og partifælle H.C. Østerby om, at der er behov for mere udenlandsk arbejdskraft.

  S-borgmestre trodser partilinjen: Brug for mere udenlandsk arbejdskraft

  Flere socialdemokratiske borgmestre er klar til at trodse partilinjen og lempe beløbsgrænsen. En række kommuner udenfor de store byer er nemlig hårdt presset af mangel på arbejdskraft. Her kan en løsning være mere udenlandsk arbejdskraft.
  I byggebranchen er manglen på arbejdskraft højere end før finanskrisen. Blandt andet derfor foreslår vismændene nu, at man skal gøre mere for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

  Vismænd anbefaler at tiltrække udenlandsk arbejdskraft

  I vismændenes efterårsrapport får regeringens udspil om arbejdsmarkedsreformer en hård medfart. Vismændene anbefaler, at man ser mere mod udenlandsk arbejdskraft for at løse den kortsigtede udfordring.